Spre Spania Si Retur Cu Gpl

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Adica ai mers pe benzina cand pretul la gpl era 0,65 euro?
    Curata afacere ai facut.
    In Ungaria pe autostrazi la Mol gpl-ul este 199 forinti nu 299 asa ca te rog nu dezinforma membri acestui forum.In rest in mai toate tarile din zona euro gpl este intre 0.64 - 0.70 euro.

Comment

Citind acest topic ma bate gandul de o escursie prin europa pe LPG.
      Duster 4X4 1.5 dci 110 magarusisigpic

Comment

Salut,
        in toamna vreau sa plec in excursie cu loganul pe GPL.
        Punctul terminus va fi Anglia dar cu o escala de cateva zile la Paris. As dori sa stiu denumirile internatipnale ale gpl-ului (LPG...), daca am nevoie sa cumpar adaptoare pt a putea alimenta in anumite tari(instalatie tomasetto) si cat de dese sunt statiile de gpl pe traseu(pe autostrazi).
        Orice alte sfaturi si idei sunt binevenite.

Comment

Salut . In document ai cum se numeste gpl in alte tari si tipurile de mufe !
          www.gas-tankstellen.de/menu.php?language=en_US preturi si locatii in EU
          http://www.golpg.eu/ la fel
          Attached Files

Comment

In jurul Vienei exista o singura statie GPL, intr-un satuc, la aprox 15-20 km de oras. din pacate nu mai retin numele. In rest nu se gaseste decit benzina si pe alocuri CNG (care nu e GPL).

Comment

sustin si eu ca in austria nu se gaseste decat CNG care nu e gpl. dar cu un plin de gpl facut la ultima benzinarie MOL din ungaria se ajunge lejer in germania unde se gaseste gpl la greu

Comment

Mersi de informatii.
                O enigma mai am: oare trebuie sa imi cumpar adaptoare pt alimentarea cu gpl sau sunt in benzinarii?

Comment

nu cumpara nici un adaptor. am peste 20k prin europa facuti pe gpl si nu am avut nevoie de adaptor, pistoalele sunt la fel ca ale noastre.

Comment

sper sa va ajute urmatoarea imagine:
                    Attached Files
                    Interfete instalatii GPL

Comment

In Ungaria ,Slovenia,Italia nu trebuie adaptor dar in Germania trebuie ACME.In Austria nu am gasit gpl numai cng.In Ungaria si Italia te servesc angajatii de la pompe iar in Slovenia si Germania este cu autoservire.

Comment

Salutari. Din cate vad, nimic nou pe frontul de vest in acest topic.

M-ar interesa si pe mine ca in vara sa fac un traseu Romania(Bucuresti) - Spania(Ciudad Real) si retur pe cat posibil pe GPL. Merg la cineva in vizita acolo si as vrea sa profit de ocazie sa mai pot vedea si ceva frumos.
                        As dori sa stiu daca a mai fost cineva de curand sa ma ajute si pe mine cu cateva informatii de genul pretul la GPL in diferite tari, ce ruta sa aleg, ce taxe/vigniete trebuie sa platesc si cam de pe unde le-as putea procura, ce ar trebui sa am la mine si alte informatii utile etc.

Am citit topicul pe aici dar postarile sunt destul de vechi ma gandesc, asa ca nu cred ca ar strica o mica actualizare poate sunt si alti doritori.
                        Va multumesc frumos.
                        Last edited by Drakusoru; 27 April 2014, 15:51.

Comment

Vad ca traseul indicat de google maps e prin Ungaria,Slovenia, Italia, Franța, apoi Spania. Pana în Italia te ajut eu cu orice informație. Înainte de vama în românia faci vignete pe Ungaria și Slovenia. Te costa vreo 30 euro parca pe o săptămână. Nu cumva sa mergi fără ca sunt controale și în Slovenia camere care scanează și apoi te opresc echipajele. În Italia și Franța trebuie sa pregătești aproximativ 10€ taxe de autostrada pe 100 km. Pe lângă e gratis. E plin de radare fixe și mobile și îți recomand sa mergi regulamentar. În Italia dacă primești amenda și nu o plătești pe loc, îți ridica mașina pana plătești, însă adaugă ridicarea și transportul foarte scump. În Italia gpl găsești non stop doar pe autostrada. În rest orarul la benzinării e de la 7 la 13, pauza la amiaz și apoi de la 15 la 17. Benzina poți baga și când e închis. În Slovenia nu sunt probleme. Dacă vrei să alimentezi în Ungaria, îți recomand sa ai forinți. Eu în Ungaria după ce termin gpl-ul,mai merg vreo 200km pe benzină. Sa faci musai plinul la ieșire din Slovenia în ambele sensuri, deoarece e mai ieftin. Dacă oprești noaptea sa dormi, sa oprești doar în benzinării și îl locuri luminate bine. Sa rămână mereu cineva la masina, deoarece se fura ca în codru,sau îți desunfla roata.și te așteaptă pe traseu sa te aștepți la consumuri de 8-9% pe autostrada pe gpl. Stația cb e foarte indicata. De GPS bun și actualizat sa nu mai vorbim.... Multe GPS-uri în Ungaria la un pod or sa te scoată și sa te bage înapoi aiurea sa faci un viraj interzis la 189 grade la stânga. Nu cumva sa-l faci. O iei la dreapta pana la primul peco sau loc unde poți întoarce regulamentar. Eu noaptea pe la 3 am făcut-o deși nu se vedea nicio mașina cât vezi cu ochii, după 2 minute aveam girofarul în spate. În Ungaria sa ai bancnote de 20 euro. În Italia sa nu încerci. Sa ai mare grija dacă te controlează cineva în mașină ca și copoii fura. Sa fii în spatele cuiva dacă e posibil, sa nu te oprească dacă ești primul. Unguri dacă vor sa te amendeze, o fac și dacă nu greșești. La vama Nădlac am auzit ca îs mult mai severi. La borș nu am avut treaba niciodată.

Comment

sal

da e adevarat colegu de mai sus, pentru cine mai a fost anul asta, cat costa autopistele pe Italia de la E la V, Franta apoi, Spania pana spre Valencia? multumesc si drumuri bune va doresc
                            Last edited by vitriol; 29 April 2014, 12:06.

Comment

În Italia și Franța aproximativ 10 eurp pe 100km cu autoturism. Cu dubite sau remorci mai adaugi. E mai scumpa autostrada decat benzina. Eu cu 6 euro fac 100km.

Comment

Originally posted by L3on_rgby View Post
                                ....... La borș nu am avut treaba niciodată.
                                Ai avut noroc. Eu din din 5 treceri pe la bors, 3 costau ori 10E, ori 50 lei. Specific, cu camion
                                Sezi bland ca-s din Maramu' ❗️❗️❗️

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google