mai nu prea am alergato momentan ca e nou si vreu sa-si faca oleaca rodaju la motor.....am zis sa nu o iau de la inceput tare........am mers cel mai mult cu 100-110km\h ....am zis ca fac cei 3000km cum scrie in carte si dupa aceea poate o calc sa vad pana unde se duce ......iar la consum, mai ales pe timpul asta imi ia 7.5-8%.....
probleme dacia logan gpl
Collapse
X
-
Salut, mi-am pus si eu instalatie GPL Tomasetto de cateva zile. Am bagat gaz de 20 de lei, adik 10 litri si am meers pana a inceput sa chiuie si s-a trecut pe benzina, adik am inteles ca s-a terminat gazul. Cand m-au uitat la kilometraj am vazut ca am parcurs 60 de km cu acei 10 litri de gaz adik un consum de 16,66 % !!! E posibil asa ceva, tinand cont ca 30 de km din cei 60 i=am facut in oras si 30 in afara???
Care sa fie problema?
Comment
-
Posibil sa fi avut mai mult aer in instalatie decat gaz (ai grija de unde alimentezi cu GPL ca poti cumpara si aer), mai incearca odata povestea numai sa alimentezi de la alta statie si daca se repeta situatia dute cu ea la cei ce ti au montat instalatia. Baftasigpic
Golanca...gri-platinata...16v...105...:D---concluzie--- ma simt bine in masinuta mea:)
Comment
-
Am fost acum la service si mi-a recalibrat instalatia. Am facut plinul si au incaput 41 de litri intr-o butelie de 55 de litri dinaia mai scurta si mai groasa.
Sunt curios sa vad acum cati km fac cu gazul asta.
E posibil ca in butelie sa mai fi ramas gaz din primii 10 litri pe care i-am bagat, sa nu fi avut presiune sa iasa toti???!!!
Comment
-
Originally posted by salexul View PostAm fost acum la service si mi-a recalibrat instalatia. Am facut plinul si au incaput 41 de litri intr-o butelie de 55 de litri dinaia mai scurta si mai groasa.
Sunt curios sa vad acum cati km fac cu gazul asta.
E posibil ca in butelie sa mai fi ramas gaz din primii 10 litri pe care i-am bagat, sa nu fi avut presiune sa iasa toti???!!!
Nu am GPL, nu ma priicep, dar din motive de securitate, s-ar putea ca buteliile sa nu se umple complet. Deci ar putea sa fie diferente intre volumul brut si util, iar la un volum brut al buteliei de 55l sa aiba un volum util de 40 GPL.Poate vorbesc prostii. Sau inainte puteau intra in el 55 l?
Comment
-
Originally posted by Andreis View PostNU .Lichefiat inseamna lichid. Adica presiunea va fi constanta atata vrema cata vreme mai exista macar si un litru GPL. Daca era gaz comprimat atunci era posibil. Poate nu a fost golita. Sunteti sigur ca nu mai era nimic in butelie?
Nu am GPL, nu ma priicep, dar din motive de securitate, s-ar putea ca buteliile sa nu se umple complet. Deci ar putea sa fie diferente intre volumul brut si util, iar la un volum brut al buteliei de 55l sa aiba un volum util de 40 GPL.Poate vorbesc prostii. Sau inainte puteau intra in el 55 l?sigpicIntalnirea membrilor Logan Club Mioveni, in fiecare Duminica, la ora 18, Parcare P3....
Comment
-
Nu cred ca se umple butelia complet, ca presiunea se schimba la temperaturi diferite si sa nu explodeze butelia.
Comment
-
trebuia sa cititi si postul de mai sus, acolo explicam problema mea:
cum ca: am pus 10 litri de gaz si am mers 60 de km si apoi a trecut pe benzina anuntandu-ma ca s-a terminat gazul.
Am mers la peco am facut plinul si au intrat 41 de litri butelia avand 55, asta fiind in regula, deoarece nu se incarca decat 80% din masuri de siguranta.
deci nu asta era problema, problema era ca mi s-au consumat aia 10 litri in 60 km, care inseamna un consum de 16,66 la suta, ceea ce e FOARTE mult!
De ce consuma asa mult?
E posibil ca butelia noua fiind si eu bagand 10 litri sa nu fi fost presiune destula ca sa iasa toti aia 10 litri si de fapt sa mai fi ramas gaz in butelie si sa nu fi consumat tot?
Comment
-
Originally posted by salexul View Postdeci nu asta era problema, problema era ca mi s-au consumat aia 10 litri in 60 km, care inseamna un consum de 16,66 la suta, ceea ce e FOARTE mult!
