Originally posted by nicu001
View Post
Pret Gpl
Collapse
X
-
Prețuri gaz în zone diferite
De vreme ce am fost în ultimele săptămâni plecat mai mult mă gândeam că pot fi utile câteva repere de prețuri în diferite zone. Deci:
Bulgaria:
- zona Balcic 0,83 - 0,84 leva adică ~ 1,94 - 1,97 lei
- stații Silistra 0,82 - 0,87 leva ~ 1,92 - 2,04 lei
Evident, ca și la benzină, au prețuri mai mici.
Altele, de la noi:
stație Drajna - 2,15
stație GPL Negru Vodă - 2,38
Carbogaz București str. Litovoi Voievod - 2,19
partener Rompetrol Afumați - 2,17
TSV Afumați - 2,19
Euroil Timișul de Jos - 2,15
Rompetrol Alba Iulia - 2,47
Lukoil Alba Iulia ieșire către Sebeș - 2,38
stații particulare zona Bâscov - 2,19 - 2,20 - 2,24
Rompetrol Lancrăm - 2,58
Constat că lanțurile încearcă să impună prețuri mari nejustificate. În mod normal a trecut perioada în care prețul petrolului ar fi putut explica mărirea prețurilor de la ~ 2 lei la ~ 2,3, iar acestea ar fi trebuit să coboare firesc spre acei 1,92 pe care îi plăteam la începutul anului. Dovada este că beniznarii mici tind să coboare sub pragul de 2,25 impus de marile lanțuri (2,15 în Dâmbovița, Argeș sau Brașov).
Comment
-
Prețuri actualizate gaz
Am stat cu ochii pe prețuri pentru că au crescut ușor recent. În ultimele câteva zile am înregistrat:
2,23 - stație GPL non stop intersecția Nerva Traian cu Octavian Goga
2,42 - Butan Gas str. Răcari lângă Kaufland
2,34 - majoritatea stațiilor LukOil din București (printre care din bd. 1 Dec. 1918 sau de pe bd. Tudor Vladimirescu)
2,33 - Mol și LukOil după Sinaia către Poiana Țapului
2,29 - majoritatea stațiilor pe DN1, inclusiv LukOil Ploiești lângă Auchan, stație GPL Tohanu Nou Bran sau alte stații particulare
2,19 - Petrom centură Ploiești lângă Auchan
2,16 - Mol Ploiești lângă Selgros
Comment
-
La Buzau, dupa 1 octombrie, pretul la gpl a cam luat-o razna. La particulari in zona Barierei Ploiesti, era 2,42 lei, la Alascom, care pana mai ieri practica unele dintre cele mai mici preturi, acum era 2,41 lei, Lukoil afisa 2,36 lei pe litru iar la Rompetrol aveau un pret de 2,37 lei pe litru la gpl.
Comment
Comment