Consum Logan GPL

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • baieti ce ziceti de un logan 1.2 15v cu gpl cred ca nu va consuma rea mult dar si asa puterea e mica si cu gpl.......mai bine nu

    Comment


    • cred ca ai pierdut o valva
      Fiecare cu parerrea lui despre gpl.
      Eu unul recomand,am si ma bucur ca am ales aceasta conversie.
      Numai bine.
      eu am consum[afisat de cb]de 7,2l+1l[gpl]=8,2l/gpl la 100km
      Un Logan----YNG-----
      Numai bine.

      Comment


      • Informatzii pret combustibili.

        Salut!
        Vedetzi pe acest sait care sunt pretzurile la GPL, Benzina, sau Motorina! E destul de actualizat, si prinde bine la drumuri lungi!
        Drum Bun!

        GazOnline primul portal din Romania care ofera utilizatorilor sai serviciul de comparare a preturilor la carburanti din Romania. GazOnline va permite sa comparati preturile carburantilor din statiile de alimentare din Romania. Planificator rute. Route planner. Compara preturile la carburanti. Unde este benzina cea mai ieftina, motorina cea mai ieftina. Preturi mici la carburanti, combustibili. Benzinarii in Romania - localizare, servicii. Harta interactiva a judetelor, oraselor. Pozitionare pe harta. Localizare benzinarii, harta rutiera, harta Romaniei
        Last edited by a6roata; 30 June 2011, 14:00. Reason: Automerged Doublepost

        Comment


        • Originally posted by msduplicate View Post
          baieti ce ziceti de un logan 1.2 15v cu gpl cred ca nu va consuma rea mult dar si asa puterea e mica si cu gpl.......mai bine nu
          Eu tocmai am montat instalatie gpl pe un logan 1.2 16v . Inca nu am terminat primul rezervor , am ajuns pe rosu , dar sincer mi se pare consum MARE pe gpl . Ma asteptam sa merg cu 20% mai mult fata de acum . La 5.6% cat indica acum pe bord , am aproximativ pe gpl consuma 7.1-7.2% , foarte mare . Am mers numai extraurban si prin localitati cu a 5-a la 60km/h .

          Desi e consum mare pe gpl , se simte si putere scazuta asta e mai rau . Oare sa ii zic la revizia de 1000 km sa verifice ce e cu consumul asta ? ( 30% mai mare fata de benzina ).

          Comment


          • 7,2 mi se pare un consum f ok , la ce te asteptai?

            Comment


            • Consum GPL vs Benzina 95

              Salut, Logani-isti!
              Am instalata in APR2011, instalatie de gaz Tomassetto Stag 200. Problema pe care mi-o pun este consumul de GPL. Am impresia ca gazul se consuma orar, nu prea conteaza regimul de mers, viteza.
              Am facut 6400 [km] pe gaz deacum si am urmatoarele consumuri:
              - Exterior : minim 7.5 - - MAX 8.3 [L_gpl/100km]
              - Interior(B): minim 9 - - MAX 9.5 [L_gpl/100km]

              Remarc, ca pe benzina imi consuma conform specificatiilor producatorului!
              - Exterior : minim 5.4 - - MAX 6.3 [L_b/100km]
              - Interior(B): minim 8 - - MAX 9.5 [L_b/100km]

              Deci consumul pe GPL este mult mai mare decat cei 10% la care ma asteptam!?! O sa incerc sa negociez cu cei din service sa mai umble la setari, avans unghi de aprindere mai mare ca la benzina, amestec....poate si alte artificii.
              Chiar si la aceste consumuri se justifica instalarea GPL-ului. Cu atat mai mult cu cat in R.Moldova pretzul la 1[L_gpl] = 1.8[RON/L_gpl], BUC 2.75[RON/L_gpl].
              In restul Romaniei peste tot GPL e cam 2.85 - - 3 [RON/L_gpl]. Perioada de amortizare a investitiei se cam lungeshte!!!
              In schimb puterea motorului este aceeasi ca si pe benzina, adica nu simt nici o diferenta la trecerea de pe un carburant pe altul si invers.
              Hai noroc!

              Comment


              • Tot gaz Tomassetto Stag 200, consum de 10-11% in orice stil de condus de oras sau afara cu 120-130/h
                Nu stiu daca este normal dar nu am reusit pana acum mai mult de 370 km cu un plin. Daca conduc agresiv din semafor in semafor cat se poate sa ii dai in gura (1.4mpi) scot 350 km autonomie cu un plin de ~ 41.8 l

                Vedeti ceva in neregula aici??
                Logan PH2 1.4 MPI ABS+AFU+GPL ProiectoareEchilibru perfect.

                Comment


                • Originally posted by parpales View Post
                  7,2 mi se pare un consum f ok , la ce te asteptai?
                  7.2 e ok raportat la ce ? Daca imi lua 2 % pe benzina si am acum 7 ...nu e ok .

                  Mi s-a spus ca e reglata sa consume aproximativ 10 % in plus pe gpl cand am plecat de la mester . Asta mi s-a spus dupa ce am reclamat ca imi trage prost , mai slab ca pe benzina .

                  De exemplu , la un drum in urcare pe care stiam ca in treapta a 4-a la 2500 ture pe benzina puteam accelera , pe acelasi drum pe gpl nu accelereaza deloc , nu creste nimic si apas pana la podea . Diferenta de putere e sesizabila , dar am zis ca o pun pe baza amestecului doar cu 10 % mai mare . Al doilea exemplu ar fi accelerarea de la 80km/h la 100km/h pe gpl e foarte slaba , e comparabila cu accelerarea pe benzina de la 50 la 70 in treapta a 5-a ambele . Pe gpl daca incerc accelerarea de la 50km/h la 70 km/h imi da in nas , tinde sa tremure .