De ce consuma asa mult?sigpicIntalnirea membrilor Logan Club Mioveni, in fiecare Duminica, la ora 18, Parcare P3....
Comment
-
Originally posted by Catalyn View Postte-am inteles.....sar putea sa fie de la plaman(GPL) sa nu fie reglat bine si sa-ti bage gaze in exces si cred ca de acea iti consuma atat de mult, si nu cred ca are legatura motorul cu Gpl de iti consuma atat de mult...eu zic sa te duci la cei care ti-a umblat la instalatie si sa ii pui sa-ti regleze consumul la gaz..
Totul se face numa din soft, nu mai se face din robineti, chestii ca la vechile instalatii?
Comment
-
Da nu se mai regleaza nimic la plaman ,totul se face numai din soft si intradevar trebuie reglat din cand in cand pt ca am inteles ca se mai poate decalibra injetoarele deci nu se fac reglaje decat cu ajutorul laptopului ."cromul este placerea mea"
"cui nu-i place , valea"
Comment
-
Originally posted by salexul View PostSalut, mi-am pus si eu instalatie GPL Tomasetto de cateva zile. Am bagat gaz de 20 de lei, adik 10 litri si am meers pana a inceput sa chiuie si s-a trecut pe benzina, adik am inteles ca s-a terminat gazul. Cand m-au uitat la kilometraj am vazut ca am parcurs 60 de km cu acei 10 litri de gaz adik un consum de 16,66 % !!! E posibil asa ceva, tinand cont ca 30 de km din cei 60 i=am facut in oras si 30 in afara???
Care sa fie problema?
Fi mai atent de unde alimentezi , de la ce statii !!!!!
Comment
-
Oprirea motorului
Salut.
Am un logan gpl din fabrica din octombrie si pot sa spun ca sunt multumit de el cu exceptia faptului ca si mie mi se opreste motorul la decelerare sau chiar la semafor odata fara sa-mi dau seama. Initial am zis ca sunt dobitoc ca nu stiu sa debreiez dar nu era asa deoarece eram tot mai atent la cum schimbam treptele si tot mi se mai intampla (si pe loc la semafor mi s-a oprit fara sa-mi dau seama numai atunci cand am vrut sa plec am vazut beculetele aprinse). Deci il am din octombrie, am 3720 km si cred ca mi s-a oprit motorul de vreo 8-10 ori. Am incercat sa caut pe mihaila ala omologatorul dar nu stiu unde sa ma uit sa vad daca este acelasi.
M-am dus la service si am pus-o pe calculator si a zis ca nu era facuta o programare la calculator si m-au scos pe traseu, au urcat cu ea in treapta a treia pina la 80 km/h dupa care a lasat-o sa se decelereze singura pina la 20 de km.
Am plecat multumit de acolo cand surpriza veneam acasa intr-o seara la un semafor cand eram in decelerare iar mi s-a oprit motorul.
Cred ca au o problema din fabrica si ne plimba cu zaharelul.
In rest nu am ce sa-i reprosez.
Astept sa-mi spuneti si mie ce este de facut.
Merci
Dan
Comment
-
Sa nu fie de la calitatea GPL-ului sau de la eventuala infundare a unui injector.
Comment
-
Originally posted by logangpldan View PostSalut.
Am un logan gpl din fabrica din octombrie si pot sa spun ca sunt multumit de el cu exceptia faptului ca si mie mi se opreste motorul la decelerare sau chiar la semafor odata fara sa-mi dau seama. Initial am zis ca sunt dobitoc ca nu stiu sa debreiez dar nu era asa deoarece eram tot mai atent la cum schimbam treptele si tot mi se mai intampla (si pe loc la semafor mi s-a oprit fara sa-mi dau seama numai atunci cand am vrut sa plec am vazut beculetele aprinse). Deci il am din octombrie, am 3720 km si cred ca mi s-a oprit motorul de vreo 8-10 ori. Am incercat sa caut pe mihaila ala omologatorul dar nu stiu unde sa ma uit sa vad daca este acelasi.
M-am dus la service si am pus-o pe calculator si a zis ca nu era facuta o programare la calculator si m-au scos pe traseu, au urcat cu ea in treapta a treia pina la 80 km/h dupa care a lasat-o sa se decelereze singura pina la 20 de km.
Am plecat multumit de acolo cand surpriza veneam acasa intr-o seara la un semafor cand eram in decelerare iar mi s-a oprit motorul.
Cred ca au o problema din fabrica si ne plimba cu zaharelul.
In rest nu am ce sa-i reprosez.
Astept sa-mi spuneti si mie ce este de facut.
Merci
Dan
Comment
Comment