Sa Ii Pun GPL ????

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• aleXpeed: nu o abandonez.....ori mai cumpar 2 rable si o sa-mi iau un logan nou in august - septembire....ori o dau cu 10 15 mil ..si o sa imi iau logan sh in max 6000 de euro....acuma ma gandesc ce voi face...

Michel hd: asa credeam ...si eu la inceput cand nu aveam gaz...ziceam ca o sa se strice motorul...si uite ca masina are peste 200 de mii 50 60 de mii sunt facuti pe benzina ...restu pe gaz....si uite ca nu sa stricat pana acuma motorul si e dacie 1310 din 89...si sa iti mai spun ceva....la mine se aude mai bine motorul pe gpl decat pe benzina....relantiul e mai bun pe gaz decat pe benzina..)
    Chestia cu trecerea greoaie pe gaz cand e frig e de inteles...motorul se incalzeste mai greu cand e frig....eu i-am pus un carton la radioator sa se incalzeasca mai repede motorul...ca nu imi trecea apa de 70 g ....pe gerul care a fost....acuma merge ff bine in 10 min o trec pe gaz...bafta
    Last edited by azaburi; 5 February 2010, 22:38. Reason: Automerged Doublepost

Comment

• mituri urbane. gpl este f bun daca este pus pro. daca si bmw a inceput sa faca masini care merg cu gpl ce ne facem griji pentru un logan. este foarte bun

Comment

• e rentabil gpl ul????????

Comment

• Salut.
          Categoric DA
          numai bine.
          Un Logan----YNG-----
          Numai bine.

Comment

• in conditiile in care muamar gadafi nu vrea sa plece prea curand din libia, e foarte rentabil
            uite de exemplu eu, care nu sunt totusi cel mai bun exemplu pana la urma, am facut 400km cu 120 ron in ultimele 2 saptamani (200 in bucuresti, 200 pe A1). bafta.

Comment

• E foarte rentabil. SA iti povestesc putin cazul meu. Stau in BUcuresti.
              Intr-o luna abonamentul metrou+ratb 75 Ron. Dumul pana la birou (cam 25 km dus intors zilnic) pe GPL 90 ron cu masina inca in rodaj (are 2500 km). Durata drumului cu ratb+metrou 1 ora, 1 ora si 10 minute. DUrata drumului cu masina 30 minute dimineata 1 ora, maxim 1ora si 20 min seara cu cateva exceptii (mai blocheaza cate un berbec intersectia etc).

Mers acasa la parinti si la socri 375 km. Mers cu microbuzul (e mai ieftin cu 10 ron de caciula decat trenul) 160 RON dus intors, inghesuiala, limite la bagaje, 1 singura oprire unde vrea soferul.
              Mers cu GPL vreo 140-150 RON (n-am calculat exact pentru ca fac plinul la iesirea din Bucuresti si mai fac plinul pe la jumatatea drumului inapoi -este ieftin GPL si nu ma arde asa tare la buzunare) opresc unde si cat vreau, confort, bagaje cate incap. De fiecare data am venit cu masina incarcata. Daca nu ti-e jena mai poti sa iei la ocazie si iti scoti banii pe GPL (eu mai iau vreun amarat daca pare mai de incredere ca e frig afara). Durata drumului e cam aceasi pentru ca eu merg mai usurel.

Toate calculele astea sunt cu masina in rodaj inca. AM inteles ca pana pe la 10 000 km se tot lasa. Eu zic ca e super conveanbil. Pe benzina oare mai era asa rentabil ?

Comment

• in nici un caz. economia facuta se apropie de 40% daca mergi usurel. daca estei mai racer, cred ca se apropie de 50%. nu pare sa haleasca asa rau cand te dai la ea, comparativ cu benzina. un drum pe care il faceam cu 100ron (exterior) il fac pe gaz cu 63-65 ron, in conditiile in care merg putin mai tare!!!

Comment

• O sa ma dau la ea dupa ce mai capat putina experienta si masina inca vreo cateva mii de km. Vreau sa ma obisnuiesc cu drumurile lungi.

Comment

• Bodanele, fenomenala comparatie ai facut. Mai adauga la costuri si pretul masinii, reviziilor, rovinietei, ITP, RCA si eventual casco sa vedem cat e de rentabil fata de transportul in comun. Eventual si un pret la inlocuirea chiulasei daca vrei sa treci de 100 000 km cu ea si nu e GPL de fabrica.
                    Nu contraziceti moderatorii, iti iei ban daca ai dreptate.

Comment

• Ai vazut personal vreo masina care nu a trecut de 100 000 de km din cauza de gpl si chiuloasa speciala ? Daca da te rog sa ne arati si noua.

Comment

• @ Einstein

Pretul masinii, al reviziilor, rovignetei si altele de genul asta le-am asumat ca cheltuieli pentru confortul meu. Am GPL de fabrica si am mers cu RATB 8 ani. Pentru mine e un pas inainte. Daca as face mai putin pana la birou cu RATB as merge cu RATB insa, din pacate se intampla destul de rar. Daca vezi cum e la unirea in metrou la ore de varf iti faci cruce. Iar daca prinzi un tigan nespalat langa tine iti vine sa lesini. Pot sa mai adaug aici o gramada de avantaje. EU sunt dispus sa platesc acei bani pentru avantajele pe care le am eu.

Comparatia era combustil vs transport in comun. Eu zic ca e bine.

INSA SITUATIA FIECARUIA E DIFERITA.

INtrebarea este daca sa ii pun GPL sau nu? Asta presupune ca deja ai masina asa ca...
                        Last edited by Bodanel; 2 March 2011, 15:05.

Comment

• Dupa ce montezi instalatia gpl si te duci la rar sa ti-o omologheze si sa o treaca in cartea masinii , aia verifica si starea tehnica a masinii ? gen frane ? directie ? capete de bara ? pur informativ , ca la o dacie din 2002 ii poate gasi orice buba
                          Daca prostii ar zbura, ar fi intuneric.

Comment

• Originally posted by parpales View Post
                            Ai vazut personal vreo masina care nu a trecut de 100 000 de km din cauza de gpl si chiuloasa speciala ? Daca da te rog sa ne arati si noua.
                            A prajit Dr Mke o chiulasa cu gplul si mai repde de atat. Chiar si alea cu chiulasa de gaz cer reglare de culbutori la fiecare revizie.
                            Nu contraziceti moderatorii, iti iei ban daca ai dreptate.

Comment

• La peste 100.000 km, si aprox 18.000-20.000 km pe an merita oare sa pun GPL? Nu-mi dau seama cam cat as consuma in regimul actual pe gaz cu o instalatie buna.

Comment

• Salut.
                                la consumul actual[pe benzina]mai adaugi 1l de gpl la consum.Si vezi daca renteaza sau nu.
                                Numai bine.

calculraza aici

numai bine.
                                Last edited by Augustin-Yng; 4 March 2011, 20:08. Reason: Automerged Doublepost
                                Un Logan----YNG-----
                                Numai bine.

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google