Copilaria veche VS Copilaria de azi

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #46
    parca era vorba sa nu radeti...
    ioane, acu' deja is specialist zi-mi tu unu de pe forum care a dat dauna totala la 15km/h...eh?
    Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

    Comment


    • #47
      Ciresarii, Toate panzele sus, Cascadorii rasului si altele care mai erau ce cu nerabdare le asteptam. Apropo cand se lua curentul in tot orasul pentru economie - nu era misto ? Era lumea noastra alea 2 ore de intuneric de jucat ascunsea sau vanatoarea cu cornete.

      Comment


      • #48
        Cornete simple, sau din acelea cu "varf blindat" cu ace cu gamalie (bolduri...)???
        Cate bataitze si-au luat muuulti de la tatucii lor pentru inventiile alea
        Logan Ambition-dCi, 70 CP (+25); C.V.-JR5, A.H.; barza sosita in 2007, iulie

        Comment


        • #49
          Eu am recitit Ciresarii acum doua luni . Si mi-a placut la fel de mult .
          Spunea cineva de prima betie in scara blocului cu cei mari. Cred ca sunt singurul de pe forum care am baut cu patrula de noapte in scara blocului (se cunosteau cu cei "mari"), moama ce mandru eram ca am baut cu politaii .
          Sau alta data cand am sarit din tren in gara la Brasov.Trenul oprea in statie si eu ca sa ma dau jmecher in fata colegelor de liceu am sarit fara sa tin cont ca trenul nu-i ca tramvaiul si are viteza mai mare. Rezultatul a fost ca m-am dat de-a berbeleacul si mi-am rupt mana (fractura de pumn)..
          Si la bairam cand toti asteptam "bluz-urile" ca sa dansam cu fetele "la sentiment".

          Si gata cu amintirile ca ma duc si-l bag pe sefu in 3,14da ma-sii si plec acasa sa scot teava de la muraturi si rup hartii sa fac cornete. Dar cu cine sa ma joc ca astia mici nu stiu ce-s alea si ma cheama la "cantar-straic" .

          @77sky eu la cornetele cu bolduri le lipeam cu clei de copac la varf sa reziste la impact.
          Last edited by Cristi_LCD; 27 January 2009, 09:27.
          Cel mai lent 1,6 8v

          Comment


          • #50
            Ehheee...ce vremuri
            ...eu cred ca si acum am cravata de pionier cu strofe(gen oracol) si caricaturi scrise cu pixul,ramasa de la banchetul dintr-a opta
            ...avem ce povesti la nepoti

            Comment


            • #51
              pe vremea mea,se jucau in draci" 9 caramizi" puse una peste alta in ordine descrescatoare. le loveam cu o minge cu nisip, pus in mai multi ciorapi, cusuti apoi.
              mai eram specialisti in trasul cu prastia,lucru pe care l-am facut pana pe la 15 ani.
              si citeam nopti intregi,cartile copilariei si apoi ale adolescentei!
              Fotografia este arta de a fura timpului o firimitura de clipa
              Andreea Trifu

              Comment


              • #52
                buna seara

                ati uitat de cele mai faine desene animate testoasele ninja si sandibel si etc faine vremuri acum doar lucru acasa si daca mai ai timp in week-end te mai ocupi si de tine sau de masina
                Powered by LSS
                http://img444.imageshack.us/img444/7...c127494gif.jpg

                Comment


                • #53
                  uitati aici:


                  sau
                  Bucură-te de videoclipurile preferate È™i de muzica preferată, încarcă conÈ›inut original È™i arată videoclipurile tale prietenilor, membrilor familiei È™i lumii întregi pe YouTube.


                  este exact diferenta asta dintre copilarii. pe mine m-a lasat uimit melodia asta.

                  LE: scuze, nu am vazut primul post.


                  Ce e important, faza e ca tipul asta, Leasa Dragos, a compus melodia asta pentru a aduce aminte de acele timpuri. Cred ca intr-un fel are dreptate, copii de azi sunt mult mai tristi ca noi. Ma uitam la fecior-eu, sta la calculator jumatate de zi, sau invatata. Fotbal joaca, dar iese greu din casa, iar cand iese, face vreo boacana.

