[VAND] Dacia Logan Preferance 2005 1.4MPI

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• [VAND] Dacia Logan Preferance 2005 1.4MPI

Vand Dacia Logan Preferance din 2005, motorizare 1.4 MPI, 75 CP, 87.000 km reali, euro 3, taxa neplatita. Sunt al doilea proprietar din 2011.

Printre dotarile masinii: geamuri electrice ionizate din fabrica si autorizate RAR (detin hartie), servodirectie, inchidere centralizata, alarma, boxe fata/spate JBL, radioMP3 USB Pioneer.

Alte detalii:
    * carte service, km se pot verifica la Dacia prin intrarile la service, ultima in 2014 cand s-au schimbat capete de bara si bucse cu piese de origine
    * anvelope vara noi, distributie schimbata, baterie noua
    * vopseaua originala - fara accidente
    * ITP efectuat in februarie 2015 si valabil pana in 2017 - stare tehnica impecabila, nu necesita investitii
    * estetic arata foarte bine, interior si exterior, cu exceptia celor trei mici defecte care apar si in ultimele poze
    * RCA valabil 2016
    * se vinde cu contract de vanzare-cumparare si se elibereaza certificat fiscal

Masina este ingrijita si cu mult peste ceea ce se gaseste pe piata (taxiuri obosite, lovite, cu probleme), astfel ca pretul este usor negociabil. Fara variante si fara intermediari. Accept test la Dacia Service.

Pretul este de 1890 euro, negociabil cum am precizat.

Attached Files

Taxa de prima inmatriculare...stii cat este?
    Logan Ambition-dCi, 70 CP (+25); C.V.-JR5, A.H.; barza sosita in 2007, iulie

Comment

Da. Taxa este 900 euro. Daca era inscrisa dupa mai 2005 taxa era 1150 euro. La anul in aprilie taxa va scadea la 700 euro. Daca adaugam taxa la suma pe care sunt dispus sa o accept pe masina dupa negocieri rezulta ~ 2600 euro. Un pret corect spun eu.

In afara de asta, eu nu am auzit pe nimeni care si-a cumparat Logan 2004-2006 si care sa plateasca taxa, preferand sa mearga cu numerele vechiului proprietar.

In alta ordine de idei, contractul de vanzare-cumparare reprezinta o garantie pentru vanzator ca nu va plati eventualele daune produse de noul sofer si o garantie pentru cumparator ca nu va ramane fara masina.

Comment

Daca ai contract de vanzare cumparare, teoretic masina nu mai este inscrisa si nu ai cum sa mergi decat 30 zile pe numele fostului proprietar.
        Daca faci RCA pe numele fostului proprietar, nu e valid!
        De pret nu comentez, ca fiecare isi lauda puiul si cauta sa recupereze cat mai mult.
        As comenta atitudinea adminilor care dau ok-ul unor astfel de anunturi...

Comment

Sa inteleg ca un anunt de vanzare in care este descris corect un produs nu e bun? Am fost sincer si am aratat defectele masinii. Am precizat si taxa si faptul ca o vand asa cum se vinde o masina legal: cu contract de vanzare-cumparare. Am citit Regulamentul si consider, asa cum considera si adminii, intuiesc eu, ca anuntul postat de mine respecta toate prevederile acestuia. Ce fel de atitudine au adminii? Ar fi trebuit sa refuze postarea anuntului pe motiv ca incalca ce anume din Regulamentul de anunturi?

Pretul nu il comentezi, pentru ca este interzis, dar lasi sa se inteleaga faptul ca este prea mare. Inainte de a stabili pretul am studiat anunturile de pe internet (pretul cerut de mine este unul mediu inconditiile in care starea masinii este foarte buna), am vorbit cu intermediari/samsari ca sa aflu cu ce bani se vinde o astfel de masina.

Nu incerc sa recuperez cat mai mult. Am cerut un pret corect si sunt dispus sa negociez. Gratis nu o dau.

Nu imi laud puiul... desi poate as avea motive. Consider ca a afirma ca se pot verifica kilometri, care nu sunt multi, ca are anvelope noi, baterie noua etc reprezinta elemente esentiale ale unui anunt pentru ca descriu masina, prin urmare nu este lauda.

Nu am propus sa mearga viitorul posesor cu masina neinscrisa in circulatie, din contra am facut un calcul care sa ofere viitorului cumparator suma pe care o va cheltui cu achizitia masinii si inmatricularea pe numele lui.

In alta ordine de idei, ma fac ca nu vad scopul afirmatiilor tale neconforme cu realitatea. Legea obliga noul posesor sa o inscrie pe numele lui in termen de 30 de zile: la Politie pentru talon nou si mentionarea in Cartea masinii a noului proprietar, pe de-o parte si la Administratia Financiara pentru a o lua pe rol si a plati impozit, pe de alta parte. Dupa expirarea celor 30 de zile masina nu se radiaza automat!!! Va ramane inscrisa in circulatie pana in momentul in care se va face transcrierea.

