Consum Ulei Logan Gpl

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

nucu68, in afara de faptul ca acele coliere originale click se desfac in 3 secunde daca ai cu ce, avem:
    -pastiluta aceea este din cauciuc si e pentru alt model de reductor, deci nu e problema.
    -reziduurile parafinice din GPL nu au nici o treaba cu uleiul tau din motor, acela nu este ulei de motor.
    -in functie de vechimea masinii se poate intampla sa mai cedeze cate un simering de etansare de pe supapele de admisie, la km aia sigur nu ai probleme de segmenti, e recomandat sa verifici si eventuale scurgeri sub motor.
    -lungimea furtunului nu afecteaza functionarea/reglajul.
    Din 13.09.2014 cea mai puternica masina cu sistem GPL BRC (571CP) din Ro este Bentley Continental GT. Asteptam replica concurentei...

Comment

Alexys merci pt informatii. Si totusi unde a disparut uleiul? Am verificat peste tot. Nu se vede nimic. Am completat cu 1 litru de ulei. Atat a intrat. Mai ramane de verificat simeringurile de care spui.
      Cat despre coliere am pus de cele normale. Nu cred ca e vreo problema

Comment

Verifica joja de ulei.Portjoja are un inel de cauciuc pentru etansare in blocul motor.Pe acolo poate pierde si este aproape invizibil.Acolo am avut problema si am remediat.
        Imi este greu de crezut ca motorul de 1,4 consuma ulei sub 200.000 km ,indiferent de carburant.Povestile depasite cu "gazul uscat" sunt pure fabulatii.Motorul diesel nu mai are admisie "umeda" si rezista.
        Am 300.000 km cu motorul exclusiv pe GPL si nu consuma ulei deloc.

Comment

Si eu am observat o scadere a nivelului de ulei pe joja in 10k de cand am gaz, dar cand am pus gazul aveam deja 6k de la schimbul de ulei si nivelul initial a fost cu 3-4 mm peste maxim (d-eh la revizie a turnat 4 litri si chiar daca l-am atentionat ca va depasi nivelul nu l-a interesat pe mecanic) dar s-a mentinut asa pana ce am pus gaz si dupa vre-o 5k pe gaz a inceput sa scada. Uleiul folosit este Elf Evolution Sxr 5w30 si am cu el 16 k pana acum dar urmeaza sa il schimb sapt viitoare. La schimb incerc sa le atrag atentia mecanicilor sa nu mai depaseasca nivelul maxim si o sa monitorizez scaderea nivelului. Ulei voi folosi M1 ESP 5w30.

Comment

Eu am cu al meu 1,4 gpl 164000km si nu mi-a scazut nivelul niciodata nici macar 1 mm. Si vede des 5000-6000 rpm. Folosesc Castrol magnatec 10w 40, 3,3 litri , filtru ulei numai de origine, filtru aer (polonez intr-o cutie rosie), la fiecare 14500-15000 km.

Comment

Si cum sa ajung eu la locul cu pricina mai draga.... Racule. Ca m-am tot uitat pe acolo si nu dau de capatul tevii. Acu problema e ca la completare ma scapat un pic de ulei pe langa, si nu mai stiu care pata e ... buna si care nu.
              Nici eu nu am avut probleme panal acum. Nu am fost nevoit sa completez nicodata, nici macar cu 100 ml ulei. Dar acum, la 56 mii uite pocinogul.

Comment

Intai faci o inspectie vizuala ajutandu-te de o lampa introdusa in zona fuliei arborelui cotit.Joja este in spatele fuliei,destul de greu de observat.Nici eu nu observam,dar cand am demontat sa schimb distributia.....a iesit buba !

Comment

Aha, ca si asa in plan urgent e si schimbarea distributiei. Deci pana atunci n-am ce face. Doar sa astept sa vad daca mai scade dupa ce am completat cu 1 litru de ulei. Merci pt informatii.

Comment

Ulei la GPL

Subscriu la cele spuse de băieți mai sus.
                    Am instalație GPL Lovato de 2 ani și 30.000 km și nivelul de ulei ramîne fix unde era între schimburi. Pun o dată la un an 4l de Havoline 5W40.

