If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Legat de titlul topicului, aveti aici cateva informatii care poate va intereseaza. Chiar daca este din 2004, avantajele sau dezavantajele sunt aproximativ aceleasi. Faceti abstractie de preturi.
Ma intereseaza si pe mine din ce in ce mai mult GPL-ul. Asadar, as vrea niste informatii:unde gasesc in Brasov, cat costa, cat costa litrul de GPL si unde gasesc cel mai bun GPL.
Daca aveti moderatori scapati de ai si daca nu aveti sa nu va luati
Salutare.Eu miam luat nu de mult( o luna) loganelul GPL din fabrica.Sincer sa fiu sunt mai mult decat multumit.
avantaje:
1. Am condus si pe benzina si pe gpl dar cand merge pe GPL scade putin din putere dar la sprint e mai tare decat benzina, cand ai calcato sa dus frate.
2. Consumul e super ok adica in oras indeva 10% (timisoara) exterior nu stiu sigur k nu am reusit sa fac media dar undeva pe la ~7% 110 120
3. Butelia e sigura la accidente are pereti dubli 1000000 de sisteme de siguranta etc.
dezavantaje: roata aia de rezerva ocupa ceva spatiu in porbagaj dar nu e asa grav
p.S. Am citit(pe forum nu stiu topicul) nu de mult masinile care vin din fabrica au altfel de supape si alte cele decat o masina pe benzina parca mai rezistente sau asa ceva.
Ma da-o incolo...Pe gaz trage mai bine decat pe benzina,asta chiar ca n-am mai auzit...
Pentru a evita imposibilitatea resetarii parolei pe forum, userii cu adresa de @yahoo.com sunt rugati sa activeze o alta adresa de mail, diferita de @yahoo.com.
Nu ma ).Am zis ca are sprint mai bun adica cand ai calcato a si plecat....La benzina i un delay putin mai mare.Asa mi se pare mie si mio si confirmat un prieten caruia iam dat sa conduca.Acuma na fiecare cu parerile lui :P
Ja11, esti primul pe care-l aud ca pe gaz ii merge masina mai bine decat pe gpl. Eu cand le-am condus, mi se parea exact invers. Si te cam contrazici singur, in sensul ca daca n-ai putere mai mare la gaz, de unde ai sprintul?
Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.
Ja11, esti primul pe care-l aud ca pe gaz ii merge masina mai bine decat pe gpl.
) acum am observat ce ai scris ) stiu ca e greseala dar trebuia sa subliniez :P
Deci daca ai mai citit despre GPL pe forum parerile altora exista odiferenta intre GPL intalat de fabrica si de un SRL oarecare.Deci pe GPL(rodaj facut ca lumea nu TAXI ) cand treci de la benzina pe gaz nu se simte mare diferenta doar motoru suna putin altfel, dar in a 3/4 -a cand ai calcato o si zburat....Nu stiu explicatia dar na....Daca vrei putem sa ne intalnim sa te plimb putin :P.Eu nu merg prea mult pe benzina dar cand am vrut sa vad si am incercat
p.S. Asta e senzatia mea, nu mai trebuie sa ma contraziceti mai ales cei care nu conduceti GPL si vorbiti din auzite.
Ma da-o incolo...Pe gaz trage mai bine decat pe benzina,asta chiar ca n-am mai auzit...
cam asemanator Cristi nu prea se simte diferenta la drum intins decat daca dai de vreo coasta sau deal atunci se simte si una este o inst. GPL din fabrica si alta de la SRL sunt diferente mari intre ele...
sigpicIntalnirea membrilor Logan Club Mioveni, in fiecare Duminica, la ora 18, Parcare P3....
Azi m-am inscris....,deoarece sapt viitoare imi vine si mie masina de fabrica,
noul logan faza 2 Laureate GPL de 1.6 cu ABS...Tks ptr aprecieri...
Am deja acum o Dacie break pe injectie, din 2001 cu gpl de 1.5 ani montata...Si sa ajung la subiec..Am cam 7-8 l benz /100km si 9-10l gaz/100km consum. Ca idee la un plin de gaz fac cam 430 km si tinind cont de preturi castig cam 30 ron la un plin...
Acum astept masina, loganul si o sa va tin la curent,multumesc ca m-ati ascultat!!!
