Salut. Lasa un id de messenger sa vorbim.
Resoftari,leduri,chei,decodare ECU,activari functii in Bucuresti,Cluj si MM
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Nu vreau sa fiu carcotas....Dar in resoftare ....Cam stiu ce se intampla si ce se modifica la un motor de il faci sa se simta ca trage.Si am citit toate feed-back urile si sincer multi sunt multumiti cum trage masina cu a 4 a cand urca la deal.Eu nu urc la deal cu a 4 a,.....Si este si o vorba foarte reala....Urci o panta cu aceeasi treapta cu care o cobori( si invers ), si de obicei la vale o lasi cu a 3 a ca sa ai frana de motor, nu sa stai in a 4 a si cu piciorul pe frana, deoarece dupa 1 km nu mai ai frana din cauza discurilor incinse.Acum te intreb....De ce din unichip nu se poate scoate ce scoti tu din resoftare? ....Pentru ca la o firma din Bucuresti poti vedea in timp real ce se intampla cu motorul tau pe Dyno.Si culmea este ca acolo mai vine un tip care face resoftari, si pentru Logan cere 100 euro.real power..... diesel power by
Comment
-
Majoritatea au zis ca trage mai bine la deal pt ca acolo efectul este mai evident dar dupa resoftare masina trage mai bine in toate treptele.
Nu am afirmat nicaieri ca din unichip nu se scoate ce scot eu din resoftare. Din ceea ce zici tu pot sa imi dau seama ca esti confuz. Macar stii ce este unichip? Sau mai bine zis, la ce te referi cand spui unichip? Decat sa te trimit sa te mai documentezi pe nu stiu unde, mai bine iti explic cum sta treaba: exista 2 modalitati de a creste puterea motorului.
1. Power box care, din punctul meu de vedere este o porcarie. Acesta are rolul de a pacali senzorul de temperatura facand calculatorul de motor sa creada ca temperatura este scazuta tot timpul. La temperaturi joase se injecteaza o cantitate mai mare de combustibil si de aici rezulta asa-zisa crestere de putere. De cele mai multe ori masina incepe scoata fum dupa montarea power box-ului.Dai sute de euro pe o rezistenta si un plastic.
2. Resoftarea: presupune inlocuirea softului original cu unul modificat. Denumirile de flastuning, obd tuning, unichip, etc. Sunt numele unor firme care fac resoftari, dar procedeul este acelasi. Poti sa ii zici cum vrei, dar resoftarea se face la fel. Este adevarat ca unele softuri pot fi mai bune, mai agresive iar altele mai slabute. Totusi treaba asta trebuie facuta cu cap pentru ca daca duci la extrem acei parametri obtii o crestere mai mare de putere dar exista riscul sa distrugi motorul.
Nu stiu ce ai vrut sa zici cu acea firma din Bucuresti si de acei 100 de euro pentru resoftare la logan...Eu am tarifele mele. Nu te obliga nimeni sa vii sa iti fac eu resoftarea sau alte lucrari. Daca as avea si eu dyno sau ti-as da factura cu siguranta nu as mai lucra la preturile astea. Si daca tot zici ca stii ce se face ca motorul sa traga mai bine, de ce nu iti faci singur resoftarea?Resoftari, leduri, activari functii, etc... in Cluj si Maramures.
Comment
-
Salutare.'
Nu vreau sa fiu rau sau carcotas vis-a-vis de tine.Vreau sa ne spui ce face acest soft pe care tu il pui pe masina , ca sa stim si noi ce parametrii modifica el defapt.Poate modifica avansul in functie de turatie.......Poate modifca injectia de benzina, si consider ca daca spui aici pe forum toate astea....nu este cineva in masura sa isi faca singur soft-ul, avand in vedere cat costa o inetrafta pentru calculator, cat costa un progam pentru citit softul...Etc.Nu cred ca este nimeni nebun si se apuca sa isi distruga masina singur.Si vis a vis de pret eu zic ca este ok.
Daca ne poti spune ce anume modifica acest soft ma vei avea garantat ca si client, si eventual iti mai pot aduce cativa.
Multumescreal power..... diesel power by
Comment
-
Prin resoftare se modifica cantitatea de combustibil injectata, raportul aer-combustibil, timpii de injectie...Un aspect interesant este ca in ciuda cresterii cantitatii de combustibil injectate, consumul mediu scade putin (bineinteles, in conditiile pastrarii aceluiasi stil de condus). Eu nu sunt de acord cu modificarea limitarii dar daca clientul zice ca isi asuma responsabilitatea se poate face si acest lucru.Resoftari, leduri, activari functii, etc... in Cluj si Maramures.
Comment
-
Multumesc kristikapa pentru detalii.Este bine de stiut si nu trebuie ascuns ce anume va face un nou soft.Ideea mea este daca poti concepe un soft care pana in 2500 ture sa fie cat de cat economic , iar dupa 2500 ture sa se schimbe nitel situatia......Adica mai multa putere.Ar fi interesant pentru soferul obisnuit sa mearga in oras economic iar in afara orasului sa fie ajutat la depasiri si la urcat pante.
Ce ziceti de un astefel de soft???real power..... diesel power by
Comment
-
Din punctul meu de vedere acest soft nu e o idee prea buna...Masina nu va trage uniform. Pana in 2500 va fi relativ lenesa si apoi o sa te smuceasca...De multe ori in oras ai nevoie sa o calci si mai mult de 2500 si atunci nu o sa fie prea placuta senzatia.
Pentru ceea ce vrei tu ar fi ecotuningul - care nu urmareste cresterea puterii ci scaderea consumului. Acesta este pretabil pentru cei care fac km multi nefiind direct interesati de performantele masinii. De exemplu firme de taxi etc.Resoftari, leduri, activari functii, etc... in Cluj si Maramures.
Comment
-
Se poate modifica durata acelui bip astfel se obtin diverse variatii. Daca se scurteaza suna ca si un click iar daca o lungesti suna...Nasol sau mai bine zis pentru fanii genului. Oricum gusturile nu se discuta. Daca ai timp treci pe la mine intr-o zi sa testam...
In ciuda crizei economice preturile au ramas aceleasi. Deci activare cb...70 de ronResoftari, leduri, activari functii, etc... in Cluj si Maramures.
Comment
-
-
Salut
@tarkanyi O facem dar nu pot marti sau miercuri. Trebuie sa o amanam cam spre sfarsitul saptamanii sau chiar pe sapt urmatoare. Te anunt din timp pe PM.
@liculicu Ai schimbat benzinarul? De cati cai e? Momentan la dci nu te pot ajuta.Resoftari, leduri, activari functii, etc... in Cluj si Maramures.
Comment
-
Comment
Comment