Comment

Cu o masina am 177000 km si alta 225000 km numai pe GPL si nu consuma nici un gram de ulei ..... masinile nu au vazut decat Dacia Oil ... schimb la 20.000 km fix .

Povestile cu GPL-ul strica motorul sunt prostii zise de cei care cred, ei, ca se pricep la motoare mai bine decat cei care au fabricat aceste instalatii de GPL si motorul ...

Hai ca de la 1 ianuarie o sa sara pretul la benzina si motorina de-o sa ne fie frica sa-l privim pe pompa....sa vezi inghesuiala la montajul instalatiile gpl ce-o sa fie !

Sincer nu sunt bucuros de fenomenul care va urma si ma gandesc ca intr-o zi se poate intampla cu GPL ce sa intamplat cu motorina acum vre-o 5-7 ani cand toata lumea s-a inghesuit sa cumpere masini cu motoare diesel si astfel sa dus dracu pretul la motorina.....

Pentru mine la 3 lei/L GPL este super ok mai ales ca niciodata nu fac mai putin de 50-80.000 km/an.....
                      "Dacă planul A nu merge, stai calm! Alfabetul mai are încă 25 de litere."

Comment

Originally posted by adonis33 View Post
                        Cu numai pe GPL si nu consuma nic o masina am 177000 km si alta 225000 kmi un gram de ulei ..... masinile nu au vazut decat Dacia Oil ... schimb la 20.000 km fix .
                        ai avut sange in instalatie sa tii dacea oil pana la 20 mii de km ca sa faci schimbul? De cate ori ai schimbat la 20 mii? ai mai refacut test de compresie ptr comparatie?
                        ​​​​​​

Comment

Daca e pe bune si motoarele alea au ajuns fara probleme (compesie slaba, consum ulei etc) la 177mii, km respectiv 225mii km, doar cu dacia oil cu interval de schimbare de 20mii km, inseamna ca dacia oil e o minune de ulei si ar trtebui sa trecm toti pe el.

Comment

E treaba fiecaruia ce ulei foloseste , eu va sfatuiesc daca dispuneti de bani foarte multi sa cumparati ulei de formula 1.. altfel ,deh,va faceti de ras baieti !
                            Motoarele voastre sunt extraordinare si unice si ca atare cu Dacia Oil nu mai functioneaza in parametri tehnici k de altfel inteleg ca dupa fiecare schimb de ulei ''incepeti sa le faceti analize de compresie si le demontati chiuloasele sa vedeti daca sunt uzati segmenti.....
                            "Dacă planul A nu merge, stai calm! Alfabetul mai are încă 25 de litere."

Comment

Bre adonis33, orice ai zice, Dacia Oil, nu e un ulei pe care sa-l tii douaj da mii de km in motor intre schimburi, mai ales in trafic preponderent urban. Nici in dacie, nici in altceva.
                              Restu' cu formula unu si alte povesti d-ale matale, ie can-can!

Comment

@ kojak nu trebuie sa il contesti pe @adonis33, fiecare face cum crede si atata timp cat masina rezista si a fost special cumparata pentru costuri mici, e ok ca inca ii mai face revizia la 20.000 km, fac pariu ca daca Dacia spunea sa se stina Dacia Oil 30.000 de km... exact asta era intervalul in care facea revizia dl @adonis

Sper exemplu eu fac 7-8000 de km pe an cu al meu 1.8 T si fac revizia anual cu filtre Mann si ulei Mobil 1 ESP formula.

E aceiasi diferenta care exista intre un pasionat de domeniul auto ( adica in special de condus masina + executare de lucrari de mecanica din pasiune) si un utilizator de autoturism care nu are timp sa faca nici revizii pentru ca masina trebuie sa produca bani nu sa stea in service la revizie, adica exact genul de om care vine la service lasa cheia masinii si pleaca cu taxiul sa rezolve niste probleme si revine in 2-3 ore sa ia masina.

depinde pe ce parte a baricadei esti...
                                Last edited by Drogas; 14 November 2013, 12:12.

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google