Vand Logan Ambition 1,6L Mpi / 2005

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Pana una-alta a renuntat s-o mai cumpere cand a aflat cate e taxa de mediu...Ma asteptam,drept sa va spun,la asta.

Comment

Scriu pentru ca stiu un caz recent in care cumparatorul nu a inmatriculat auto cumparat (e luat copy paste de pe site ul serv inmatriculari).

Cred ca e sufiecient punctul 2.

IN CAZUL IN CARE ATI VANDUT VEHICULUL IAR NOUL PROPRIETAR NU A TRANSCRIS DREPTUL DE PROPRIETATE PUTETI INTREPRINDE
      URMATOARELE DEMERSURI:
      1. LA POLITIA JUDETEANA DE DOMICILIU AL CUMPARATORULUI:
      - reclamatie scrisa ;
      - copie a actului de vanzare – cumparare (factura) pe care confirmati
      autenticitatea prin semnatura;
      - copie act identitate
      2. LA SERV. PUBLIC COMUNITAR UNDE ESTE INMATRICULAT VEHICULUL:
      - cerere de consemnare in baza de date a faptului ca vehiculul a fost instrainat ;
      - copie a actului de vanzare – cumparare (factura) pe care confirmati
      autenticitatea prin semnatura;
      - copie act identitate.
      OBSERVATIE: DOCUMENTELE SE POT TRIMITE SI PRIN POSTA;
      CONFORM LEGISLATIEI IN VIGOARE , LA TRANSCRIEREA DREPTULUI DE
      PROPRIETATE NU MAI EXISTA POSIBILITATEA RADIERII DIN CIRCULATIE, DOAR
      RADIEREA FISCALA. TOTUSI, ORICE CONTROL EFECTUAT IN TRAFIC VA GASI
      MENTIUNEA DE INSTRAINARE IN BAZA DE DATE SI VOR PUTEA FI APLICATE
      PREVEDERILE LEGALE DE SANCTIONARE A CONDUCATORULUI AUTO.

Comment

Si ce deducem de la "OBSERVATIE"- ca transcrierea(radierea de pe numele vanzatorului)se face in termen de 30 de zile doar de cumparator, vanzatorul nu poate face acest lucru, el facand doar radierea fiscala de la primarie.SERV. PUBLIC COMUNITAR nu are o baza de date comuna cu "Taxe si Impozite" de la primarie de aceea este necesar punctul 2.Daca faci exact ca la punctul 2 nu ti se radiaza masina ci este in baza de date a politiei ca fiind instrainata,lucru necesar in caz daca cumparatorul de rea credinta va fi vreodata oprit in trafic.(extras de la pct."OBSERVATIE").Probabilitate foarte mica sa fie oprit.Si cum iti dai seama ca ...cumparatorul nu si-a inmatriculat masina in 30 de zile????
        PS. Eu cand mi-am vandut masina veche am vandut-o unui tip cu domiciliul in Timisoara.Am facut contract de vanzare cumparare, iar dupa cateva zile m-am trezit cu un telefon de la un tip din Piatra Neamt care mi-a spus ca masina e la el si ca a cumparat-o din Timisoara.Totul a decurs bine si datorita faptului ca nu l-a tentat sa nu si-o inmatriculeze pt. ca impozitul era mic si taxa de poluare era platita de mine.Probabilitatea sa iti vinzi masina unui revanzator este foarte mare.
        Last edited by karlos12; 1 November 2013, 12:19.

Comment

Neaparat trebuie completata rubrica "Instrainat catre... la data..." .

Comment

Deci cumparatorul este obligat sa o inscrie pe numele lui in termen de 30 de zile?Asta sa inteleg ? Si daca nu o inscrie, masina e radiata automat din circulatie ?

Comment

Nu e radiata automat, ci prin cerere...el poate sa circule cu ea atata timp cat nu ii ridica certificatul pentru ca in cazul asta trebuie sa il recupereze proprietarul sau cu procura...

Comment

Am gasit multi cumparatori care vor sa cumpere masina, dar vor sa ramana pe numele meu in acte si doar sa o inscrie la circa financiara la noul proprietar. Este in regula situatia asta ?
                Daca ia vreo amenda sau cine stie ce eveniment rutier, toate vin la mine la adresa ? Care e treaba?

Comment

Adica ceva de genu' struto-camila...
                  Bineinteles ca toate eventualele amenzi si alte surprize (neplacute) se vor sparge in capu' tau.

Comment

Adica o ilegalitate.Stii cum merge smecheria si nu-i prinde nimeni niciodata? Tu vinzi masina.Cu actele te duci sa te scoti de la impozit.Pe tine te scoate de la impozit iar cumparatorul trebuie sa se introduca la impozit.Iesirea si Impunerea la impozit se face pe baza contractului de vanzare-cumparare,radiere etc.Tu o sa o faci pe contract de vanzare cumparare. Masina scoasa de la impozit de pe numele tau si masina si tot pe actele tale? Doar in vise.Deci automat cumparatorul nu o sa se duca la circa financiara sa o treaca pe numele lui.Precis o sa spuna sa nu scrii nimic pe certificat gen "Instrainat catre..." pentru ca vor sa mearga pe actele tale.Si cand o sa-l opreasca vreun politist ce face? Din 30 in 30 de zile isi face singur un contract de vanzare cumparare (se gasesc la toate chioscurile tipizate)unde semneaza cu numele tau si pune data curenta.Il arata la politist si-i spune."De abia am cumparat-o.Mai am timp 30 de zile sa o inmatriculez." Si tot asa.Again and again.

Comment

daca nu scrie nimic la instrainat catre, o sa zica aia : am masina de la un var sau de la socramiu ... bla bla si vor merge pe numele tau pana o da la casat sau o vor da si ei mai departe
                      vezi sa nu faci act de V-C de mana, si nici procura ca il imputernicesti pe ala sa iti foloseasca masina
                      ​​​​​​

Comment

Ori ca-i de mana, ori ca-i tipizat...cam tot aia e.
                        In final semnaturile conteaza daca e sa probezi ceva.

Comment

Absolut, indiferent ca se face act de mana sau tipizat, conteaza semnaturile martorilor (minim doi).
                          Daca Doamne fere se ajunge in instanta asta conteaza, martorii.

Comment

Am inteles. Deci nu prea e in regula. Mai ales ca plec din tara, iar masina e pe numele mamei mele, nu vreau sa aiba probleme. Multumesc prieteni.

Comment

Pot oferi 1000 euro pe masina.Iti asigur transcrierea.Nu vreau sa crezi ca te jignesc,dar adaugand taxa iesim la pretul unei masini identice de 2008-2009.
                              Pentru 1,6 euro 3 taxa este 2287 euro !
                              Attached Files

Comment

si ce ai zis tu... sa iti faci o pomana cu saracul baiat... sa il scapi de griji...
                                si apropo (nu ca ai face tu asta) daca vrei sa platesti taxa e 1982 euro si posibil chiar mai putin la ghiseu.
                                Last edited by sorin1983; 11 November 2013, 09:54.

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google