haideti sa vorbim despre cai putere

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• In 2008 the Dodge Viper ACR, supported by a small team of dedicated engineers, came to the Ring and established a production car one lap record time of 7:22.1, a record that stood through much of 2011. This summer the Corvette ZR1 came to the Ring with new Michelin Pilot Sport Cup tires and beat the Viper record with a 7:19.6. Even more recently, the $400,000 Lexus LF-A, with a special Nürburgring Edition, set down a blazing time of 7:14.6.

Undaunted, the SRT team returned to Nürburgring with not only a bigger team, but more prep time and help from two very important partners: Tomball Dodge and Mintgen Motorsport. With no 2011 model year Vipers being built, SRT turned to Tomball who graciously supplied two brand-new 2010 Dodge Viper ACR's off of their showroom floor. Mintgen Motorsport, a well-known automotive shop based just a few miles from Nürburgring and very committed to the Dodge Viper, regularly racing two Competition Coupes in various Grand Prix events around Europe, were ideal for local logistics and garage support.

While the official results will be posted here along with the full video footage, SRT was kind enough to share today's very, very exciting results: The 2010 Dodge Viper ACR set a new production car record of just 7:12 and change. What that "change" is will have to wait until the results are made official, but it is most definitely one for the record books. We might also add that SRT brought along a Dodge Viper ACR-X, which simply tore up the track with a stunning 7:03..XX.
    Vulkan Racing Mintgen Motorsport,Dominik Farnbacher,Kuno Wittmer, Heiko Hammel+Tom Coronel auf der Nürburgring-Nordschleife

masinile americane care merg numai in linie dreapta... da, dar prin anii 70-80. acum se cam schimba situatia.
    internal combustionizer

Comment

• Repet, iar intri in stereotipuri. Multe lucruri sunt inventate de americani, apoi luate si de constructori din Europa. Vezi cazul suspensiei hidro magnetice.

Uite aici, ultimul record (cu 6 secunde mai bun) decat ultimul record din 2009, facut tot de un ZR1. Atentie, masina a fost pilotata de Jim Mero, un inginer de la Corvette.

Aici e un link despre Cadillac.

Problema americanilor nu e ca nu stiu sa faca masini. Problema e ca infrastructura de acolo le permite sa faca vapoare.
      In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

• @B997NDL mai in josul paginii gasesti rubrica "lap times". vezi acolo timpii oficiali.

@darksid3 scrie ca-i raspunzi lui B997NDL, ca se intelege ca mie
        Last edited by zeegermans; 5 November 2011, 14:23.
        internal combustionizer

Comment

• E, poftim ce timp a scos o masina americana, in comparatie cu un Ferrari Enzo sau Ferrari 458...

LE: Lui NDL i-am scris )

Comment

• am vazut si eu topul ala dar uitati ca performantele sunt scoase in ani diferiti.. de ex m3 a facut cursa in 2000 cand avea 343 cp/ 1565 kg adica 219 cp/tona pe cand acum are 260 cp/tona... e o mare diferenta.. ar trebui reactualizate. uite diferenta dintre cele doua: http://www.fastestlaps.com/compariso...n_package.html

si pt a fi pe deplin cinstit ar trebui sa fie acelasi pilot pt toate. factorul uman e super important a se vedea ce faceau schumacher si barichello , amandoi pe ferrari identice
            Last edited by B997NDL; 5 November 2011, 14:34. Reason: Automerged Doublepost

Comment

• M3-ul actual, stock, nu are sanse nici intre primi 20, din topul ala, conglomerat. Este o masina extrem de buna, extrem de manevrabila, probabil cea mai buna din clasa ei...dar nu o poti compara cu Nissan GT-R, spre exemplu, unde si-o cam ia din toate pozitiile.
              Adevarul e ca BMW, la masini de strada, este o "zona" oarecum sportiva. In competitii nu prea s-a facut remarcat ca marca, doar pe parte de Grand Turismo...si spun asta ca posesor de BMW, deci as fi motivat si subiectiv dar si obiectiv.

LE: Ca fapt divers, vezi ca Schumacher a fost batut mar de Kovalainen, in 2004 la Race of Champions, deci nu e chiar atat de zeu peste tot
              Last edited by darksid3; 5 November 2011, 14:41.

Comment

• nici n-am comparat-o cu primele 20. dadeam un exemplu ca la multe s-a ramas in urma... si faza cu factorul uman nu mi-o scoate nimeni din minte plus contiile de pe pista in ziua respectiva. e destul de subiectiva treaba ideal ar fi ca un nebun sa le ia pe toate in probe , in aceeasi zi

dar in 98 % din cazuri a fost restul sunt exceptiile care intaresc regula sa nu-mi spui ca nu conteaza cine conduce..
                Last edited by B997NDL; 5 November 2011, 14:43. Reason: Automerged Doublepost

Comment

• Topul din link-ul dat de colegul zeegermans este cu cei mai buni timpi obtinuti la Nurburgring. Problema e ca, acolo sunt si masini stock DAR si masini special preparate, inclusiv cu benzina de curse. Evident ca primul a scos 6 secunde si ceva si esti tentat sa crezi ca, masina care are 7 secunde si, este MULT mai slaba DAR este fals tocmai din rationamentul explicat mai sus.

Comment

• o sa revin la topicul asta ca e interesant si ne putem contrazice ca chiorii dar trebuie acum sa ies, sa spal masina ca ma duc in petit glumesc dar ma omoara ce e pe ea. ma sperie militariul meu drag. o zi frumoasa tuturor!