                  Sunt 'salbatici' copii de azi. Noi alergam, ne jucam, nu era zi in care sa nu stam afara, iar in cele cateva minute de desene, eram uimiti. Parintii imi aminteau ca prima oara cand a aparut radioul, se uitau in spatele difuzorului sa vada cum vorbeste 'ala' acolo. La fel si noi cu televizoarele, vroiam sa ii scoatem de acolo.


                  E ciudat, ca lumea se poate chimba asa mult in mai putin de un secol...

                  E trist sa vezi copii de azi cum se sinucid, ca asculta scrEMO. E trist sa ii vezi fara copilarie...
                  Last edited by iamagi; 28 January 2009, 22:07.
                  sigpic

                  Comment


                  • #54
                    super super .. lumea se schimba ....

                    Comment


                    • #55
                      Fiecare generatie le are pe ale ei. Asa cum noi spunem acum ca , copii nostri nu au copilarie si parca au doua maini de stanga, nu stiu sa faca mai nimic din ce faceam noi alta data, asa spuneau si de noi la varsta respectiva alti.
                      Noi stim de "lapte gros", brifcor, bombonele Cipicip, braga,guma Tipitip, sau nu stiu ce film pe la cinema.Ca sa nu zic de vacanta mare petrecuta pe la bunici la tara unde inebuneam toate animalele si rontaiam fel de fel de fructe direct de prin copaci. Iar ai nostri copii ..... in afara de calculator , unde isi strica ochii cu jocuri , alta distractie nu stiu sa mentionez. Nu mai vad un meci de fotbal in fata blocului , pentru ca nu mai au unde , e plin de masini. Si multe alte chesti care ..... nostalgic vorbind, s-au dus .
                      L.E. - daca ar fi vorba de filme , tare mult mi-ar place sa mai vad : Pistruiatu si Fiul muntilor .
                      Last edited by FLORYN; 28 January 2009, 22:41.
                      , sunt cu ochii pe voi !
                      :thumbsup:

                      Comment


                      • #56
                        Mai tovarasi,e interesant threadul asta,numai ca ma apuca pe ici-pe colo,rasul.Un tip de 22 de ani are regrete dupa copilarie!!!pai ce sa mai spun eu,care am trecut de 40!Mi-am amintit acum ca am lasat in podul casei parintesti niste manuale vechi cu surprize:tipi-tip,turbo,cin-cin.Am luat insa cele patru clasoare cu timbre .Cate schimburi si negocieri,frate,pe prostioarele astea!Tenisul cu piciorul,marea mea placere,cand l-am caftit (la joc)pe proful de desen!Lolek si Bolek,care aratau exact ca mine si fratele meu mai mic!!!Buratino,Veronica ,Tarzan si Dallas,alte repere!
                        Nu ii lasam pe copiii nostri mai mult de o ora la televizor,si daca plang ca i-au lovit alt copil in jocurile lor ii pun sa aleaga:il iarta pe respectivul sau intra in casa.Pana acum au,zic eu,o copilarie normala,si sper sa nu le placa prea mult calculatorul.

                        Comment


                        • #57
                          Eu am crescut la tara la bunici si am copilarit acolo imi aduc aminte ca vara ne intalneam in fiecare seara si eram cred ca vreo 30 de copii si jucam de-a fata ascunselea,tara,tara vrem ostasii ,turca sau ceva de genul asta oricum nu ne plictiseam niciodata ,iarna aveam un deal si cum ningea ne strangeam pe partie cu saniile super frumos dar acum ce sa spun in primul rand numai sunt asa multi copii si daca sunt au alte ocupatii gen calculator si mai stiu eu ce ,iarna numai este zapada asa ca ii inteleg cu faza cu derdelusul dar oricum numai este ce era pe vremea noastra poate era vb si de vremea comunismului si programul la televizor era de 2 de ore si nu prea aveai ce sa vezi si nu prea aveai ce sa faci ,eu am copilarit langa dunare la granita cu bulgaria si vreau sa spun ca incepusem sa invat limba bulgara la cat de mult ma uitam la posturile tv bulgaresti in fine hai ca devin sentimental.

