Mai merita sa montam GPL ?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Iti trebuie o instalatie premium pt jucarica ta...
    BRC, Tomasetto si poate Landi...
    La Tomasetto poti sa te duci pe 300-6 Premium, cu cilindric pina la 80-90l parca...pret ~5000RON...sau daca e vechiuta 99-2001-2003 poti merge si pe ISA2-6...
    Premium peste 5000 ISA2 sub 5000...
    Cam asta ar fi o estimare ...
    Isa2 e super ok, daca ECU benzina nu e foarte pretentios...
    Diagnoza-reparatii-montaj instalatii GPL
    Contact pe site-ul din Profil- infotehnic

Comment

• toroidal foarte mare, in primul rand. In al dtoilea ceva premium ca sa nu am probleme.
      Exista toroidal mare?

Comment

• Nu stiu cat e maximum omologat in Ro...sant de interior pina la ~90l util 75 parca...
        Ca idee trage un ochi pe aici...

Comment

• Originally posted by Ivan Marian View Post
          BINGO..... bine punctat. ÃŽn cazul tău, DA se merită gazu'... dar după cum bine ai zis.. pt 10/15 mii pe an.. NU.
          Eu am facut o socoteala pt o masina mai mare si o instalatie mai scumpa, si renteaza dhiar si la 15000 pe an.
          Ex: consum mediu 17, vs consum mediu 13
          Cost instalatie 5000 lei
          La 10000 km, consumi 1700 l gaz vs 1300 l benzina.
          1700x3 = 5100 lei vs 1300x6=7800
          Deci, groso modo: instlatia costa 1100 euro, si se economisesc anual 600 euro.

La 15000, 7650 lei vs 11700. Diferenta de 910 euro.

Fata de un diesel, e ceva mai economic.
          Un diesel de 3.0 pe un suv, suge undeva la 15 in oras si 9-10 afara.
          Cu gaz, 25 in oras (desi producatorul da un consum de 13) si 15 afara (desi oficial consuma 8).
          Deci, tot ies mai ok cu un benzinar gazos

Moog iti multumesc pt info.
          Last edited by Cezar; 10 December 2013, 02:37. Reason: Automerged Doublepost

Comment

• Tip: Cu cit consumul pe benzina este mai mare , motor mare gen 3l a lui Cezar, sau mers 90% urban unde consumul se duce de la 8-9l in sus, cu atat se merita/amortizeaza o instalatie GPL...
            La mine de la un 11-12l benzina a sarit la 13 GPL+1l benzina...fac 12k cel putin, urban...o fi convenabil ?

Comment

• De luna viitoare o sa se merite si mai mult, benzina se va duce-n 6 lei cred (aia de 95), cea de 100 se va duce pe la 7 lei - acciza se va mari numai la benzina, la motorina au amanat-o cu 3 luni.

Comment

• Poate le vine ideea sa accizeze si GPL-ul.
                Nu contraziceti moderatorii, iti iei ban daca ai dreptate.

Comment

• Este deja accizat

Comment

• @Cezar

La o masina comparabila cu a ta ca putere si motor, cea mai mare toroidala care sa-imi incapa in locul rotii de rezerva a fost una de 42-43 l utili, roata fiind una de 55 R 17.

Te sfatuiesc sa-ti montezi si un Flash Lube. Mai creste un pic pretul per total dar merita.

Succes

Comment

• doar la japoneze, care au chiulasa sensibila. la masinile mai zdravene este inutil.

Comment

• La coreene se aplica? Ca tot de galbejiti sunt facute
                        Saab 9-5 Aero

Comment

• Originally posted by sambo View Post
                          @Cezar

La o masina comparabila cu a ta ca putere si motor, cea mai mare toroidala care sa-imi incapa in locul rotii de rezerva a fost una de 42-43 l utili, roata fiind una de 55 R 17.

Te sfatuiesc sa-ti montezi si un Flash Lube. Mai creste un pic pretul per total dar merita.

Succes
                          Chiar si la un suv? Doar asa de mica?
                          As vrea doar acolo, pt ca genul asta de masina pe care vreau sa-l iau, mai are inca un rand de locuri si chiar n-as vrea sa renunt la el
                          Montez si flash lube daca e nevoie.

Comment

• Misha

Eu tot un SUV am. E adevarat ce e japonez . Flash Lube se merita la orice motor indiferent de cat e de "sensibila chiuloasa" pentru ca protejeaza la turatii mari. Am vazut si pe Range Rover, asa ca nu cred sa aiba vreo legatura cu tara de provenienta a masinii. Diferenta de pret nu e atat de demolatoare.

Eu ti-am zis ce mi-a incaput mie. Nu-i obligatoriu ca la alte masini sa nu incapa una mai mare. La un consum in oras de 17 -18 l de gaz la 100 de km eu as umple odata pe saptamana, in conditiile in care as merge doar pe gaz. Dar cum merg si pe benzina, tine mai mult. Eu mi-am pus gaz mai mult pentru autonomie decat pentru economie, dar asta e cu totul alta poveste.

Te inteleg perfect. Chiar daca nu ai avea acel rand de scaune, eu tot toroidala ti-as recomanda. La urma urmei daca ai nevoie sa cari ceva voluminos si ai nevoie de suprafata mare in spate, fie pui rezerva intre bancheta si scaun fie o lasi acasa si-ti iei un chit de reparatii. Asta desigur daca nu studiezi posibilitatea montarii unui suport de roata de rezerva la exterior (in cazul in care masina pe care ti-o doresti nu are).

Comment

• Originally posted by razvanamza View Post
                              Este deja accizat
                              Merci de corectie, ai dreptate. Atunci sa puna si acolo 7 centi.
                              Nu contraziceti moderatorii, iti iei ban daca ai dreptate.

Comment

• Functie de modelul masinii pot intra si toroidale mai mari...inclusiv cu ridicarea "podelei"...se completeaza cu polistiren in jurul toroidalei pt a fi la nivel.
                                Flashlube&Co nu se merita decat la anumite modele, si lista e destul de scurta...

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google