                  Acum imi iese si consum prost , ma intreb oare daca avea gaz mult nu tragea bine ? Unde se consuma gazul ? Eu chiar intentionam sa-i spun sa mai dea ceva gaz , trage slabut masina , dar la consumul asta nu vad rentabilitatea , tot sa consume mai mult ?
                  La 5.6 % cat arata pe bord trebuia sa am in jur de 6.2 % consum pe gpl , dar ...nici vorba de atat .

                  Am mai avut un logan 1.4 pe gpl , si ala tragea identic ( aproape ) si pe gaz si pe benzina si imi consuma 1 litru in plus de gpl ( cam 15 % ) fata de consumul pe benzina indicat pe bord .Oare trebuie sa se mai lase vreo garnitura ceva ? Eu voi incerca sa schimb si statia de alimentare pe gpl , e cam devreme pentru concluzii .

                  Comment


                  • Si eu am gaz pe ea si am autonomie undeva la 450 km cu un plin de 35 de l, mers in general pina in 120 pe afara, plus si prin oras ceva.
                    Colegul cu 1.2 ... e posibil sa aiba nevoie de turatii ceva mai serioase ca sa se miste la fel ca pe benzina mai ales in panta pt ca exista o pierdere cuplu/putere si cred ca se cunoaste mai mult la un motor micut.

                    Comment


                    • Ms pentru sfaturi . La mine plinul e la 40 litri deoarece am rezervor de 50 litri . Am pus instalatie gpl pentru economie , sper sa ii gaseasca ceva la revizia de 1000 km. Ideea importanta e ca ma asteptam sa consume mai putin . De turat cam asa e , ar trebui sa schimb undeva mai sus treptele dar ma voi obisnui in timp . Consumul ma doare pe mine momentan . As vrea ca la 5.5% indicat pe bord sa-mi consume 6.5% gpl , nu mai mult .

                      Mi s-a intamplat de 2 ori sa nu vrea sa treaca pe gaz desi temperatura ajunsese sus ...indica 4 linii pe bord la temperatura apei . Am turat-o , nimic . Am trecut manual pe benzina apoi iar pe gpl , nimic . Am oprit-o , pornit-o , nimic . Dupa mai multe porniri /opriri a trecut pe gpl dar mi s-a parut enervanta , mai ales ca ii aratam cuiva cum merge instalatia iar ea facea figuri ( Mersesem 5 km si nici vorba sa treaca pe gpl ) .

                      Comment


                      • Ok , inseamna ca ai o pb la instalatie (o fi de la euro 5 ) - la mine nici nu ma ating de butonul ala , instalatia comuta f repede mai ales daca e cald afara si ma mai anunta sonor cand nu mai are gaz.

                        Comment


                        • Originally posted by cro84 View Post
                          Ms pentru sfaturi . La mine plinul e la 40 litri deoarece am rezervor de 50 litri . Am pus instalatie gpl pentru economie , sper sa ii gaseasca ceva la revizia de 1000 km. Ideea importanta e ca ma asteptam sa consume mai putin . De turat cam asa e , ar trebui sa schimb undeva mai sus treptele dar ma voi obisnui in timp . Consumul ma doare pe mine momentan . As vrea ca la 5.5% indicat pe bord sa-mi consume 6.5% gpl , nu mai mult .

                          Mi s-a intamplat de 2 ori sa nu vrea sa treaca pe gaz desi temperatura ajunsese sus ...indica 4 linii pe bord la temperatura apei . Am turat-o , nimic . Am trecut manual pe benzina apoi iar pe gpl , nimic . Am oprit-o , pornit-o , nimic . Dupa mai multe porniri /opriri a trecut pe gpl dar mi s-a parut enervanta , mai ales ca ii aratam cuiva cum merge instalatia iar ea facea figuri ( Mersesem 5 km si nici vorba sa treaca pe gpl ) .
                          Ai probleme la instalatie sigur... du-te la ei, vezi ce poti rezolva.
                          Daca mergi pana in 80km/h in treapta a 5-a, poti sa scoti un consum de la 6,5% in jos, dar riscul... cu timpul este sa omori motorul. Dar faza este ca ai si motor mic..si nu prea ai cum sa scoti putere mare din el... .
                          Eu am un 1.4 cu instalatie din fabrica ( Landi Renzo ), am consum in afara in jur de 6-7-8, iar in oras chiar si 10-11.
                          Last edited by kmh; 1 July 2011, 18:42.

                          Comment


                          • am facut si eu un drum Timisoara-Constanta si retur. consumul mediu ~ 8.3 % pe gpl. ~8% pe drumuri nationale si ~9-10 pe A1 + A2 . mers 100 -120- pe drumuri nationale (afara) si 130 constant cu varfuri 140-150 pe autostrazi (mai mult nu a vrut ). metoda... plin la plin. masina plina (3 persoane) si cu portbagaj exterior deasupra. foarte multumit. ce ma deranjeaza e ca pretul la gpl e pe la 3.05 in Tm (Mol) si 2.75 pe langa si in zona Bucurestiului.

                            Comment


                            • Tocmai am gasit un document in care se specifica pierderea performantelor pe gpl la motorul 1.2 16v . Din ce observ comparativ cu 1.4 si 1.6 gpl , motorul 1.2 16v pierde cel mai mult performantele pe gpl , peste o secunda la demaraj , iar la consum eu vad peste tot minim 20 % consum mai mare pe gpl :| .

                              Oare de ce apare pierdere asa mare la demaraj ?
                              Attached Files

                              Comment


                              • metoda plin plin nu e buna. baga full in buc, apoi baga full in cta, calculeaza consumul. fa acelasi lucru, invers. sa vezi diferenta la consumul calculat...

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google