Originally posted by florin77
n-am inteles bine, tu de la 1.4 cu 75 de cai (dupa carte) ai ajuns la 95-97cp? daca da, eu zic sa mai tai vreo 10 din cifrele alea, ca esti mai aproape de adevar...poate ne pui si-un grafic de dyno sa vedem si noi castigul; am impresia ca prea putini au facut dyno inainte si dupa resoftare si acum majoritatea avem avioane cu soft de jaguar...scuze daca n-am intels eu bine, dar +20cp dintr-un benzinar aspirat de 75 cp sunt basme.
schimbarea tobei finale ajuta doar la zgomot, e doar o senzatie ca masina se misca mai bine. acel plus 1CP egal cu zero in utilizare normala. schimbul complet al evacuarii, plus filtru sport pot da 1-1,5CP, dar nu la motoarele de ventilatoar de pe logan.
eu am avut softul schimbat pe 1.6mpi si intr-adevar tragea un pic mai bine, insa si consumul a crescut, asta pt ca schimbam tot la 2800 si faceam acelasi drum zilnic. ca si comparatie, 0,5-1l% in plus in oras, cam 0,3-0,5l% in plus in afara. asta mergand "cuminte"...in momentul cand am inceput s-o talpaiesc, m-am hotarat sa revin la softul initial.
Comment