If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
da mai bine era din fabrica.....asa parca e putin cam.......sa ii pui din prima cum ai luat-o gaz:|....................de ce nu te-ai gandit si la un 1.2 16V pt consum:-??
Eu mi-am luat 1.2 dar tot la gpl m-am gandit dinainte de a o lua, dar inca ma mai gandesc, dupa gerurile din iarna asta. Mai astept putin, sa fac macar o revizie. 8% in oras nu ma multumeste.
Last edited by amigos; 23 March 2010, 22:23.
Reason: Automerged Doublepost
Era vorba de consumul de benzina 8%...casca ochii ca esti off!!!
Chiar si in Arges consumul de gaz este undeva de 11% mixt...
Iar te crezi mai cu mot fata de privincie? Ai mai facut-o pana acum de vreo 15 ori!!!
N-ai priceput nimic: Valea Argesului...cum colegul de mai sus a spus ca la vale iti consuma. Dar na, cand esti pus pe scandal si nu gandesti, asta iese. Daca tot n-ai inteles, iti pot face un desen..
Iti fug ideile si n-ai pastrat contextul. Vad ca esti pe lumea ta.
Revenind la topic: tinand cont ca o instalatie este 2000 ron, eu zic ca se merita. Se amortizeaza destul de rapid. La un consum mediu de 9l/100, si la diferenta actuala de pret intre benzina si gaz, se amortizeaza undeva la 9000 km.
Benzina: consum mediu 8%, 36 roni/100 km, 180 roni/500 km
GPL: consum mediu 11%, 22 roni/100km, insa mai consumi si benzina...la 500 km cam 5 litri, deci 110 roni gpl + 22,5 roni benzina...
In concluzie economisesti 100 ron la 1000 km...
Si revin cu o intrebare: de acord ca pretul strict al instalatiei se poate amortiza in circa 30000 km doar din diferenta de pret intre benzina si gaz; nu deranjeaza pe nimeni ca, la masinile cu gaz din fabrica garantia e limitata, iar reviziile sunt un pic mai scumpe (incluzand si reviziile la partea de gpl)? Intreb fiindca unii nu ajung sa faca 30000 km decat poate in 2 ani, iar altii fac lejer 50000 pe an. Vad un avantaj real al gpl-ului la cei din urma, in vreme ce la primii - eventual zgarcenie. Repet: am avut gpl si mi-a convenit, pana am ajuns sa bag bani in instalatie din cauza ca unele piese erau incredibil de scumpe si lucrau la uzura. Acum nu as mai pune gaz pe o masina noua.
The future is already here - it's just not very evenly distributed. - W. Gibson
Si revin cu o intrebare: de acord ca pretul strict al instalatiei se poate amortiza in circa 30000 km doar din diferenta de pret intre benzina si gaz; nu deranjeaza pe nimeni ca, la masinile cu gaz din fabrica garantia e limitata, iar reviziile sunt un pic mai scumpe (incluzand si reviziile la partea de gpl)? Intreb fiindca unii nu ajung sa faca 30000 km decat poate in 2 ani, iar altii fac lejer 50000 pe an. Vad un avantaj real al gpl-ului la cei din urma, in vreme ce la primii - eventual zgarcenie. Repet: am avut gpl si mi-a convenit, pana am ajuns sa bag bani in instalatie din cauza ca unele piese erau incredibil de scumpe si lucrau la uzura. Acum nu as mai pune gaz pe o masina noua.
E mult mai bine cu Gpl din toate punctele de vedere....iarna,vara, si la uzura nu e mare diferenta, am avut o masina timp de 5 ani pe gpl si nu am avut probleme, mai multe mi-a facut cea pe benizina.;)
@drivergpl tu faci reclama la vre-o firma de montat instalatii GPL? Cum sa fie mai bine cu GPL (mai ales iarna)? Masina mea are 1,5 ani si 11.000 km in bord, tu ce i-ai pune in locul meu, pedale (bune mai ales iarna) ?
Eu am un Clio 3 cu motorul de 1.2 75ch - si tocmai am montat instalatia de Gpl pe ea 2.000 lei - am facut aproximativ 1000km de cand este pusa.
Diferente:
- trage mai bine pe gaz !!!
- pote sa iti regleze cum sa traga in functie de nevoile tale
- costuri de explatare mai mici
- autonomie marita
dezavantajul meu este ca am pus un rezervor mic de matiz si nu intra numai 20l de gpl
- o sa revin cu detali peste 2-3 saptamani cand o sa mai fac ceva km si o sa pot da si un raspuns cu consumul, momentan am fost la fiecare plin pt reglaje
Tocmai am facut plinul de GPL si plinul de benzina "pana-n buza"
Dupa ce golesc 2 rezervoare de gpl fac din nou plinu de benzina sa vad consumul real de gaz si benzina
Am in logan 1.4 cu instalatie GPL din fabrica, acum am 28500 km si nici o problema, masina trage bine si pe GPL,am un consum de ~9% in oras afara 6.5%.
Dupa parerea mea cred ca se marita sa iti pui instaltie GPL
We process personal data about users of our site, through the use of cookies and other technologies, to deliver our services, personalize advertising, and to analyze site activity. We may share certain information about our users with our advertising and analytics partners. For additional details, refer to our Privacy Policy.
By clicking "I AGREE" below, you agree to our Privacy Policy and our personal data processing and cookie practices as described therein. You also acknowledge that this forum may be hosted outside your country and you consent to the collection, storage, and processing of your data in the country where this forum is hosted.
Comment