[cumpar] Jante, Arcuri, Evacuare.

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• [cumpar] Jante, Arcuri, Evacuare.

Va salut,

Dupa cum scrie si in anunt sunt in cautare de urmatoarele:
    -jante dezent td dark : 15'' 4x100 sau jante borbet T cu aceasi prindere ( in principiu sa pun niste anvelope de 185/65 R15 pe ele).
    -arcuri eibach, sa las putin garda la masina ( mentionez ca o sa le montez pe niste amortizoare bilstein stock ).
    -caut o evacuare pt logan, nu neaparat doar toba finala ( sunt genul de om care nu face jumatati de masura ) schimb toata evacuare dupa catalizator si gata, evacuare originala arata oribil.

Inafara de faptul ca cer niste lucruri destul de specifice, cer scuze daca supar pe cineva , toate aceste produse trebuie sa aiba certificare tuv sau iso. eu o sa merg aproape zilnic cu masina asta si nu imi permit sa ma opreasca politia sa imi dea amenda, sau sa nu pot sa iau itp ul.
    Daca aveti recomandari, toate sunt binevenite.

up. Nu este nimeni interesat?

Comment

eu zic ca rarul nu recunoaste omologarile alea. amenda o iei oricum pentru ca e foame de bani la buget. desi daca mergi pe anvelope standard nu o sa te vada nimeni sa te ia la ochi.

Comment

ba recunoaste dar trebuiesc niste documente conexe:
        1. pt drl : montaj in atelier agreat RAR pentru marca respectiva. Montajul sa fie realizat conform ECEr48 iar DRL sa fie conform ECE R87. Pentru luminile pentru circulatia diurna instalate retroft este necesar sa va prezentati la RAR teritorial, cu documentele de conformitate eliberate de atelierul de montaj, pentru inscrierea in cartea de identitate a echiparii respective.
        2. pt evacuare: Montajul unui alt sistem de evacuare este posibil numai daca are omologare dupa Regulamentul nr. 59 ECE ONU, este marcat corespunzator si este insotit de un certificat de conformitate in acest sens. De asemenea montajul trebuie sa fie realizat in atelier cu agreere RAR pentru marca respectiva (sistem evacuare). Existenta sa pe autovehicul nu se mentioneaza in CIV.
        3. pt alte roti: Utilizarea unor alte roti este posibila numai daca dimensiunea respectiva este mentionata ca echipare alternativa in documentatia de omologare a tipului respectiv, caz in care se mentioneaza in CIV si echiparea alternativa cu dimensiunea respectiva. In situatia in care va incadrati in conditiile de mai sus nu se face reomologarea autoturismului, ci se fac numai modificarile in CIV, la reprezentanta RAR locala, costul fiind de aproximativ 150 lei.

In cazul in care dimensiunea rotilor nu este prevazuta in documentatia de omologare de tip, se face reomologarea autovehiculului (la RAR teritorial) dar vor fi necesare anumite incercari la RAR Bucuresti. Costul in acest caz este de aprox 750 lei (reomologarea) la care se mai adauga costul probelor (calcul pe deviz, sume destul de insemnate).

Raspunsurile astea sunt de la Seful Departamentului Omologari Individuale RAROM

Comment

Working...
        X
        Anulare DPF
        Politica de Securitate Google