Statii Radio De Emisie Receptie Pentru Info Trafic

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Am achizitionat astazi o statie Harry president 3 si fiind un novice in telecomunicatii va cer parerea...este un aparat ok ?

Comment

as dori si eu o parere, ce statie + antena sa pun pe un logan si sa aiba o raza de 20-30 km
      sigpic

Comment

am si eu o nelamurire daca ai stati si in fata ta pe 3-4 km nu e nimeni cu statie sau daca e nu avertizeaza doar asculta tu de unde sti daca e radar sau nu?

Comment

Nu poti afla decat daca cei din fata te anunta asupra acestui fapt, sau cu orice alta informatie care are legatura cu info traficul. Pentru a fi informat, trebuie sa informezi la randul tau si crede-ma ca nimeni nu tine statia degeaba.
          Colegul cu President, ai facut o alegere buna, President-ul face statii bune si de calitate, dar pentru multi pretul dicteaza alegerea, si nu intotdeuna o nimeresc.
          Last edited by MARIUS-77; 6 March 2010, 23:21.
          http://www.cbmania.ro

Comment

la o antena cu montura magnetica mai necesita ajustare si ce este(inseamna) termenul de contragreutate al antenei?

Comment

Operatiunea se numeste calibrare si se ace cu ajutorul unui aparat de masura, numit reflectometru. In functie de locatia aleasa si tipul masinii se fac ajustari asupra spicului de la antena.

Comment

o intrebare cam stupida poate pt aia care se pricep dar cum satii am vazut doar la taximetristi si o pereche din acelea de prin selgros la 90 ron nu ma pricep deloc. am nevoie de statie +antena+ calibrare obligatoriu sau se poate lua doar statia ? au unele statii antena inclusa ( evident cu raza mai mica de actiune)? se poate folosii antena masinii?
                ...am fost maine voi fi ieri cine sunt eu ?...
                YO2MKL
                sigpic

Comment

RECOMAND Marius-77 om de cuvant!!!!
                  sigpic[/SIGPIC]intalnirile in parcarea Mall Moldova Duminica 13.00 si miercuri 20.00

Comment

Multumesc bre' nenea ciuciosu' !!!
                    Statiile pot veni la oferta cu tot cu antena sau fara. Pentru un echipament radio sa poata fi folosit trebuie sa ai o staie , o antena, calibrarea este la fel de obligatorie ca reglarea unghiurilor odata cu schimbarea capetelor de bara ( piese originale )
                    Dupa ce toate acestea au fost ideplinite , mai ramane sa pleci al drum si sa testezi eficienta.

Comment

ALAN 8001 S
                      Acest model este primul din gama care se adreseaza si radioamatorilor ce folosesc si transmisii in SSB, avand la dispozitie pentru asta USB si LSB. Astfel se realizeaza legaturi pe distante mult mai mari, modulatia fiind cea care joaca un rol important aici, statia transmitand doar in momentul in care se vorbeste. Acest lucru este posibil doar daca si celalalt participant la discutie are o statie cu astfel de posibilitate, receptia fiind conditionata
                      Panoul frontal are un impact deosebit pentru cine ajunge pentru prima data fata in fata cu el, multitudinea de functii si de butoane de comanda, cu care statia este dotata face ca utilizarea ei la parametri corespunzatori sa fie posibila doar dupa citirea in prealabil a manualului de utilizare.
                      La alegerea locatiei se va avea in vedere dimensiunile mai mari ale acestui model, si conditia obligatorie de spatiu ventilat pentru folosirea in siguranta a puterii marite, fara ca interiorul statiei sa aiba de suferit si intr-un final sa se arda, din cauza supraincalzirii. Atentie maxima si la sistemul de prindere, suprafata in care fixam suportul trebuie sa sustina o greutate de peste 1kg, fara sa creeze in timp joc din cauza vibratiilor,ceea ce ar putea duce la caderea statiei.
                      Recomandam folosirea unei antene de putere cu fixare pe suport, acest model functionand mai bine in astfel de circumstante. Deasemenea nu excludem nici antenele cu montura de magnet, insa trebuiesc asezate pe centrul geometric, si in unele cazuri de ex. la camioanele mai noi au caroseria cabinei din fibra sau alte aliaje care nu interactioneaza cu suportul de magnet.
                      Avand responsabilitatea unica din gama, sa reprezinte Midland pentru utilizatorii mai experimentati, care folosesc si frecventele apropiate de CB, acest model imbina infatisarea unui echipament radio clasic, ce inspira incredere, cu o tehnologie inovatoare care se regaseste in calitatea pieselor si solutiile unor probleme mai vechi ce apar la astfel de echipamente complexe.

