Tuning bord cu leduri numai pt Logan

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Tuning bord cu leduri numai pt Logan

Schimbare iluminare bord 100 RON monocrom
    130 RON cu 2/3 culori.
    Ledurile disponibile au culorile: albastru, alb, rosu, verde, galben, oranj, albastru-verde. Se pot combina oricare din aceste culori in sensul ca acele au o culoare, cadranele alta si eventual LCD-ul alta culoare.
    Attached Files
    http://www.imbunatatiri-logan.weebly.com

m-ar interesa si pe mine, dar montajul unde-l fac? nu pierd garantia pe partea electrica daca mi-l face un electrician oarecare?

Comment

in primu rand poa sa til faca si inginerul inginerilo sef la dacia oricum pierzi garantia...
      teoretic practic nu au ce sa zic decat daca se defecteaza ceva din cauza ledurilor , lucru imposibil

sigpic

Comment

Eu am programare duminica la ciprishor sa-mi faca si mie...abia astept

Comment

Originally posted by sonykel
          in primu rand poa sa til faca si inginerul inginerilo sef la dacia oricum pierzi garantia...
          teoretic practic nu au ce sa zic decat daca se defecteaza ceva din cauza ledurilor , lucru imposibil
          ba o sa fii surprins ca e posibil. daca ala de-ti face modificarea greseste si-ti pune led-ul invers sau iti exfoliaza pcb-ul, sau face din greseala vreun scurt...cu atentie si mana fina poti sa-ti faci singur. iti trebuie doar o statie de lipit cu varf subtire (eventual tip penseta, cu doua varfuri), led-urile, o penseta si ceva fludor. dar daca n-ai mai facut interventii din astea si/sau nu te pricepi, nu-ti recomand sa incerci...
          Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

Comment

Am uitat sa precizez ca acest lucru il pot face in Iasi si din cand in cand la Galati, Vaslui, Barlad.

Comment

Originally posted by ciprishor
              Am uitat sa precizez ca acest lucru il pot face in Iasi si din cand in cand la Galati, Vaslui, Barlad.
              pentru cati clienti ai fi dispus sa vii sa faci lucrul asta in Ploiesti?

Comment

ce tip de led-uri sunt SMD-uri?

Comment

Originally posted by BOGDAN1709
                  pentru cati clienti ai fi dispus sa vii sa faci lucrul asta in Ploiesti?
                  Distanta iasi-ploiesti-iasi e de aprox 800km=aprox50 litri benzina=50x3.5=175 RON.
                  Conditia ca sa vin la Ploiesti e sa scot si o parte din banii de benzina inafara de pretul lucrarilor asa ca daca sunteti multi va veni cat mai putin de fiecare. Si ca sa nu vin degeaba ar trebui sa am banii de benzina in avans. E complicat dar daca ti se pare acceptabil putem discuta detalii.

@Supercar
                  Ledurile SMD inseamna SurfaceMountedDevice adica niste leduri mici care nu au picioare cum sunt alea clasice. Da un search pe Google si poti vedea fotografii.

Comment

@ciprishor E greu de montat? adica pot face singur daca n-am facut niciodata? imi poti spune cum se face?

Comment

@ciprishor E greu de montat? adica pot face singur daca n-am facut niciodata? imi poti spune cum se face?
                      scuze ca mi-am permis sa-ti raspund in locul lui ciprisor...dar nu ti-as recomanda sa faci singur daca n-ai experienta. pe langa cateva scule mai speciale, sa zicem, iti trebuie mana fina si ceva cunostinte de lectronica si despre pcb-uri. de facut, pt unii e simplu: desfaci cochilia volanului, scoti tabloul de bord, scoti cele doua mufe cu cabluri, declipsesi/desurubezi panoul, scoti cu grija acele indicatoare de pe motorasele pas cu pas si sub masca cu afisajul gasesti placa de circuit imprimat. o sa vezi o matrice de led-uri ce stau sub afisajul cu cristale lichide; alea toate trebuie date jos si puse altele de culoarea ce-o vrei tu. langa axele celor doua motoare gasesti alte doua grupuri de led-uri ce ilumineaza acul si cadranele turometrului si ale vitezometrului. acolo iar trebuie schimbate led-uri cu cele de culoarea ce-o vrei tu la acul indicator, respectiv fundalul gradatiilor. daca vrei culori diferite, tre sa ai gija la prismele de difuzie sa nu amesteci culorile ca iese un rahat. in timpul schimbarii led-urilor, trebuie avut grija la axul motoarelor pas cu pas, ca-s destul de sensibile. iar la reasamblare, tre din nou foarte mare grija la cum pui acele pe motoare, sa nu stai cu masina pe loc si motorul oprit si sa-ti arate 2000rpm si 50km/h plus ca daca n-ai led-uri smd, nu ti-as recomanda sa confectionezi ceva semanator din led-uri normale. apropo, iti trebuie smd-uri cu consum in jur de 10mA, altfel suprasoliciti portul de iesire din microcontrolerul cb si risti sa-l arzi. crezi ca ti-am zis suficiente lucruri cat sa nu te apuci singur daca nu te pricepi ?
                      Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

Comment

[QUOTE=csebalyn]scuze ca mi-am permis sa-ti raspund in locul lui ciprisor...QUOTE]

mersi pt sfat..e treaba nu gluma..si-ti mai trebuie si experienta..crezi ca un electrician de la Dacia ar putea sa faca asta?

Comment

@ciprishor
                          Am vazut ca ai mai multe culori de leduri de afisaj.
                          Ca sa ma pot decide ce combinatie de culori doresc, ma intereseza parerea ta vizavi de ce combinatie de culori se vad cel mai bine ziua cand ploua.

Comment

Originally posted by Adriann
                            @ciprishor
                            Am vazut ca ai mai multe culori de leduri de afisaj.
                            Ca sa ma pot decide ce combinatie de culori doresc, ma intereseza parerea ta vizavi de ce combinatie de culori se vad cel mai bine ziua cand ploua.
                            Sincer sa fiu, nu inteleg legatura dintre ploaie si cat de bine se vad ledurile... Daca te referi la faptul ca atunci cand ploua e innorat si lumina naturala este diminuata ceea ce te face sa aprinzi pozitita, raspunsul e ca toate ledurile ce le detin au cam aceeasi luminozitate ca cele originale portocalii. Asa ca poti face o estimare aproximativa luand ca reper ledurile care le ai acum.

@ Bogdan, e posibil sa vin la Buzau peste 2 saptamani, te-as putea rezolva si pe tine daca dai o fuga la Buzau atunci.

Comment

mersi pt sfat..e treaba nu gluma..si-ti mai trebuie si experienta..crezi ca un electrician de la Dacia ar putea sa faca asta?
                              NUUUU! nu merge la aia ca-ti varzuiesc bordul, in cazul se gaseste vreunul sa se bage la asa ceva. eu presupun ca n-o sa se bage, nici daca le duci tu schema bordului si led-urile. cum spuneam, trebuie cunostiinte de electronica si circuite imprimate, nu cunostiinte de tras cabluri si schimbat planetare...lasa-i pe aia in pace. numa daca intamplator e vreun electronist meserias printre ei, dar ma indoiesc ca ar lucra vreunul la dacia vezi ca e o firma in ploiesti de vre 20-30 de oameni care asta fac:bordurile pt logan. incearca sa afli cum se numeste si sa vorbesti cu cineva de-acolo de la firma (de preferinta cu functie de inginer smt sau debug). alt sfat nu pot sa-ti dau, daca n-ai rabdare pana apare ciprishor.

Comment

Working...
                              X
                              Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google