e foarte simplu, govorite li balgarski? dobar den, dobar vecer, hai ca ai prins ideea
Sfaturi Cumparare Logan
Collapse
X
-
Eu n-as face o astfel de recomandare; e posibil sa se "umble" si aici.
Cu ceva timp in urma, am prins la tv o discutie in care se vorbea de o propunere a politiei in aceasta problema; la cate probleme au aparut cu "bulgarii" e imposibil sa nu se schimbe ceva.Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.
Comment
-
Pai ar fi cazul sa se umble si aici.
Sunt primul care ar sustine o astfel de reglementare.
Prea multe daune cu final nefericit provocate de masinile "fantoma" pe Bulgaria. Pai s-a ajuns sa-ti fie frica sa circuli din cauza lor?
In alta ordine de idei, in scurt timp vor trebui sa gaseasca o solutie pentru cancerele pe roti pe care legea in formatul actual le "invita" sa ajunga din cimitirile de masini din "Deutchland" pe soselele Romaniei.
Comment
-
Originally posted by MARIVS View Post3. Stiti cat ar fi acest timbru? Am gasit undeva pe internet ca pentru un Logan Euro 3 din 2005/2006 ar fi de 960 de Euro. Aceasta suma este imensa pentru o masina de 3000 de Euro.Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.
Comment
-
912 Euro este o suma nesimtit de mare pentru o masina cu o cota de piata de 3000 Euro. Am citit pe undeva ca unii doresc ca timbrul de mediu sa fie cuprins in pretul carburantului, conform principiului "cine circula, polueaza, iar cine nu, nu.", care desi pare corect, ar duce la o crestere a preturilor alimentelor si serviciilor.
Revenind la oful meu, nu stiu ce sa mai zic/fac. Am, pana acum, stransi 2400 Euro din cei 3200, iar daca acest timbru o sa intre in vigoare ma gandesc serios la a renunta sa imi mai cumpar o masina. Achizitionarea uneia noi, de 8-10.000 Euro iese din discutie, la fel si un imprumut la banca. Principalul motiv pentru care imi doresc o masina este acela de a avea libertate de miscare mai mare atunci cand ma duc in vacante prin tara, decat am cu trenul sau autocarul. Folosirea zilnica in Bucuresti nu este o optiune, preferand metroul. Poate doar cand ma duc la cumparaturi, sambata.
Daca sunteti dispusi sa imi mai raspundeti la unele intrebari, va rog:
1. Ce parere aveti despre un Renault Symbol, 2008, 84K, 3000 Euro? Este o masina la fel de buna/rea precum un Logan?
2. Stiti cumva care sunt exact pasii de facut pentru cumpararea unei masini si ce acte trebuiesc? Tot aud pe unii cu fiscalul in sus, fiscalul in jos, dar sincer nu am inteles ce inseamna.
3. Poate am inteles gresit, dar este adevarat ca masinile fabricate dupa 2008 nu mai platesc acest timbru verde?Last edited by MARIVS; 28 January 2013, 00:46.MULTA LUME, PUTINI OAMENI...
Comment
-
sunt multi posesori de masini care au amenzi multe si nu le-a platit. cand nu le platesti ele apar la impozit. In moemntul in care vinzi o masina trebuie sa ii dai cumparatorului fiscalul adica o foaie de la fisc in care scrie ca are datorii 0 si ca o poti pune pe numele tau.
Masinile dupa 2007 au fost obligate sa plateasca vechea taxa doar ca unii au platit si au dat in judecata si castigand si-au primit banii inapoi. Pentru a fis igur ca a fost platita taxa trebuie ca vanzatorul sa aduca o foaie prin care sa ateste ca a fost platita taxa si nu a fost restituita (nu vorbesc de chitanta ci de o hartie data de stat la cerere).
Cat desore symbol sunt masini putin mai scumpe ca loganul si cu unele dotari suplimentare. motoarele benzina sunt foarte bune si trec lejer de 150 000km fara probleme ( daca se shcimba consumabilele la timp).
Comment
-
Pana la urma cum a ramas cu timbrul de mediu? Pentru un Matiz am auzit ca ajunge si la 800 de Euro, ceea ce mi se pare aberant. Pentru un Logan sare de 1200, ceea ce deja e delirant! Stie careva mai multe detalii? Am sunat la Anaf, nimic! Am sunat la Militie, la Pipera, m-au repezit ca nu le-au venit normele de aplicare. Doamne, in ce tara traim! Cand iti ridici o casa nu stii stii cat timp o sa dureze pana primesti toate autorizatiile si cat costa. Cand vrei sa iti cumperi o masina SH nu stii cat o sa coste o taxa. E o vraiste si o incompetenta...MULTA LUME, PUTINI OAMENI...
Comment
-
Originally posted by kubala7 View Postcumpara o masina dupa 2007 cu taxa platita si nerecuperata, si nu mai ai probleme.
Voi ce ma sfatuiti?
Aveti idee cat e minunatul timbru?
Unde as putea sa ma interesez? La ANAF si MILITIE nu stie nimeni nimic, parca-s picati din cer!MULTA LUME, PUTINI OAMENI...
Comment
-
Originally posted by MARIVS View PostDin pricina unor evenimente ce tin de starea de sanatate a parintilor, aflati la o varsta inaintata, a trebuit sa tot scot bani din plicul pe care scria "masina", astfel incat am saracit la suma de 1750 de Euro. In banii acestia vreau sa imi cumpar un Matiz. Am vazut unele ok la vreo 1300-1400. Daca minunatul timbru de mediu s-ar limita la 300E, m-as incadra. Daca nu, nu!
Voi ce ma sfatuiti?
Aveti idee cat e minunatul timbru?
Unde as putea sa ma interesez? La ANAF si MILITIE nu stie nimeni nimic, parca-s picati din cer!
Comment
-
Sunt din Bucuresti, dar sunt 110% afon in ceea ce priveste masinile. Daca stii un asemenea Matiz, anunta-ma, te rog!
Deci sa inteleg ca pentru o masina inmatriculata incepand cu 2007 nu se mai plateste timbrul de mediu?
Scuze, pentru postare dubla, dar am gasit un Matiz fabricat si inmatriculat in 2007. A fost cumparat de nou, in leasing. Ratele au fost achitate integral in 02/2009, cand masina a fost trecuta pe numele clientului. Cel care conducea masina, un om in varsta, a decedat, iar vaduva nu se pricepe deloc la masini (nu ca eu m-as pricepe).
- Daca masina a fost fabricata si inmatriculata prima data dupa 01/2007, se mai plateste timbrul de mediu?
- La prima inmatriculare, in 2007, firma de leasing (care a fost proprietarul masinii pana in 02/2009, atunci cand s-au terminat ratele) o fi platit vreo taxa de prima inmatriculare/poluare sau ceva de genul acesta?
- Daca firma de leasing a platit ceva sau userul a platit in 02/2009, trebuie sa mai platesc si eu acum?MULTA LUME, PUTINI OAMENI...
Comment
-
eu am Logan din 2005 Ambiance ,euro3,53000 km;probleme nu am avut deloc pana acum; poza te poate pacali,a mea are deja vopseaua umflata la aripa stanga spate; ar trebui verificat cumva kilometrajul, pentru ca se poate da foarte usor inapoi; impozit anual undeva la 60-70 lei; ITP 80-100 lei; Euro2 nu exista la Logan; alta sursa Auto.ro; verificare la un service Dacia;
Comment
Comment