If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
atat timp cat gpl e 50_60% din pretul benzinei merita. A fost o perioada cand gpl-ul ajunsese 70_80% din pretul benzinei si atunci nu ma mai complicam cu gazu...
Nu vad cum ramai doar cu 10 lei la 1000 km la preturile actuale. Doar daca ai consum de scuter cu pedale si mergi numai la vale...
Nu stiu voi dar eu ma crucesc auzind consumul ala de 14%.
Evident ca si asa e mai bine cu gaz, dar e foarte mult.
Ori sinteti Schumacheri si lasati cauciucurile pe la stopuri ori aveti probleme cu instalatia.
Vagonul meu 1.6 16v lua asta vara cu 2 persoane si AC cam jumatate din timp 11% GPL printr-un Bucuresti aglomerat.
Daca un Logan nou motor de 1.2l pe GPL consuma 7.7/9.8 urban consum teoretic dat de fabrica, tu zici ca ai scos 11 cu motor de 1.6l ???
Asta daca faci si ture pe centura aia smechera cu 90km/h
Diagnoza-reparatii-montaj instalatii GPL
Contact pe site-ul din Profil- infotehnic
Nu stiu cum calculati voi consumul dar din cele 3 masini pe gpl toate MCV 1,6 pe care le am nici una in regim de autostrada nu a sarit de 8 % gpl la viteza medie de 110-120 pe ruta Slatina-Vuren (NL) 2000 km....iar urban maxim 10 % ....si fac ruta asta si consumul asta de vre-o 6 ani....
Depinde foarte mult consumul si de felul cum este reglata instalatia gpl si de unde alimentati .....
Oricum ar fi pretul la GPL istalatia o se monteazi pe masina care ruleaza cel putin 50.000 km pe an altfel nu isi are rostul pentru 5 drumuri la tara pe an si 2 plecari in concediu....
"Dacă planul A nu merge, stai calm! Alfabetul mai are încă 25 de litere."
Nu compara urban drumuri scurte/opriri lungi cu varianta inversa...
Si nici traficul din Slatina cu cel din Bucuresti sau Iasi...mai ales la ore de varf...
Iar pe extern...si aici e alta discutie...pe autostrada ai regim constant de mers, pe cand pe drumurile patriei e alta poveste, carute, sate, camioane, idioti, blonde etc...
Diagnoza-reparatii-montaj instalatii GPL
Contact pe site-ul din Profil- infotehnic
Nu are cum sa consume 10% gpl in regim urban.Producatorul are specificat in fisa tehnica a motorului de 1,6mpi pus pe logan,10% consum benzina.
Nu prea merg in oras,deci imi este greu sa fac un consum 100% urban.Dar cum am mai spus, oricat de bine as regla masina,sub 8% extraurban nu am reusit in cele mai bune conditii, pe sectoare diverse de drum vara.Dokker-ul 1,6 consuma 9% GPL extraurban!
Teoretic consumul creste pe GPL cu aproximativ 15-20%.
8% in regim de autostrada vrei sa zici ! Daca o sa circuli cu 80-90/kmh poti sa consumi si 6% daca nu te grabesti si ai drum liber si bun...Altfel am consumat pe autostrada 35 l gpl de la Constanta pana la intrare in Bucuresti cu 160-170 km/h Logan 1,6 16v
"Dacă planul A nu merge, stai calm! Alfabetul mai are încă 25 de litere."
Nici in Germania nu am reusit sa rulez cu mercedes-ul din dotare, constant pe o distanta de 100 km cu o medie 170 km/h.Scuza-ma dar nu te cred ca ai rulat Constanta-Bucuresti cu 160-170km/h medie de viteza.Ai atins varfuri de 170 pe 2-3 km, te cred.
Pana sa spui ca ai parcurs distanta respectiva cu 160-170 km/h......cu logan-ul...este cale lunga.
Doar 1,6 16V in afara de motor si CV este identic cu 1,4 mpi.Nu are alta suspensie,nu are alta aerodinamica.Siguranta 0%
160km/h cat am reusit cu rabla mea,mi s-a parut extrem,extrem de riscant !Mai ales sa o tii constant 50 km la acea viteza,inseamna sa te joci cu moartea ce poate sta pasager pe scaunul din dreapta.Sau denota un grad ridicat de inconstienta !
La 170km/h,o iesire in decor cu loganul este fatala si pentru puricii din masina !
Cate autostrazi are Romania de luati etalon "autostrada" pentru consum?
Cati km dintr-o suta de mii ai rulat exclusiv pe autostrada ?Daca aveam infrastructura ungurilor,nimic de zis.
Consumul nu se face pe 110 km de autostrada si gata! Asta este consumul,atat consuma rabla?
Mergi 1000 km extraurban,diverse trasee faci media la litri consumati si vezi consumul real !Cum a spus colegul moog.Ma intereseaza consumul real,nu imaginar !
Am inteles ca cei de la Buzau se pricep in a pune instalatii de gaz.
As vrea sa pun si eu o instalatie de gaz pe un motor de 3000cmc. Cine vinde sau se ocupa, un semn va rog. Multumesc.
Stimate coleg "Rac" este treaba ta ca poti sa crezi sau nu....dar....dincolo de crezul tau ...asta am facut...am mers cu peste 160 km/h constant cu Logan 1,6 16 v noaptea intre orele 2 si 3...Masina avea 2 luni si 10.000 km si-am testat-o inainte pe cateva portiuni din autostrazile Germane si Olandeze.....
Referitor la intrebarea ta "Cati km dintr-o suta de mii ai rulat exclusiv pe autostrada ?" te asigur ca in urmatori 10 ani cand eu voi iesi la pensie este posibil si probabil ca tu sa ajungi la 1/3 din km rulati de mine pe autostrazile din europa dar....hai sa nu intru in polemica cu tine ca nu are sens........
Montati GPL pe masina este foarte rentabil si-n plus va raman bani frumosi in buzunar ! Povestile cu motoare cazute consumuri excesive de GPL intretinere,etc etc depinde foarte mult de temperatura exteriaora,trafic ,stil de condus etc etc etc
Am dat un exemplu de consum de gpl pe Logan MCV 1,6 16 v in conditiile in care am dus limita masini la conditii extreme de exploatare si siguranta si acest lucru nu trebuie luat in nici un fel ca "exemplu" .....Trebuie sa recunosc ca am avut o oarecare inconstienta dar am vrut sa exemplific doar ca in acele conditii extreme consumul de gpl poate avea diferente foarte mari .
Revenind la "incostienta mea " intotdeauna se vor gasi oameni care vor testa la extrem masinile ,telefoanele,avioanele etc ....Altfel lumea "nebuna in sinea ei" prin tot ce-a adus evolutia tehnologica ar trebui sa nu zboare cu avionul de frica morti ,sa nu bage telefonul in priza de frica electricitati si sa nu conduca masina cu peste 40 km/h de tema ca nu cumva, anvelopa de pe masina sa nu faca....bauuuu si sa intre in sant !!!
We process personal data about users of our site, through the use of cookies and other technologies, to deliver our services, personalize advertising, and to analyze site activity. We may share certain information about our users with our advertising and analytics partners. For additional details, refer to our Privacy Policy.
By clicking "I AGREE" below, you agree to our Privacy Policy and our personal data processing and cookie practices as described therein. You also acknowledge that this forum may be hosted outside your country and you consent to the collection, storage, and processing of your data in the country where this forum is hosted.
Comment