Da legat de "emitere" acolo trebuia sa fie "receptie" iar legat de Semnal/ratie zgomot = raportul semnal/zgomot se referă la raportul dintre puterea semnalului util şi puterea perturbaţiei într-un punct dat al sistemului de transmisiune ata la emisie cat si la receptie.Este destul de complicat sa va explic de unde apare acel raport si ce reflecta el .Aici intram in teorie legata de transmisiile radio si detaliile constructive ale aparatelor de emisie receptie.
Vand Statii CB Cobra,Danita,TTI,Midland,President
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Ar fi bine daca pe viitor nu ati mai da copy/paste fara sa verificati deloc ce ramane in urma dvs... in rest ma declar multumit de raspuns
Comment
-
-
NOU SUPER OFERTA CB
Statie CB CARGUARD 4W si antena CBA-04 GRATUIT
ATENTIE: La achizitionarea unei statii CB-08 CARGUARD primiti GARTUIT si o antena CBA-04 cu talpa magetica si lungime de 115cm
MODEL CB-08
Caracteristici generale:
1. AM/FM Mode For Selection
2. Signal Strength Indication.
3. Full 4 Watts RF power
4. RF Gain Control
5. ANL-OFF Selector
6. LOC-DX Selector
7. ASQ Function
8. Emergency Channel 9/19
9. Squelch Control
10. Scan Function(automatic search of busy channels)
11. Memory channel(M1-M4) Selection
12. PA Function ( Functie de megafon cu difuzor extern suplimentar )
13. LED back-light
Frequency range:25.615-28.305MHz
Frequency control:P.L.L
Channels:40AM/FM
Power supply:13.8Vdc±15%
Operating temperature:-10℃~+55℃
Weight:About 1.3kg
Size:160 (W)×140(D)×44mm (H)
TRANSMITTER
RF power output:4W(at 13.8Vdc)
Carrier freq. error:<±800Hz
Modulation: 60% to 70% @ 8mV 1 kHz audio tone input (AM)
80% to 90% @20mV 1 kHz audio tone input (AM)
1.5 KHz @8 mV 1 kHz audio tone input (FM)
2 KHz Hz @50 mV 1 kHz audio tone input (FM)
Spurious emissions:60dBc(typical)
RECEIVER
Reference sensitivity: -118dBm @ 12dB SINAD (FM)
-107dBm @ 12dB SINAD (AM)
Current consumption: 180mA(stand-by)
System: Double conversion with CPU controlled
Audio output: 2.5w at 10% THD,16ohm loading
Antena CBA-04- FRECVENTA: 26-28MHz
- INPEDANTA: 50 OHMI
- VSWR: <1,5dB
- GAIN: 3dBi
- PUTERE: MAX 50W
- LUNGIME: 115 CM
- MAGNET: 12 CM
PRET: 430 RON
LIVRARE PRIN FAN COURIER CU PLATA RAMBURS
Pentru BRASOV asiguram montaj si calibrare.sigpic
Oglinzi MCV / Led Tuning / Activari functii LOGAN / HIDXenon / Leduri SMD / Accesorii Audio / ...
Comment
-
Sincer nu stiu ce sa zic teoretic daca magnetul este puternic ar trebui sa fie ok.Nu pot sa iti spun sigur 100% nu am montat antena asa mare.sigpic
Oglinzi MCV / Led Tuning / Activari functii LOGAN / HIDXenon / Leduri SMD / Accesorii Audio / ...
Comment
-
Originally posted by gabibv View PostNOU SUPER OFERTA CB
Statie CB CARGUARD 4W si antena CBA-04 GRATUIT
ATENTIE: La achizitionarea unei statii CB-08 CARGUARD primiti GARTUIT si o antena CBA-04 cu talpa magetica si lungime de 115cm
MODEL CB-08
Pro
Benzi de frecvente deblocate
Bargraf SWR/Power
Memorii canale in cadrul benzii alese (patru)
Afisaj frecventa/canal cu caractere mari
Contra
ASC nefunctional (doar afiseaza ASC, dar nu actioneaza)
Reglajul Squelch produce pocnete la actionare marire Uprag (mai ales la volume scazute), lucru foarte deranjant
Reglajul Squelch functioneaza invers decat este normal (cresterea pragului se face actionand butonul in sens invers acelor de ceasornic) - lucru care pare anormal daca esti familiarizat cu faptul ca pentru marirea efectului actionarii trebuie sa rotesti spre dreapta (trebuia denumit "Noise gain").
RF gain nu functioneaza decat in AM cu Loc/Dx inactiv.
Cu riscul de a pierde garantia statiei pe care am achizitionat-o, am desfacut capacul cu difuzorul si am constatat urmatoarele:
Statia este lucrata foarte aerisit
Tehnologia montarii pieselor este SMD implicand toate riscurile odata cu trecerea timpului.
Potentiometrele de reglaj (de pe panoul frontal) sunt foarte firave (mai ales cel de la squelch - personal nu ii acord sanse la o functionare indelungata), parca ar fi "semireglabili".
Antena CBA-04 este o "praştie"!
Sper sa nu va suparati despre faptul ca am facut publice cele de mai sus, le-am constatat pe banii mei. Consider ca utilizatorii forumului trebuie sa fie informati despre produse si servicii. Nu lucrez la si nu detin nicio firma concurenta cu a dumneavoastra.
Comment
Comment