[VAND] Logan Ambition An 2005

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Sa conduci masina altuia e ok daca el are asigurare. Sau aiba altul asigurare pe masina ta nu e ok. Ala care face accident cu masina asigurata pe numele tau are nevoie de tine sau procura ca sa fie despagubita victima.
    Last edited by einstein1984; 28 January 2015, 18:50.
    Nu contraziceti moderatorii, iti iei ban daca ai dreptate.

Comment

De asta am vandut masina anterioara cu 1000e sub pretul pietii, sa dorm linistit...
      Un om inteligent nu va fi niciodata rau. Rautatea se naste din prostie, inferioritate si frustrare.

Comment

Astea sunt niste "inventii" ale unor baieti destepti ca Cezar - pretexte ca sa refuze despagubirea victimei. Povestile astea tin doar la el la birou nu si in instanta

La RCA in Romania principiul este ca se asigura masina nu fiecare sofer in parte.

Uite ce spunea CSA-ul in 2011 si cu asta sper ca am lamurit problema:

" art.29, alin.(2) din Normele RCA puse in aplicare prin Ordinul 14/2011 al CSA:

“ (2) În cazul înstrăinării unui vehicul în baza unor acte civile sub semnătură privată, pentru care există o asigurare obligatorie RCA valabilă, această asigurare rămâne în vigoare până la data dobândirii calităţii de titular al înmatriculării/înregistrării vehiculului de către noul proprietar. În cazul în care noul proprietar deţine o asigurare obligatorie RCA pe numele său, aceasta va fi considerată valabilă chiar dacă nu s-a efectuat procedura de înmatriculare/înregistrare pe numele său. “

Asadar se poate circula cu asigurarea veche sau puteti face una noua, pe numele vostru si asta independent de inmatricularea la politie.

Cezarica confunda radierea/inscrierea fiscla cu inmatricularea/inregistrarea noului proprietar (politie)
        Last edited by k17; 28 January 2015, 18:57.

Comment

Originally posted by k17 View Post
          --------------------------------------------------------------------------
          Dn. STIE TOT ai o problema ... art. 15 este abrogat.

Una peste alta ai o problema de logica. Daca eu conduc masina ta de exemplu (fara ca pun in discutie daca am facut un contract de vanzare-cumparare) si lovesc o alta masina, explica te rog cum pot fi eu utilizator prejudiciat daca pentru masina respectiva exista o asigurare valabila pe numele tau?

RCA-ul este o asigurare care ma apara pe mine autorul accidentului si eu sunt aparat conf art. 51 din Legea 26/1995.
          Abrogat = anulat! Poate nu stii semnificatia cuvintelor...

Ca sa desenam pt cei ce se cred dastepti:
          - esti proprietar si o vinzi, noul proprietar poate beneficia de RCA-ul dumitale pana la data expirarii
          - esti proprietar, o vinzi si iti expira RCA-ul, noul proprietar are RCA valid doar daca isi face pe numele sau, ca doar tu nu mai esti proprietar. Daca face RCA pe numele fostului proprietar, ghici ce: nu e valid. Si mai e si fals si uz de fals.
          Asiguratorii se bucura, pt ca ei incaseaza o prima gratis!

Esti aparat daca ai RCA valid! Dar tu nu faci diferenta intre notiuni, ca doar ai citit tu pe net si forumuri!

Tocmai ce ai pus tu imi sustine teza: adica, eu cumpara masina de la tine si voi beneficia de RCA pana cand expira valabilitatea ei!
          Ca sa-ti faci un nou RCA si n-ai documentele pe numele tau, atunci faci RCA in vederea inmatricularii! Iar daca te prinde militianul cu o data de 30 zile in urma, iti ridica talonul, ca n-ai facut toate demersurile pentru a inmatricula cazanul.

Imi place ca te tragi pe dupa deget si nu intelegi legislatia. Daca tu ai facut un CV si nu-l declari, e ok. Daca faci un CV si dai fiscal (adica declari CV-ul la fisc) atunci tocmai ce ai declarat autoritatilor ca masina aceea nu mai este in proprietatea dumitale.

Mai faci confuzia intre dreptul de proprietate conferit de un document CE NU ESTE TALON ori CI! Ce scrie in talon nu atesta dreptul de proprietate!
          Last edited by Cezar; 28 January 2015, 19:11. Reason: Automerged Doublepost

Comment

...ia o gura de aer sau du-te la o cafea, ca e pacat...

Sunt de acord cu ce ai scris mai sus (am fost de la inceput) dar tot nu vad rostul interventiei tale.

Poate poti sa explici...

Care este problema daca cumparatorul poate face RCA-ul pe nume lai si pana atunci merge cu rca-ul deja platit de mine?