                          Comment


                          • #58
                            Pe vremea aceea era altfel (din auzitele celor care au copilarit in comunism)nu ca acuma calculator toata ziua numai in casa stau copiii sau uni de mici incep sa fumeze si sa se drogheze .

                            Comment


                            • #59
                              offf.....greu...greu...

                              am inceput sa-mi aduc si eu aminte...cand ne duceam la femeia de la bilete ratb, si ii ceream bilet ptr vagonul din spate, cand ciupeam fetele de cur in autobuz sau tramvai...cand puneam cutii de margarina cu apa la usile de la bloc, cand legam cu sfoara usile vecinilor, sunam si fugeam, cand ne cocotzam pe macaralele ramase in paragina, fara sa ne fie frica ca o sa cadem, ca o sa patzim cine stie ce (cei din berceni si bucuresti poate isi aduc aminte de santierele de la romprim si cel din spatele aleii castanilor)...si acum am o ditai cicatricea pe picior de la un fier beton...de toate jocurile copilariei nici nu mai zic...primele tentative de trisor (puneam fier in portofelul din coperti de caiet, cu care jucam ptr surprize turbo)...in clasa a 5-a ne strangeam mai multi colegi si ii dadeam bani unuia mai mare sa ne ia reviste porno si ne holbam acolo dupa ore, in clasa...imi facusem laborator foto in subsol si prelucram pozele manual (nu ieseau cine stie ce...dar erau facute de mine...)...tin minte si acum ca am aruncat in tabloul general de curent al blocului un colac de sarma galvanizata si a facut ca un foc de artificii...iar toata scara a ramas fara curent vreo 3 ore pana au venit aia sa schimbe sigurantele din punctul trafo....puneam o bucatica de carbit cu apa intr-un pet si o aruncam pe strada, iar dupa ceva vreme bubuia groaznic...tunurile de carbit...ne plimbam cu bicicleta...acum nu ne dam curu' jos din logan...calculator...era ceva de vis, primul calculator a fost un HC85, cu casete audio, pe care il conectam la televizor (Telecolor 5405 :d), imi scriam singur programele ptr jocuri dintr-o carte...ce superb era cand terminam de scris un joc...era banal, dar ma jucam cu o ardoare de nu-mi pot imagina acum...stateam ore intregi pe acelasi joc, le salvam pe casete...si scriam altele...


                              ehe...cate si mai cate...

                              copilaria noastra...era in spatele blocului, acum, daca ma uit afara, daca mai vad cativa copii...

                              deh...evoluam spre involutie sociala....parerea mea...

                              app. voi puteti sa "discutati" pe messenger ? Eu unul nu pot sa port o discutie, daca nu il am pe respectivul in fata...nu pot sa-i inteleg pe copii care stau ore intregi in fata calculatorului, "discutand" pe messenger, in loc sa dea o invitatie sa iasa afara, sau in parc...ceva acolo...
                              Last edited by alexyno; 15 February 2009, 01:37.
                              e-mail: office@stickere.info

                              Comment


                              • #60
                                Ce sa mai zic de prastiile cu scoabe cu care loveam fetele "la bulane",si daca seba a rupt nu stiu cate biciclete,noi facusem pergatiri serioase ca sa exploram o pestera care ar fi existat la vreo doi kilometri de casa,darf o ploaie mai buna a surpat golul ala in malul lacului.Asta se intampla dupa ce citisem o carte cu explorari prin pesteri,carte citita de mai multi .Am un coleg de 21 de ani care e student dar n-a auzit de "Idiotul"si "Crima si pedeapsa" a lui Dostoievski.Vai mama lor ,studenti!Ce toceala era pe cel care dadea la facultate!Acum,sesiunea e o invoire intre doua betii.

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google