Consum Ulei Logan Gpl

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

@adonis mai ales ca folosesti gpl-u, iti trebuie un ulei mai bun

Originally posted by Kojak View Post
    Bre adonis33, orice ai zice, Dacia Oil, nu e un ulei pe care sa-l tii douaj da mii de km in motor intre schimburi, mai ales in trafic preponderent urban. Nici in dacie, nici in altceva.
    Restu' cu formula unu si alte povesti d-ale matale, ie can-can!
    iuzarul kojak are dreptate
    ar trebui sa intre pe aici dr_mke sa-i tina cursuri despre uleiuri lui adonis
    De la mine retine ca uleiul premium best of .. ofera o protectie mult mai mare decat uleiurile low cost gen dacia oil,. havoline, elf evo
    Daca vrei premium best of foloseste in ordinea asta descrescatoare Redline, Royal Purple, Amsoil, Millers Oil, doar Motul 300v, Mobil 1 si Castrol

Originally posted by Drogas View Post
    @ kojak nu trebuie sa il contesti pe @adonis33, fiecare face cum crede si atata timp cat masina rezista si a fost special cumparata pentru costuri mici, e ok ca inca ii mai face revizia la 20.000 km, fac pariu ca daca Dacia spunea sa se stina Dacia Oil 30.000 de km... exact asta era intervalul in care facea revizia dl @adonis

Sper exemplu eu fac 7-8000 de km pe an cu al meu 1.8 T si fac revizia anual cu filtre Mann si ulei Mobil 1 ESP formula.

E aceiasi diferenta care exista intre un pasionat de domeniul auto ( adica in special de condus masina + executare de lucrari de mecanica din pasiune) si un utilizator de autoturism care nu are timp sa faca nici revizii pentru ca masina trebuie sa produca bani nu sa stea in service la revizie, adica exact genul de om care vine la service lasa cheia masinii si pleaca cu taxiul sa rezolve niste probleme si revine in 2-3 ore sa ia masina.

depinde pe ce parte a baricadei esti...
    mare adevar graiesti
    Last edited by Leo0608; 14 November 2013, 20:51. Reason: Automerged Doublepost
    ​​​​​​

Comment

Dixit!!!!!

Comment

Originally posted by adi90 View Post
        logan 1.4 gpl,an 2008 ,55000 km
        de la ultimul schimb de ulei (aprox 1 an si 15000 km) a consumat cca 2l de ulei
        e normal asa ceva?
        pana la 40000 de km nu a consumat mai deloc ulei
        Cauza a fost o pierdere masiva de ulei din cauza unei garnituri.
        N-am mai intrat pe forum de ceva timp.
        Am 95000 km si nu am mai avut probleme cu uleiul de atunci.

Comment

Si uleiurile astea sunt o minune... Noroc ca motoarele de dacie 1300 erau facute cu piese de calitate. Mergeam cu diluant, iar in loc de ulei de motor foloseam ulei de transmisie din compresoare. Cand am facut rk preventiv, cu toate piesele noi - nu stiam ce era in motor, am masurat arborele schimbat si era inca in cota 0.
          Unele uleiuri de pe piata sunt si de marca si ieftine, dar de fapt sunt "regenerate". La un 115cp mers in forta 300km cu un ulei laudat, a cazut presiunea la mers in gol si acolo a ramas si la rece, revenit la omv light control, ieftin pe vremea aia dar fara reclama si presiunea a revenit si ea. Nu am gresit vascozitatea, daca la asta va ganditi.
          Parerea mea e ca decat sa iei ceva laudat din surse dubioase, mai bine mergi pe ce cunosti, nu ca ar citi motorul ce scrie pe cutie, dar cand fac culbutorii la logan si e cu gpl din fabrica, cele mai curate motoare sunt cu pennasol, shell, dacia oil. Cand e cu gudroane, intotdeauna e un ulei supertare la mijloc luat mai ieftin de la un prieten de incredere. Ca daca pe prieteni nu-i arzi... Iar comparatia e la motoare cu gpl din fabrica unde uneori si la 400 000 km arata mai bine decat la 40 000 km pe benzina.
          Iar faza cu mai ales daca mergi pe gpl, trebuie sa schimbi uleiul mai des, daca culoarea e ok, presiunea e ok deci si vascozitatea, i se duce "grasimea "si nu mai unge, sau ce, se face nisip? Dupa cum am zis mai sus, probabil unele isi schimba vascozitatea definitiv, dar nu e normal la uleiurile sintetice, chestie probata la masini cu mai multe indicatoare in bord decat loganul, mult mai puternice si tot pe gpl.
          Din 13.09.2014 cea mai puternica masina cu sistem GPL BRC (571CP) din Ro este Bentley Continental GT. Asteptam replica concurentei...

Comment

Salut ! Am un logan 1.4 cu gpl pus de la 92 000 km , acum are saracul aproape 550 000 km , am gasit lipsa la schimburi max 300-400g , facut la 15 000 km . folosesc doar ulei dacia 5 w 30 fara aditivi sau altceva si nu am umblat la motor pana acum !

Te rog sa folosesti limba romana cand scrii pe forumul acesta. Cu "dk" si "akm" poti sa scrii pe mess si pe facebook.
            Last edited by vitriol; 10 March 2014, 16:57.

Comment

E normal sa consume un motor de 1.4 Logan ulei elf 10w40-0,5ml in 1500 km dupa ce am instalat gpl landi renzo?
              Motorul are 185 000 km si nu mi-a consumat niciodata ulei cand era pe benizna.3l am bagat,3 l am scos.
              Am asteptat sa se scurga uleiul 30 minute la rece.
              O fi din cauza ca am trecut de pe castrol 10w40 pe elf 10w40?
              Sau e din cauza ca nu am facut schimbul dupa ce am incalzit putin motorul?

Comment

Working...
              X
              Anulare DPF
              Politica de Securitate Google