Ma straduiesc sa inteleg frustrarea ta si ... tot nu sunt lamurit.

Da, in termeni nejuridici abrogat=anulat, si? care e relevanta? am sustinut eu contrariu?

Lucrezi pt fisc si te frustreaza ca exista o posibilitate de a eluda aberatia de timbru de mediu pentru masinile deja inmatriculate?

Sincer, chiar nu inteleg legatura intre timbrul de mediu pe care cumparatorul nu tb sa il mai plateasca (sigur ca daca doreste sa il plateasca nu ma opun) si palavragelile tale (inexacte) pe tema asigurarilor... si mai si declari ca lucrezi in domeniu cu toate ca invoci articole de lege abrogate... e penibil

Am vazut comportamentul asta la aaroape fiecare anunt de vanzare a unei masini fara taxa de poluare platita de pe acest forum.

Tb sa apara vreun destept cu ... ba ... e taxa nustiucat? si ? am spus eu ca timbru de mediu nu e atat cat ziceti voi? sau ar trebui sa o dau de pomana in cazul asta?

Se pare ca e chiar mai mult - vreo 1700 e, so what? cine o cumpara o cumpara in cunostinta de cauza...asa ca daca nu te intereseaza masina te rog sa parasesti anuntul impreuna cu ceilalti bagatori in seama pt ca daca vei continua...cred ca se impune sa solict interventia moderatorilor.
            Last edited by k17; 28 January 2015, 19:32.

Comment

Nu exista posibilitatea sa se mearga legal pe numele dumitale, la mai mult de 30 zile de la data incheierii CV.
              Aici ai spus astfel: " Se poate circula cu numerele actuale + ofer fiscal" "Asigurare valabila pana in dec 2015 - asigurarea este relativ ieftina ~ 300 lei/an" - cu alte cuvinte, cine o cumpara, are asigurare pana in decembrie. Insa lasi sa se inteleaga ca proprietarul urmator isi poate face RCA-ul pe numele tau! CA doar altfel de ce m-ar interesa ca-i 300 lei/an?

Apoi o dai sus si tare ca-i ok, si ca se poate!
              NU SE POATE sa se faca RCA pe numele fostului proprietar!
              RCA-ul este valid atata vreme cat e valabilitatea inscrisa pe hartie.
              DAR, fostul proprietar poate cere prima inapoi, daca are chef. Adica dau 300 lei pe an, acum in decembrie si o vand in martie. Daca n-am facut daune, cer sa mi se dea banii inapoi aferenti martie-decembrie.
              Viitorul proprietar trebuie sa stie toate aspectele!

Eu am combatut aceasta afirmatie, unde este foarte clara intentia dumitale:
              "Una peste alta nu am inventat eu metoda asta de vanzare a masinilor cu timbru de mediu - se practica cu succes de ceva vreme pentru 99% dintre masinile de deja inmatriculate RO dar la care nu s-a platit taxa de poluare (timbru de mediu); Ca fapt divers am vazut-o ca fiind metoda recomandata (legala, de eludare a taxei) si pe niste site-uri oficial"
              Se practica cu succes o laie!
              Last edited by 77sky; 30 January 2015, 12:21. Reason: Automerged Doublepost

Comment

''Care este problema daca cumparatorul poate face RCA-ul pe nume lai si pana atunci merge cu rca-ul deja platit de mine?

Din ce stiu eu , nu cred ca este vreo problema

''
                Am vazut comportamentul asta la aaroape fiecare anunt de vanzare a unei masini fara taxa de poluare platita de pe acest forum.''
                Wellcome to Loganclub
                Pune-i pret 500 E si scapi de explicatii,te intelegi dupa cu cumparatorul
                Last edited by Allyn_y; 28 January 2015, 19:50.

Comment

Da.Exista si posibilitatea pentru cumparator ca in cunostinta de cauza sa isi faca RCA-ul pe numele meu si sa nu prezinte contractul de vanzare-cumparare, in alta parte (inclusiv la taxe si impozite locale). Care este problema, ta?

Sau daca isi face RCA-ul pe nume lui iar - care e problema?

Poate fi obligat sa plateasca timbrul de mediul cat timp nu merge la politie pentru transcrierea dreptului de proprietate? - Eu cred ca nu.

Te rog sustine (daca poti) argumentat ca din punct de vedere practic nu se poate.
                  Last edited by k17; 28 January 2015, 19:54.

Comment

Originally posted by Allyn_y View Post
                    ''Care este problema daca cumparatorul poate face RCA-ul pe nume lai si pana atunci merge cu rca-ul deja platit de mine?

