If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Salut
Am cautat pe forum si nu am gasit nimic despre avantajele si dezavantajele folosirii GPL in loc de clasica benzina.
Comparatii intre GPL si benzina.
Da...Chiar ar fi util acest thread...Mai ales cu scumpirea asta de benzina care se anunta...Oare e ok sa montam instalatii de gaz pe masinute??? Sincer incep sa ma gandesc serios la problema asta...
Sunt unii care sunt pro si contra instalatiilor gpl drept urmare nu sta sa cantaresti ce spun scepticii, ci convingete singur, chiar daca la inceput o sa te sperii, cum am facut eu cand am vazut consumul, dar pe urma o sa-si revina , si vezi ce o sa te felicite portofelul sau nevasta daca ai.
Da...Chiar ar fi util acest thread...Mai ales cu scumpirea asta de benzina care se anunta...Oare e ok sa montam instalatii de gaz pe masinute??? Sincer incep sa ma gandesc serios la problema asta...
Avantaje:
1. Pret mult mai mic
2. Emisii de noxe mai mici in medie cu 20%
3. Functionare silentioasa a motorului cand e pe gaz
4. Puterea motorului ramane aproximativ aceeasi daca se foloseste o instalatie moderna - scaderea de putere e foarte mica - pentru documentare poti sa vezi pe site dacia fisa tehnica comparativa pe benzina si gpl la logan 1.4 si 1.6
5. Problema sigurantei in caz de accident. Rezervorul de gaz este poate mai sigur decat cel pe benzina. Este facut sa reziste la presiuni mari. Este adevarat ca o acumulare de gaze poate provoca o explozie dar asta se intampla numai intro incinta inchisa(de exemplu la acumularea in interiorul unei camere de apartament), ori masina circula numai in spatii deschise. Eu personal nu am auzit de nici un incident in care rezervorul de gpl sa fi explodat. Din punctul meu de vedere e total sigur.
Dezavantaje:
1. Consum mai mare cu cel putin 15% (dar data fiind diferenta de pret acest dezavantaj e compensat)
2. Uzura mai mare a supapelor motorului (la masinile cu instalatie din fabrica supapele sunt special intarite asa ca acest dezavantaj dispare). Personal in ceea ce priveste Loganul pot sa spun urmatorul lucru despre instalatii montate ulterior - nashul meu are Logan pe taxi si a facut 100 000 de km pana acum pe gpl cu o instalatie montata ulterior pe masina. Nu a avut absolut nici o problema cu motorul.
3. Butelia de gpl rapeste ceva din spatiul portbagajului. Daca folosesti un rezervor toroidal in locul rotii de rezerva si avand in vedere marimea portbagajului de Logan nu cred ca aceasta mai e o problema.
Sicer sa fiu, nici eu nu am auzit vreodata de vreun astfel de accident, dar niciodata nu poti stii.
Cum buteliile explodea, la fel de usor poate exploda si rezervorul de GPL, iar pentru mine siguranta este pe primul loc.
E un caz izolat , eu am fost martor la un acident in care o dacie de prin 78' cu instalatie de gaze pe ea sa rasturnat si sa facut praf chiar in fata mea si elementele de siguranta de la butelie au blocat gazul in butelie, pe cand rezervorul de benzina curgea in veselie.
Avand in vedere barilul care tinde spre 200$ si estimarile care zic ca in decembrie vom avea benzina la pompe la cca 70 mii lei incep sa ma indrept spre GPL
70 mii pe litrul de benzina? Astia sunt nebuni? Imi vine greu sa cred, dar orice e posibil. Daca ar fi asa, renunt la masina, si imi iau scuter, si ma voi inscrie pe un forum de scutere. Numai bine
Cand viata iti intoarce spatele, nu fi fraier, pune-i mana pe cur
Poi deja se iau masuri impotriva scumpirii carburantilor-greve, protestatii etc, si probabil ca se vor diminua taxele si accizele la benzina/motorina(taxele si accizele cresc fff mult pretul combustibilului) ca altfel nu stiu unde se va ajunge.7 ron/litru nu cred ca va fi in viitorul apropiat.Deja la pretul actual e jale, dapoi la 7 ron, cred ca vom umbla cu biciclete si cu scutere ca si in China, oricum 7ron/litru nu va fi.
Daca vrea, statul poate micsora pretul carburantilor, din cauza statului sunt asa de mari preturile, dar ramane de vazut ce va face.........
STATUL ESTE CEL MAI MARE HOT
Offtopic: Statul e cel mai prost manager!
Ontopic: Singurul dezavantaj al GPL ar fi o scadere a puterii motorului cu circa 10%....In rest nu sunt dezavanyaje!
In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul
Daca ar fi numai statul de vina, n-ar fi mare bai, am fi alimentat de la unguri/sarbi/bulgari. In toata europa e criza, la americani a ajuns 1$ litrul, aia sunt disperati deja, ca la camioanele lor nu le ajunge salariul sa faca naveta la servici...
uitati-va pe topicurile de la "ebglish corner", sa vedeti acolo pret la benzina in iran, egipt...0,5$/litru.
pretul gpl-ului va fi amrit in scurt timp, daca nu se iau masuri imediate pt a stopa cresterea pretului petrolului. Oricum, cu o instalatie de gaz calumea, se va renta sa ai masina cu motor benzinar. Costul de exploatare al masinii va fi mai mic decat benzina sau diesel. Iar pierderea de putere, cum zicea si darkside, nu cred ca mai reprezinta o problema mare.
cei mai vinovati (daca se poata spune asa) de pretul carburantilor sunt membrii OPEC, care nu vor sa sporeasca productia de titei si impun pretul barilului. Daca pana acum nu-i inghiteam pe americani, acum au tot sprijinul meu moral sa-i infunde pe aia care in afara de petrol si atentate teroriste nu dau nimic lumii asteia.
Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.
Voi ganditi-va ca eu am pus-o deja de 3 zile.
Diferenta la putere nu prea mi s-a parut ca am fost la cei care au montat-o si i-am intrebat daca sigur trece pe gpl.
Instalatia e tomasseto si a costat 560 euro.
M-a usturat putin buzunarul dar eu zic, ca a meritat efortul.
In rest numai de bine la toata lumea.
We process personal data about users of our site, through the use of cookies and other technologies, to deliver our services, personalize advertising, and to analyze site activity. We may share certain information about our users with our advertising and analytics partners. For additional details, refer to our Privacy Policy.
By clicking "I AGREE" below, you agree to our Privacy Policy and our personal data processing and cookie practices as described therein. You also acknowledge that this forum may be hosted outside your country and you consent to the collection, storage, and processing of your data in the country where this forum is hosted.
Comment