Ma intereseaza si pe mine o astfel de instalatie pe gpl dar cand vad la unii butelia in portbagaj si simt miros de gaz imi trece. Au sarit destule blocuri in aer de la scurgerile de gaze si am imaginea asta in minte. Oricum, cei care stiu pot sa ma lamureasca cu unele intrebari ? Ce capacitate are o butelie (litri) / autonomie. Senzorul de nivel de combustibil functioneaza ? Fumati in masina cu gpl ? Cat de dese sunt statiile gpl ? Multumesc.
nu ai cum sa ai pierderi de gaze din buteli deoarece are multe valve care blocheaza orice pierdere, e probat de mine la service agrom...Butelia avea gaz in ea si i-au scos un furtun, iar in nici 1 secunda nu au mau iesit gaze...Valva si-a facut treaba. E adevarat ca la pierderi foarte mici valva nu poate detecta, dar nici in aer nu poti sa sari de la pierderi foarte mici.
legat de indicatorul de nivel cu gpl, este o sonda banala ca la 1310....Ceva de genul si merge bine...Depinde cum o regleaza baietii...La mine a mers prost, adica niciodata nu imi arata ca se goleste...Dar ma obisnuisem cu ea. Acum problema a disparut, mi-au reglat-o cum trebuie niste baieti priceputi.
buteliile de gpl au ce capacitate vrei tu. Poti sa optezi pentru o butelie mica toroidala ca sa nu o mai vezi in portbagaj (este aceea care are forma unei roti de rezerva...Nu ma intreba unde ai sa pui roata de rezerva....Pentru ca nu o sa mai ai unde sa o pui decat in portbagaj) care are o capaciate mica...Relativ mica, au aparaut acum si de capacitate mai mare...Si poti opta si pentru o butelie normala de capacitate mare 48 litri.
legat de consum si autonomie...Eu am butelie de 40 litri iar pe unde drum de 200km imi consuma cam 12-13 litri daca nu depasesc 110. Daca merg constant cu 130-140 imi consuma 20-22 litri...Sa nu intrebi pentru ca nu pot sa explic...Habar nu am de ce e asa o diferenta.
statiile de gpl sunt destul de dese, dar mereu trebuie sa ai o rezerva de benzina...Nu se stie nicidata si e bine sa ai un backup. Eu asa fac...
de fumat se fumeaza in masina si cu gpl...Nu are ce sa se intample. Crezi ca al care transporta benzina cu cistena opreste de cate ori vrea sa fumeze ? Iti zic ca nu e asa... )
dezavantaje pe viitor.
eu am 80.000 km din care 60.000 - 70.000 pe gpl si a trebuit sa ii reglez tachetii...Pentru ca nu mai mergea rotund, avea niste trepidatii la relanti in rest nu am avut nicio alta problema...In afara de consumabile si mici reglaje periodice...La benzina, doarece se schimba niste parametrii de alimentare...Nu prea stiu despre ce e vb exact dar stiu ca trebuie sa ma duc din 10 in 10 mii sau 15-15 mii km sa reseteze UCH ca isi mareste consumul.
eu am loganul din 2005 si pana acum sunt foarte multumit de el. Intretinerea e mica gpl e mai ieftin decat benzina, dar parerea mea e ca nu prea merita gpl. Eu nu sunt asa impacat cu gpl. Cu loganul merg mai mult in oras...In exterior merg si cu alta masina care merge cu benzina, pentru ca loganul este foarte galagios. Vibreaza tot in el, se aude motorul din ce in ce mai tare...Si nu merg asa de tare 110-120 cam asta e viteza mea de croaziera. Bine asta nu o pun pe seama faptului ca merg pe gpl, dar daca as fi pus in situatia in care as putea opta din nou pentru gpl nu as mai face asta. in caz ca vrei gpl recomand agrom. sunt profi baietii si ei numai asta fac gpl. au montat gpl pe muuuulte modele de masini. ai sa vezi pe site daca te uiti
Last edited by quintrixman; 5 August 2008, 14:35.
Reason: remember to write CEVA
Vad ca in ciuda avantajului unui cost mai mic al gpl, sunt alte dezavantaje mai mici si pe care le poti trece cu vederea dar adunate te fac sa te razgandesti.
Da, asa e.
sunt multe chestii care te streseaza pe parcurs suficient de tare cat sa te faca sa iti para rau ca ai dat banii pe gpl. Nu vreau sa generalizez...Asta este cazul meu. Poate ca sunt persoane care sunt fooooarte multumite de gpl dar care au mers max 10000 km pe gpl. Oricum, daca vrei sfatul meu in privinta gpl...Este sa nu montezi gpl...Lasa masina pe benzina asa cum a fost ea fabricata.
am intalnit oameni care au muuult mai multi km decat am eu. Am vb cu un taximetrist la o statie de gaz care avea 180.000 km din care 150.000 erau pe gpl si spunea ca nu are nicio problema, ca nu a avut nicio problema...Acum nu stiu ce sa mai zic...Sutn oameni si oameni eu in general sunt pretentios cand vine vorba de masina, ma deranjeaza orice nu merge bine.
We process personal data about users of our site, through the use of cookies and other technologies, to deliver our services, personalize advertising, and to analyze site activity. We may share certain information about our users with our advertising and analytics partners. For additional details, refer to our Privacy Policy.
By clicking "I AGREE" below, you agree to our Privacy Policy and our personal data processing and cookie practices as described therein. You also acknowledge that this forum may be hosted outside your country and you consent to the collection, storage, and processing of your data in the country where this forum is hosted.
Comment