Cred din ce in ce mai mult ca depinde mult si de calitatea gazului ,in aceasta vacanta am pus de la Lukoil de la intrarea in Brasov dinspre Tg. Secuiesc si am fost foarte multumit ,masina avea vlaga si consum simtitor redus cam 7 % ,am pus apoi de la Lukoil de la mine din oras si m-am cam speriat imi iesea 10 % tot in afara orasului , extraurban, apoi un prieten ce lucreaza la o statie gpl mi-a zis ca au umblat la reteta importator unic de propan fiind OMV , asa o fi ?
Consum Logan GPL
Collapse
X
-
GPL-ul este un deseu de la rafinarea petrolului. Deci la noi se si produce, nu doar se importa. Adica si Lukoil-ul are rafinarie si Rompetrol si Petrom.
Nu trebuie uitat ca multe benzinarii sunt doar francize, deci din diferite motive... poate varia calitatea.
Comment
-
Gpl este un amestec de butan si propan in proportie de 60 si 40 % , asa ca mai studiaza !
Cum iti explici variatiile de calitate ? Crezi ca pun apa ? Aer ? Nu ! Doar dau comanda statiei sa le faca amestecul in functie de pretul pe cre doresc sa-l obtina ! Pana nu demult cel mai bun gaz era la shell dar cum au plecat de la noi...
Comment
-
Si propanul si butanul cum se obtine? Ambele sunt "deseuri" ramase din extragerea-rafinarea petrolului.
"asa ca mai studiaza": poti incepe aici:http://en.wikipedia.org/wiki/Liquefied_petroleum_gas
Unde e descris in limbaj simplist ce si cum e gpl-ul. Sper sa cunosti limba engleza caci nu o voi traduce.
Comment
-
Daca tot dai cu wiki , uite si tu aici :
Mai studiezi?
Sa stiti ca atunci cand era Shell in Romania consumul mixt imi iesea la 7 % , intrebati un taximetrist .
Comment
-
Originally posted by jagoman View PostIn unele tari din UE este interzisa parcarea masinilor cu GPL in garaje subterane, si din acest motiv trebuie evidentiat care dintre ele au si GPL. La noi dupa cate stiu nu este o astfel de interdictie, totusi exista acel autocolant.
On topic
Tatal meu are un consum de 7% extraurban (aprox 110 km/h) si sensibil mai mare in oras.
Am mers cu 80-90 km/h si a avut 6%.
Comment
-
in weekend am avut consum 12,5% gpl ... cei drept si mers numai in blana (5000-5500rpm)
Comment
-
Daca ai avut 5000-5500 de ture banuiesc ca ai mers in oras.
Sau pe circuit
Comment
-
evident ca pe circuit ... circuitul bucharest city
Comment
-
-
ieri am parcus bucuresti - craiova si retur ---- consum 10,2%, eu zic ca e ok, ca la intoarcere am venit numai cu 160-170
Comment
Comment