Comment

Originally posted by wildserb View Post
                        o intrebare cam stupida poate pt aia care se pricep dar cum satii am vazut doar la taximetristi si o pereche din acelea de prin selgros la 90 ron nu ma pricep deloc. am nevoie de statie +antena+ calibrare obligatoriu sau se poate lua doar statia ? au unele statii antena inclusa ( evident cu raza mai mica de actiune)? se poate folosii antena masinii?
                        Colegul Marius il poate considera ca pe un ''UP'' .Statiile portabile,sunt si pe piata noastra vreo 3 modele, au antena inclusa,dar poti folosi si o alta antena exterioara,in nici un caz cea de la masina.
                        LOGAN--> <--TOYOTA

Comment

Vreau si eu o statie pentru loganul meu. Am intelesc ca doar asa ne putem feri de radare. Te rog daca vrei sa ma ajuti in alegerea ei. Recomandari sfaturi si daca se poate sa fie una care sa bata macar pe 30 40 km.
                          Cred ca noi loganistii am putea incepe misiunea Statia sa ne ferim cu totii de radarele noi. Multumesc
                          1.2 TSI

Comment

Intre 30-40 si mai mult, cu siguranta recomand http://www.cbmania.ro/video/statie-r...are-video.html
                            Pentru acoperire mai normala aproape orice model de 4-10 w ( adica o arie de acoperire la emisie intre 4-15 km ) Nu uita ca emisia este data de puterea statiei, receptia de pozitia si puterea celuilalt.

TTI 550
                            O statie de mici dimensiuni, dar cu putere de emisie medie, ideala pentru utilizare pe auto unde spatiul este o problema, sau locatia aleasa este mai mica decat o statie normala. Modulatie este buna, iar receptia se situeaza undeva peste medie in cazul folosirii manuale a squelch-ului. Da, acest model are si squelch automat, foarte cautat la momentul folosirii in zone urbane unde consumul mare de electricitate creaza zgomote de fond, zonele cu astfel de probleme alternand foarte des, lucru ce transforma o utilizare normala a unei statii intr-o problema care creeaza disconfort si neatentie la volan.
                            Bineinteles ca in momentul folosirii pe sq. automat statia pierde a parte din aria de acoperire standard, insa castigam la capitolul confort si siguranta in trafic. In traducere libera si demonstrat practic acest sistem face ca statia sa nu mai fie sensibila conform datelor furnizate, deci se aud cei care sunt aproape cu putere mica sau cei cu putere marita de la distante mai mari, restul care emit cu probleme, datorita unor defecte sau pozitei in care se afla, nu se aud.
                            Statia are un ecran digita pe care sunt afisate canalul in lucru, functiile activate si modul de lucru. Sistemul de fixare ii permite asezarea rapida si eficienta in locatii total inaccesibile altor statii, insa tine-ti cont de observatiile producatorilor care recomanda ca spatiul ales sa fie ventilat, deci pe cat posibil aerul sa circule in jurul statiei reducand astfel pericolul arderii, sau aparitiei de defectiuni datorate supraincalzirii.
                            Nu va lasati inselati de aparente si alegeti pentru acest model antene potrivite dupa putere si nu dupa dimensiuni. Cu o putere peste cea medie realizeaza transmisii in conditii de claritate si intelegere perfecta a mesajului, deci eficienta mare in utilizare si un raport calitate/pret mai mult decat bun.
                            Last edited by MARIUS-77; 14 March 2010, 19:35. Reason: Automerged Doublepost

Comment

pentru o statie Statie radio CB Alan 78 Plus Multi ce antena ami recomanzi? Antena de exterior pt. statie radio CB ML145 cu magnet e buna ar merge bn la statie de mai sus?

Comment

Afirmativ, .

Recomand modelul ML 145 de la MIDLAND, deasemenea pentru a te face auzit mult mai clar si mai puternic pe distante mai mari cu 30-35% fata de inainte microfon cu ecou FD 1818 http://www.cbmania.ro/accesorii_stat...frn.mik01.html
                                Last edited by MARIUS-77; 15 March 2010, 23:26. Reason: Automerged Doublepost

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google