Legea are scapari, motiv pentru care, asa cum am precizat in postul anterior, foarte multi prefera sa mearga cu numerele vechiului proprietar. Daca se depaseste termenul de 30 de zile, risca plata unei amenzi la Administratia Financiara (si nu la toate sectiile ci doar la o parte, iar amenda este foarte mica) si atat. In relatia cu Politia, atata timp cat soferul nu declara ca este noul proprietar nu se inntampla nimic. Iar daca declara acest lucru, organul il obliga sa treaca masina pe numele lui, fara plata unei amenzi.

Repet, nu recomand, nu sfatuiesc pe nimeni sa faca asa ceva. Din contra, am precizat si valoarea taxei astfel incat cumparatorul sa urmeze pasii legali.

Iar eu vand masina conform legilor in vigoare.

Sper ca acum m-am facut inteles si sa nu te mai supere un anunt corect si sincer ca al meu si nici atitudinea mea sau a adminilor.

Daca adminii considera totusi ca este ceva nepotrivit in anuntul meu ii rog sa il stearga!

Comment

Cezar...l-am aprobat din anumite motive
            Sa le vedem

In primul rand: marele minus al masinii...lipsa instalatie de AC!
            Ca dotari...sunt minimale.
            In atasament, calculul meu pentru aceasta speta cca 1200EUR.
            Spune-mi, ce este eronat.

Am la servici 2 loganuri, 1.6mpi, cu cca 120kkm, 2005, care se vand la licitatie. Aceasta taxa este de 7630 lei! (fara dubii!)
            Sunt modelulul AMBITION-asadar un plus pentru AC, ABS, oglinzi incalzite, reglaj electric etc etc intretinute impecabil, revizii la zi...Ce mai, chiar nu le simti rulajul.
            Ma intreb cu ce pret se vor vinde...
            Dar total de mai mult de cca 2500 (cota de piata!), tinand cont de valoarea utilajului, facand abstractie de aceasta taxa, nu e dispus nimeni sa dea...Poate 3000, dar e f mult si asa.
            S-a mai discutat de aceste cazuri:
            Asadar...fa tu o comparatie intre cele 2 dotari, preturi etc etc

Masinile de genul, ori se vand cu preturi absolut modice, ori raman ca magari de povara in familie (frecus oras, tzara etc...)

In concluzie: transparenta=> exista, insa pretul dorit este iluzoriu, nu corespunde realitatii pietei (avem articol in regulamentul bursei si pentru acest aspect)

Deocamdata ramane deschis, monitorizat
            Attached Files

Comment

Iei amenda in caznul in care te prinde militianul. Citeste legea, ca nu-s motorul tau de cautare.
              Anyway, spor la vanzare, pt ca ai nevoie!

Comment

Originally posted by 77sky View Post
                Am la servici 2 loganuri, 1.6mpi, cu cca 120kkm, 2005, care se vand la licitatie. Aceasta taxa este de 7630 lei! (fara dubii!)
                Sunt modelulul AMBITION-asadar un plus pentru AC, ABS, oglinzi incalzite, reglaj electric etc etc intretinute impecabil, revizii la zi...Ce mai, chiar nu le simti rulajul.
                Ma intreb cu ce pret se vor vinde...
                Dar total de mai mult de cca 2500 (cota de piata!), tinand cont de valoarea utilajului, facand abstractie de aceasta taxa, nu e dispus nimeni sa dea...Poate 3000, dar e f mult si asa.
                Am revenit cu rezultatul:
                2000 de lei...repet => licitatie! Amandoua (cu mici diferente, evident)
                Total...9630 lei (2000+7630), sau cca 2200 EUR. (am anticipat destul de corect pretul final, nu?)
                Asadar 1.6 mpi, dotari complete!

Comment

Varianta logan preferance nu avea partea de sus a spoilerului vopsita in culoarea caroseriei. S-a schimbat spoilerul, a avut ceva evenimente rutiere?

Comment

@NOL: Acea parte a barii fata a fost vopsita la service din motive ce tin de gusturi pentru ca nu imi place cum arata fara ea vopsita. Bara este cea cu care a iesit masina din fabrica, nu a suferit accidente. Si acest lucru se poate verifica foarte usor daca se face o ispectie a masinii la un service.

@77sky: am precizat ca taxa pentru masina mea este de 900 euro. 933 mai exact. Masina este produsa inmatriculata prima data in aprilie 2005 prin urmare are 10 ani impliniti si intra in categoria 10-11 ani nu in cea 9-10 ani, asa cum ai incadrat-o tu si pentru care taxa este de 1175 de euro.

Ai spus ca marele minus al masinii este lipsa instalatiei de AC. Am scris ca masina are Ac si in realitate nu are? Nu se mai vand masini fara AC? Cine vrea o masina cu AC cauta una cu asa ceva, nu vine la a mea si spune ca are lipsa AC. Pe rationamentul tau se poate spune ca marele minus al masinii este ca e Logan. Poate ca daca era Audi, BMW sau macar Opel nu mai reprezenta un minus.

