Problema Alimentare GPL

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Problema Alimentare GPL

Salut.
    Am o problema la alimentarea cu gpl, in sensul ca atunci cand deschid capacelul negru pt a pune gaz imi curge gazul din rezervor...unii mi-au zis ca de vina e bila din capat care a prins ceva mizerie si nu mai inchide bine...

aveti vre-o solutie ?...se poate curata bila sau trebuie schimbata?...

Multumesc.

Cum naiba sa curga ? Cand sunt cel putin 8 atmosfere in butelie....
    Poate sa fi prins ceva mizerie sub bila sau s-a slabit arcul sau rupt dar si asa presiunea mare ar trebui sa impinga bila si sa inchida....Practic gura de umplere e o supapa de sens.
    Daca totusi nu inchide schimb-o urgent mai ales daca iti tii masina in garaj !!!!!

Comment

nu e o mare problema. iti curge doar ce ramane pe conducta dintre butelie si capatul unde alimentezi. la o instalatie veche (pe alta masina) am patit si eu si am mers mult si bine asa.

solutii ??? doar sa schimbi tot "busonul" acela pe unde alimentezi , dar daca intrebi cat costa te lasi pagubas...
      o/____\o
      (i)
      .........

Comment

ca sa nu mai stai cu frica da un milion si schimba busonu de umplere . asta e se mai intampla , am vazut si eu la o dacie sti e caraghioasa faza ca imediat ce este deconectata de la furtun iese gaz calumea si miroase la fel de mult .

Comment

Originally posted by vortexo View Post
          Cum naiba sa curga ? Cand sunt cel putin 8 atmosfere in butelie....
          Poate sa fi prins ceva mizerie sub bila sau s-a slabit arcul sau rupt dar si asa presiunea mare ar trebui sa impinga bila si sa inchida....Practic gura de umplere e o supapa de sens.
          Daca totusi nu inchide schimb-o urgent mai ales daca iti tii masina in garaj !!!!!
          Acolo nu este arc !!!!! Pompa de alimentare de la statia de gpl, baga cu o presiune mai mare decat e in butelie, astfel reuseste sa impinga bila in interior. Dupa ce se decupleaza pompa, presiunea din butelie impinge bila spre exterior si astfel se obtureaza gaura de umplere ......
          In cazul in care aceasta bila nu revine este posibil sa fie un span din ansamblul supapei ..... eu zic sa mergi pana golesti tot gazul din butelie si sa desfaci supapa sa vezi ce e acolo .

Comment

Pentru c0077
            Ai o mizerie sau span pe scaun unde inchide bila.
            cu un cui sau o bucata de sarma in forma de L
            apesi bila inauntru, ai grija ca refuleaza gazul, sa
            nu iti vina pe mana sau sa nu te uiti in gura, apoi
            cu o carpa sau altceva stergi scaunul unde inchide bila
            si la urmatoarea alimentare vezi daca iti mai scapa.
            Daca scapa pe la bila si pui busonul risti sa iti arunce busonul.
            succes.

Comment

Misca putin de bila aceea, baga un pix ceva, si pe mana sa ai o carpa/manusa ceva, asa din scurt cat sa iasa putin gaz si vezi apoi cum se comporta pana sa schimbi busonul. Eu patisem sa nu imi mai intre GPL in instalatie cand vroiam sa alimentez, odata am facut faza cu apasatul bilei in interior pentru o secunda-doua apoi se alimenta la sfert cum se zice, daca mai patesc abia astept, pssss))).
              4 pistons + GPL + tuningu' casei = km multi & 1.5 dCi 85 BoiP

Comment

Deocamdata am mers pana s-a terminat gazul din rezervor.
                As incerca sa imping bila si sa sterg acolo. Chestia ca tot timpul, dupa o anumita perioada, cand deschideam busonul de plastic ( ca sa alimentez) se elimina niste gaz ( o presiune scurta refula gazul)...cand am alimentat ultima data , era nenea de la pompa cu un fel de dorn cu capatul sferic, cu care a impins bila (zicea ca a mai intalnit cazuri). Insa de atunci nu am mai alimentat si nici nu am mai desfacut de tot busonul negru de frica ca nu il mai pot pune la loc.

Comment

am patit si eu treaba asta odata dar era frig rau afara si gazul ce este gatul ala si care impinge supapa isi micsorase volumul din cauza frigului.Pe moment m am speriat am crezut ca iese tot gazul dar nu iese decat ce e pe gatul ala cum a revenit temperatura afara nu am mai avut probleme.La tine este posibil sa fie si blocata valva aia, fa cum a zis aleXpeed si vezi ce se intampla.

Comment

Eu ma gandeam ca e normal sa fie o mica presiune la deschiderea busonului negru. Nu a mai patit nimeni asta?

Comment

Working...
                    X
                    Anulare DPF
                    Politica de Securitate Google