If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Nu este nici o problema o puteti returna de unde ati cumparat-o daca nu corespunde standardelor.Oricum nu ati cumparat-o de la mine.
Va recomanda un PRESIDENT cu ASC cam tot pe la bani astea
Iata parerile mele despre statia CB Carguard CB-08 produsa in Republica Populara Chineza: Pro
Benzi de frecvente deblocate
Bargraf SWR/Power
Memorii canale in cadrul benzii alese (patru)
Afisaj frecventa/canal cu caractere mari
Contra
ASC nefunctional (doar afiseaza ASC, dar nu actioneaza)
Reglajul Squelch produce pocnete la actionare marire Uprag (mai ales la volume scazute), lucru foarte deranjant
Reglajul Squelch functioneaza invers decat este normal (cresterea pragului se face actionand butonul in sens invers acelor de ceasornic) - lucru care pare anormal daca esti familiarizat cu faptul ca pentru marirea efectului actionarii trebuie sa rotesti spre dreapta (trebuia denumit "Noise gain").
RF gain nu functioneaza decat in AM cu Loc/Dx inactiv.
Cu riscul de a pierde garantia statiei pe care am achizitionat-o, am desfacut capacul cu difuzorul si am constatat urmatoarele:
Statia este lucrata foarte aerisit
Tehnologia montarii pieselor este SMD implicand toate riscurile odata cu trecerea timpului.
Potentiometrele de reglaj (de pe panoul frontal) sunt foarte firave (mai ales cel de la squelch - personal nu ii acord sanse la o functionare indelungata), parca ar fi "semireglabili".
Antena CBA-04 este o "praştie"!
Sper sa nu va suparati despre faptul ca am facut publice cele de mai sus, le-am constatat pe banii mei. Consider ca utilizatorii forumului trebuie sa fie informati despre produse si servicii. Nu lucrez la si nu detin nicio firma concurenta cu a dumneavoastra.
Cam 99,9 % sunt fabricate in RPR .Banuiesc ca la banii care i-ai dat pe statie nu te asteptai si la performante ?Ti-ai facut cont sa critici statia asta ?
Cam 99,9 % sunt fabricate in RPR .Banuiesc ca la banii care i-ai dat pe statie nu te asteptai si la performante ?Ti-ai facut cont sa critici statia asta ?
Stiu foarte bine ce inseamna performanta. Am in dotare si alte statii intre care President Grant (pentru export), Midland Alan 68, Midland 77-114.
CB-08 chiar promite, dar are neajunsurile de mai sus. Am rezolvat cu squelch-ul, am montat un condensator de 100nF (polipropilena) in baza tranzistorului pnp care ataca intrarea inversoare a finalul audio TDA2003 (am eliminat intrucatva zgomotele care apar la comutare). Am reusit sa maresc amplificarea de semnal mic astfel incat sensibilitatea este foarte buna, remarcabila as spune. Am schimbat potentiometrul de squelch cu unul cu anduranta mare si am conectat termialele acestuia in ordinea corecta intrucat actiona pe dos.
Eu o folosesc in casa deoarece pe masina am alta.
Ca informare, am cumparat statia cu antena din dotare la 480 de lei. Nu am de gand sa o returnez intrucat acum functioneaza impecabil si are sensibilitate buna.
Oferta valabila la statiile CB CARGUARD,COBRA,PRESIDENT
CB CARGUARD + antena - 430 ron
CB COBRA + antena - 520 ron
CB President Harry III ASC - 630 ron
CB President Johnson II - 745 ron
Antena ML 145 President - 255 ron
We process personal data about users of our site, through the use of cookies and other technologies, to deliver our services, personalize advertising, and to analyze site activity. We may share certain information about our users with our advertising and analytics partners. For additional details, refer to our Privacy Policy.
By clicking "I AGREE" below, you agree to our Privacy Policy and our personal data processing and cookie practices as described therein. You also acknowledge that this forum may be hosted outside your country and you consent to the collection, storage, and processing of your data in the country where this forum is hosted.
Comment