Variatii Indicator Nivel GPL

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Variatii Indicator Nivel GPL

Va salut,

Am montat de curand pe Loganul meu o instalatie Landi Renzo cu rezervor 58 litri in locul rezervei. Pana acum sunt multumit de felul in care se comporta masina, trecerea pe gaz se face foarte repede fata de ceea ce ma asteptam (este setata sa intre la 40 grade C & 1600 rpm - stiti voi despre ce e vorba) si nu am avut absolut nicio problema, chiar ma intrebam cum se simte trecerea de pe benzina pe gaz si sunt multumit.

Am doua posibile probleme....

1. La prima umplere (17 litri) s-a terminat gazul (si a trecut pe benzina) fara sa se aprinda ledul rosu care sa indice ca s-a ajuns la ultimii litri... Dupa calculele mele, cand s-a terminat gazul ar fi trebuit sa ajunga la "rezerva", altfel consumul este cam mare...

2. Am alimentat cu 48 litri, am mers cat am mers, dupa vreo 100 km indicatorul de nivel a ramas la 3 leduri din 4. Asta ar insemna un consum de 12% in oras, cam "foarte" mult pentru ca in aceleasi conditii ar fi luat 8-8,5% benzina. Dupa o oprire scurta, a revenit la 4. Am mai facut vreo 30 km de atunci si nivelul scade la 3 leduri in mers, iar cand opresc si pun contactul urca la 4. Se mai intampla acest lucru la cineva? E normal?
    Last edited by kissfm; 11 November 2012, 22:01.

Cel mai bine fa media dupa ce se termina tot gazul si trece singura pe benzina.

Comment

da e normal, si eu am aceeasi instalatie pe masina, cand am montat-o baieti mi-au zis sa nu ma speri daca mai scad ledurile si cresc la loc deoarece acel indocator nu este foarte bine corelat cu instalatia adica exista o mica eroare intre indicator si instalatia gpl, important este sa stii si sa-ti faci o medie sa stii cam cat mergi cu un plin de gaz, deobicei cand iti intra pe rosu ar trebui sa mai mergi aproximativ 100 sau 110 km maxim, dar o sa ai timp sa-ti faci calculele singur, spor la gaz

Comment

multumesc, la urmatorul plin o sa calculez si consumul dupa metoda plinului (sau golului, ma rog ), la ultima alimentare nu am retinut nr exact de km, dar cred ca as putea sa fac o estimare, daca ma gandesc bine...

Comment

indicatorul de nivel de gaz nu este la fel de exact ca si cel de benzina
          cel mai sigur mergi plin pe plin
          sau cand ai terminat gazul pune 10 litri si vezi cat mergi
          este normal sa iti joace de la 3 la 4 leduri -gazul se misca in rezervor

Comment

Consumul il faci de la gol la gol...rezervor gol, pui x litri si mergi pina se termina...
            Plinul la GPL nu e la fel de precis ca la benzina...nu poti pune pana in "buza"
            De la pompa la pompa poate sa intre mai mult sau mai putin...
            Diagnoza-reparatii-montaj instalatii GPL
            Contact pe site-ul din Profil- infotehnic

Comment

M-am lamurit personal ca indicatorul GPL de pe bort este pur orientativ !

Comment

Working...
              X
              Anulare DPF
              Politica de Securitate Google