Din ce stiu eu , nu cred ca este vreo problema

''
                    Am vazut comportamentul asta la aaroape fiecare anunt de vanzare a unei masini fara taxa de poluare platita de pe acest forum.''
                    Wellcome to Loganclub
                    Pune-i pret 500 E si scapi de explicatii,te intelegi dupa cu cumparatorul
                    @alyn: ia urmareste tu tot firul discutiei si vezi de unde a aparut problema. Ca acum k17 o da la intors.
                    Ce am vazut eu pe loganclub si mai putin in alte parti: COmunitate! Daca vrea sa fure, exista 2-3 care-l trag de urechi.
                    Tu din ce categoria faci parte? "Lasa ba, ce? Dau eu banii? Daca-i prost sa ramana prost!". sau "Ba, tu ce papucii mei faci aici? Nu iti e rusine?"

@k17: in cunostiinta de cauza: fals si uz de fals! Asta trebuie sa inteleaga noul proprietar ca va face!
                    Daca-si face RCA pe numele lui, si il opreste militia, iar RCA-ul a fost facut acum 31 de zile, dovedeste clar ca au trecut cele 30 zile in care era obligat sa-si transcrie documentele. Iar daca n-a facut-o, ia amenda si ramane fara talon. Apoi trebuie sa mergi tu sa le ridici, sau sa dai in judecata politia romana sa-ti accepte dovezile ce atesta dreptul de proprietate, indiferent ce scrie in talon (Ca si aia sunt alti idioti).

Cum sa fie obligat sa plateasca timbrul de mediu? Ce legatura are cu ce vorbim noi aici?

Practic pot sa fac un buletin fals cu numele tau si sa-l las la receptia unui hotel! Sau sa iau credit in numele tau!
                    Evident ca pot sa fac! Cum pot sa fac o asigurare la imprimanta, ca nu-i mare branza.
                    insa, fac FALS SI UZ DE FALS! Infractiune! Amenda penala cel mai probabil, sau in cel mai rau caz inchisoare!
                    Last edited by 77sky; 30 January 2015, 12:23. Reason: Automerged Doublepost

Comment

Am urmarit si nu,nu mi se pare rau faptul ca ai incercat sa intervii intr-un mod constructiv in topicul lui,dimpotriva.. insa omul cred ca a explicat, totusi interventia la f multe vanzari de masini nu mi se pare fair play lasand la o parte alte detalii pt asta exista moderatori ..
                      Last edited by Allyn_y; 28 January 2015, 20:06.

Comment

Ce fair play?
                        Ce a explicat conasul aici? Ca e hot?

E ca si cum ti-as zice: auzi, mergi si tu si ia 2 sticle de sampanie de la bar si pune-le pe numele aluia de la masa 3. Vine chelnerul si te prinde. Pai stai bha Cezare ca nu mi-ai zis ca daca ma prinde ma pune sa le platesc... Aia e, eu le beau iar tu esti fraier. Fair play, nu?

Comment

uite aici cateva articole scrise de colegii tai din asigurari daca nu chiar de tine - despre cum se eludeaza plata timbrului de mediu

Am aflat si eu azi, cand am facut actele pentru masini, de la niste baieti mai cunoscatori decat noi, ca de fapt e relativ simplu sa nu platesti taxa. Pur

Fals si uz de fals e doar in capul tau...te-oi fi crezand si procuror acum

Pentru restul exista...diazepam
                          Last edited by k17; 28 January 2015, 20:16.

Comment

Fals si uz de fals este, pt ca se vor face efecte juridice!
                            Procuror? Esti dus tata...
                            Eu inteleg ca n-ai prea citit multe la viata ta, ca doar imi dai ca sursa un blog. Si probabil te gandesti ca fals si uz de fals este doar asa ceva facut cu mana ta. Iar daca te prind, o dai la cotita: "pai stai domne' ca nu stiam, ca am uitat. Ce...doar le-am cerut asiguratorilor, daca ei mi-au dat, inseamna ca-i ok, nu?"

Ca sa intelegi: eu fac RCA pe numele altuia, si ala nu sunt eu!
                            Dreptul de proprietate nu e oferit de TALON sau CI!

Ia zi unde ai RCA... ca sa-i anunt eu pe aia ca masina isi va schimba in curand proprietarul. SA vezi ce inseamna sa ai cohones!

La Carpatica. Asigurarea fiind facuta in Bucuresti, sediul din Cantemir.
                            Last edited by 77sky; 30 January 2015, 12:23. Reason: Automerged Doublepost

Comment

Eu zic sa te opresti...ca daca mergi mai departe o sa afli curand cu ce sa mananca codul penal.

Ai auzit de legea privind protectia datelor cu caracter personal? vrei sa imi fac ambitia cu tine...asa ca sa te linistesti un pic?

Comment

Ai auzit de Cedam? Ce ambitie moncher?
                                Toate datele sunt publice!

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google