Aveti idee unde ar trebui sa montez un senzor pentru temperatura exterioara? Am cumparat un termometru dual in/out si nu stiu unde sa instalez senzorul exterior (ca sa aiba ventilatie si sa nu se incinga de la motor) si nici pe unde sa scot firul.
Senzor Temperatura Exterioara
Collapse
X
-
-
Pai in bara fata cred ca va fi influentat de caldura motorului. Ca sa il bagi in oglinda dai fata de usa jos, il treci prin burduful de la usa , pe unde trec si firele de la boxa, si il duci pana in oglinda, vezi ca trebuie sa scoti si sticla oglinzi ca sa il poti pozitiona.
Comment
-
Eu sunt de parerea sa-l pui in bara fata, jos la nivelul proiectoarelor.
Nu prea cred ca ar influenta caldura de la motor, avand in vedere ca acesta se ridica in sus, iar in mers prea putin conteaza
Doar 2 masini am vazut cu senzor pt temperatura de afara demontat, ambele erau opel astra si amandoua le avea in bara fata. Firele cred ca ar merge sa le treci lejer pe langa cele de la proiectoare.
Ma rog, asta e doar parerea mea
Comment
-
Zic pentru ca am avut la o alta masina monata un astfel de dispozitiv, iar in mers era influentat de vant, arata cu 5 grade mai putin decat erau afara, iar in stationare ,la semafor, imi arata cu 3-5 grade mai mult decat era afara. Posibil sa nu il fi monata eu bine dar era destul de ferit, il montasem undeva intre bara si carenajul roti, cam in zona unde se afla proiectoarele la logan si tot era influentat, dupa care l-am montat in oglinda si imi arata cu o eroare de +/- 1 grad C.
Comment
-
senzorul nu-l prindeti de bara (in sensul sa nu aibe contact direct cu bara metalica a masinii), il puneti intr-un "suport" de polistiren/silicon/plastic in partea inferioara a barii fata. pe cat posibil, sa nu treaca curent de aer pe la el, dar nici in zona de influenta a radiatorului.Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.
Comment
-
La clio este pus din fabrica pe oglinda din stanga. Ve-ti vedea ceva cat jumatate de boaba de mazare sub oglinda. dai o gaura de 3 mm pe dedesupt prin care treci firele apoi intrii in habitaclu prin instalatia electrica de la usa. Asta daca vrei ceva profesional. Inseamna sa dai fata de usa jos. Daca vrei indicatii mai multe te pot sprijini.
Comment
-
eu zic ca cel mai bine ar fi sa vezi cat de bine e calibrat termometrul ala... Ca daca e d-ala de la benzinarie cu senzor de interior in el si inca un senzor sub forma triunghiulara la capatul unui fir de 2 metri... eu zic sa nu il montezi... Nu e deloc calibrat bine... arata diferente de temperatura de pana la 6-7 grade. Incerca sa il compari cat de bine merge cu o masina care are senzorul de temperatura din fabrica.Last edited by sinx; 26 November 2010, 18:58.sigpic
Comment
-
Comment