De asemenea, ai afirmat ca “pretul dorit este iluzoriu, nu corespunde realitatii pietei (avem articol in regulamentul bursei si pentru acest aspect)”. Sunt afirmatii dure si incorecte. Paragraful 8 din Regulamentul de anunturi stipuleaza: “Nu agreem preturi mai mari decat pe piata sau oferte de produse care nu se aseamana descrierii din thread-ul de vanzare. "Teparii" vor fi penalizati. Inainte sa postezi cauta pe un motor de cautare pretul real al produsului. Aceasta regula este valabila si pentru cumparator dar si pentru vanzator.”

Pe un site cunoscut de vanzari auto, motorul de cautare arata ca pretul mediu pentru Loganuri din 2004, 2005, 2006 este de ~2000 euro (respeciv 2200, 1900 si 2200), iar preturile minime si maxime sunt de 1000 si 2700 euro.

Mai mult, am vorbit cu intermediari de masini pentru a incerca sa aflu pretul cu care se vinde (in sensul ca se semneaza contractul de vanzare-cumparare) un Logan ca al meu: 1500 euro fara AC, 2000 euro cu AC. Unul dintre acesti intermediari, vecin de cartier cu mine, mi-a oferit 1200 euro, la care evident ca va adauga si castigul lui (2-300 de euro cred eu, desi nu mi-a spus).

O cunostinta a vandut un Logan Laureat (deci cu AC) din 2005 sau 2006 (nu mai stiu daca 1.4 sau 1.6) cu 2000 euro.

Acestea fiind spuse, reiese clar ca nu am stabilit pretul dupa cum au vrut muschii mei, ca am incercat sa stabilesc un pret corect si ca acesta nu este mai mare decat cel cerut pe piata cu atat mai putin iluzoriu, mai ales ca stiu (din experiente proprii) ca daca nu lasi din pret macar 2-300 de euro nu vinzi masina. Prin urmare daca din pretul cerut de mine de 1890 de euro scadem acea suma pe care sunt dispus s-o las dupa negocieri ajungem la pretul real cu care se vinde o masina ca a mea. Sunt constient ca se vand Loganuri si mai ieftin, poate are nevoie omul de bani, poate starea masinii nu este tocmai buna, poate are kilometri foarte multi sau actele nu sunt ok…

Si pentru ca tot ceea ce s-a postat aici, in conditiile in care am dovedit corectitudine inca de la primele randuri, reprezinta atacuri la adresa mea si piedici puse cu reacredinta in incercarea mea de a vinde masina ma gandesc serios sa sterg acest anunt si chiar si contul de pe loganclub.ro, cu atat mai mult cu cat nu ma grabeste nimeni sa vand masina si nici nu sunt obligat sa o vand si, chiar daca ar fi asa, acesta nu este singurul loc in care o pot face…

O zi buna sa aveti!

Comment

Este un pret corect dar sa te astepti la niste negocieri dure pentru ca masina necesita mici vizite la tinichigerie , iar o treaba facuta cum trebuie costa cateva sute de euro.
                      sigpicLogan , from point A to anywhere in the world .....yeap , no problem!!! but hey!!! you said modern roads right ?

Comment

Spor la vanzare, colegu'! Am si eu un asemenea model si in niciun caz nu l-as vinde la 1200E cand stiu ca masina a fost ingrijita mereu, si chiar daca are 10 ani si caroseria incepe sa rugineasca. Prefer sa o repar decat sa o vand pe "nimic".
                        De asemenea, consider ca unele comentarii de mai sus reprezinta niste piedici. Am inteles ceva din postarea ta si apoi din comentariile celorlalti; multumesc!

Comment

Mai e valabil anuntul si un pret final??

Comment

Nu inteleg o treaba acum
                            Acest om si-a pus masina la vanzare da? A scris toate defectele acestui autoturism, da ? De ce trebuie noi sa-i mai facem si pretul omului ? E problema baiatului cu cat o da ? Trebuie sa comenteze cei care intreadevar vor sa cumpere acest autoturism.
                            Nu vreau sa supar pe nimeni dar am observat ca de fiecare data se, sare in sus din cauza pretului. Eu unu zic sa-i urmarim pe aceia care ascund defectele nu pretul. Fiecare cere cat vrea ...
                            Pe mine unu ma intereseaza ca o masina sh sa arate bine, fara accidente, sa aibe actele in regula tot ...pretul il discut eu la sfarsit cu omu. Daca intreadevar e mare am grija sa-l aduc putin cu picioarele pe pamant

Daca am gresit cu acest post rog adminului sa stearga
                            Last edited by Christnacht; 1 October 2015, 07:52.
                            Facebook: https://www.facebook.com/CrisGarage

Comment

stii ca anuntul e din mai? l-ai trezit din somn

Comment

Working...
                              X
                              Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google