Comment

• nedele-ule, ia vezi, rabla asta de peugeot 205 din 1985, sta sau nu in fata unui m3, sa zicem, modelul de anul viitor? ca pt asta de acum, n-are rost sa arda benzina de pomana

click aici
                      Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

Comment

• daa..si motorul al cui e?! de pe ce masina?! di astea doar cu caroseria e usor. cum a facut colegul logan cu motor vr6 si planetare, bascule..etc de passat

Comment

• hai sa te sochez: motorul e al ei, adica facut de peugeot. acu' sa te crucesti de-a dreptul: motorul n-are nici macar 1800cmc, are 1763cmc. turbo. 450-550cp, depinde de cum era reglat.
                          acu' sa te trimit si la doctor, ca sa-ti revii masin asta are si un adversar pe masura. alti constructori de conserve, italienii, au facut o masina care a maturat pe jos cu audi quattro si cu pejo-ul de mai sus: lancia delta s4. motor 1.8. 480-650cp. turbo si compresor, simultan. deci nu nemtii de la volksvagin au inventat tehnologia tsi, ci culmea, aia care nu se pricep la masini si le fac vai de ele, cum fals le place nemtilor sa se laude.
                          daca vrei un pic de istorie a motorportului, cauta pe goagal "group B rally". citeste, urmareste filmulete, apoi vino si poveste-mi ce fain si ce mandru e bmw-ul m3.
                          ca fapt divers, bmw a fost si-n mondialul de raliuri. pun pariu ca nu stiai de bmw M1 din anii '80, care n-are nimic de-a face cu actualul M1 si care s-a dovedit un mare fiasco in fata unor fiat-uri, lancii si opeluri.
                          ps: acestea fiind spuse, cred ca-i evident de und evine "dragostea" mea netarmurita pt masina cu elice alba-albastra-n bot, pe care toti o comparau cu dacia 1300 si era normal sa fie visul oricarui pustan; cand compari 150cp cu 50cp, e clar cine castiga. pana acum 10 ani, eram si eu cu ideea ca "deutsche maschine", in general si bmw in special, sunt miezul din coco. noroc ca am ajuns sa cunosc oameni care au facut motorsport si mi-au deschis ochii, ca lumea nu a inceput, nu merge datorita bmw si nici s-o sa se termine cu bmw. iar faptul ca nemtii au pierdut doua razboaie mondiale spune totul despre precizia germana dar si despre infumurarea germana. cumva si despre prostia germana.
                          Last edited by Seba; 7 November 2011, 01:39.
                          Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

Comment

• Ca sa completez, motoarele actuale diesel de la BMW, sunt facute in parteneriat cu Peugeot, tatal common rail-ului.

Comment

• Originally posted by Seba View Post
                              hai sa te sochez: motorul e al ei, adica facut de peugeot. acu' sa te crucesti de-a dreptul: motorul n-are nici macar 1800cmc, are 1763cmc. turbo. 450-550cp, depinde de cum era reglat.
                              acu' sa te trimit si la doctor, ca sa-ti revii masin asta are si un adversar pe masura. alti constructori de conserve, italienii, au facut o masina care a maturat pe jos cu audi quattro si cu pejo-ul de mai sus: lancia delta s4. motor 1.8. 480-650cp. turbo si compresor, simultan. deci nu nemtii de la volksvagin au inventat tehnologia tsi, ci culmea, aia care nu se pricep la masini si le fac vai de ele, cum fals le place nemtilor sa se laude.
                              daca vrei un pic de istorie a motorportului, cauta pe goagal "group B rally". citeste, urmareste filmulete, apoi vino si poveste-mi ce fain si ce mandru e bmw-ul m3.
                              ca fapt divers, bmw a fost si-n mondialul de raliuri. pun pariu ca nu stiai de bmw M1 din anii '80, care n-are nimic de-a face cu actualul M1 si care s-a dovedit un mare fiasco in fata unor fiat-uri, lancii si opeluri.
                              ps: acestea fiind spuse, cred ca-i evident de und evine "dragostea" mea netarmurita pt masina cu elice alba-albastra-n bot, pe care toti o comparau cu dacia 1300 si era normal sa fie visul oricarui pustan; cand compari 150cp cu 50cp, e clar cine castiga. pana acum 10 ani, eram si eu cu ideea ca "deutsche maschine", in general si bmw in special, sunt miezul din coco. noroc ca am ajuns sa cunosc oameni care au facut motorsport si mi-au deschis ochii, ca lumea nu a inceput, nu merge datorita bmw si nici s-o sa se termine cu bmw. iar faptul ca nemtii au pierdut doua razboaie mondiale spune totul despre precizia germana dar si despre infumurarea germana. cumva si despre prostia germana.
                              deja vad ca ai o problema. nu mai discut pe tema asta ca aberezi. niciodata nu vor face francezii care sunt prepoderent tarani (fermieri) masini ca nemtii si asta se vede din cota de piata. daca imi spui stiintific cum scot 450-550 cp din 1763 cu carburanti conventionali... rally nu inseamna neaparat masini mai bune' darkside e fan corvette iar singurele masini pe care le importa, respecta si le recunosc ca fiind mai bune,americanii sunt masinile germane 1. nemtii au inventat masina (daimler si benz) 2. daca nu erau rusii sau mai bine zis iarna lor, nu-i batea nimeni pe nemti o europa intreaga n-a fost in stare. cat despre francezi sa nu mai spun unde erau in razboi

de aia au cumparat nemtii tot: rolls royce, lamborghini, bugatti, mini...........nici nu mai stiu... fara numar

si faptul ca acum sunt sefii europei se datoreaza masinilor industria de baza. la cele de mai sus mai adauga seat si skoda. ca sa nu mai zic ca porsche 911 gt e probabil cea mai buna masina de zeci de ani.
                              Last edited by B997NDL; 7 November 2011, 03:24. Reason: Automerged Doublepost

Comment

• Off: Tu trebuia sa te nasti neamt ca esti fan N1.

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google