Niplu-adaptor La ștuț GPL în Alte țări (UE)

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Niplu-adaptor La ștuț GPL în Alte țări (UE)

Salutari tuturor posesorilor de masini alimentate cu Gpl.
    Daca in tara lucrurile sunt simple, in strainatate se complica.
    Personal, am avut o surpriza placuta sa constat ca in Bulgaria si Turcia pot alimenta fara probleme la o sumedenie de statii. Am avut cateva drumuri in ultimii doi ani spre Ankara, Istanbul si Izmir - mii de kilometri, iar costurile cu combustibilul au fost extrem de avantajoase.
    Insa, cateva surprize mai putin placute au fost in 2013; mai intai, cand am calatorit spre Germania, iar apoi in Austria.
    In Ungaria, preturile la Gpl erau mari, aproape cat benzina; in Austria nu am gasit statii Gpl iar in Germania cupla de alimentare nu s-a potrivit si nici personalul statiei nu mi-a oferit suport. Asa ca, am oftat si am facut plinul cu... benzina. Mai apoi, la o alta statie, vanzatorul a fost deosebit de amabil sa-mi arate ca au o cutie cu zece tipuri de niple adaptoare; dupa doua incercari pe diverse filete, am descoperit cel potrivit: nr. 10.
    Desigur ca a trebuit sa las garantie cartea de identitate contra niplului (normal, mai fusesera alti romani pe acolo si au plecat cu tot cu niplu...) dar in doua luni de Germania, in care parcurgeam aproape zilnic 80km, acest niplu a avut un efect economic inestimabil.
    Pana la urma, cam la a treia alimentare, personalul statiei s-a obisnuit cu noi si nu a mai fost necesar sa las buletinul garantie :-).
    Cateva luni mai tarziu, am lucrat pe un contract in Austria. Costurile cu transportul zilnic au fost mari, mai ales ca in Austria nu exista statii Gpl (cel putin eu am cautat cu atentie, de la intrarea in Austria pana la Innsbruck si nu am gasit nimic). In disperare de cauza, in week-end parcurgeam aproape o suta de km pana la granita cu Germania, unde alimentam cu Gpl, reusind astfel sa scad cheltuielile cu putin...
    A fost prima data cand am regretat ca am pe masina rezervor de 57 litri si nu de 80.
    Luna viitoare as vrea sa plec in Anglia - deci voi avea de strabatut si Franta. Nu cunosc ce tip de adaptor se utilizeaza in aceste tari.
    Daca e cineva care imi poate oferi informatii, ii multumesc in avans.
    Sunt sigur ca subiectul prezinta interes pentru oricine calatoreste in strainatate cu masina pe Gpl, mai ales ca diferenta de pret fata de benzina e semnificativa peste tot.

Se gasesc adaptoare pentru toate tarile UE si nu numai !
    In principiu trebuie sa cauti.Google face minuni !
    Am cumparat adaptor pentru Germania(ACME) si nu am avut probleme !Ungaria si Austria se potriveste cel existent (DISH)
    Mai jos ai toate detaliile:
    Gazmagazin.ro comercializeaza o gama foarte variata de filtre, piese si accesorii pentru instalatii gpl auto, de la toti marii producatori din domeniu. Cumpara rapid si ieftin si primesti puncte bonus!

Comment

Eu am fost plecat cu masina prin: Ungaria, Slovenia, Italia, Franta, Germania Austria si peste tot am gasit gpl si n-am avut nevoie de niciun adaptor ca sa alimentez. In Franta am facut destul de multi km si am alimentat de multe ori dar nu am avut probleme niciodata sa nu se potriveasca pistolul de alimentare, am alimentat de la statii mari de pe marginea autosrazii dar si de la statii mai mici de prin orasele. In Germania la fel n-am avut probleme.
      In Austria am gasit gpl dar nu era marcata benzinaria pe autostrada cu semnul +GPL, dar am intrat, era un peco Agip si aveau si CNG(nu stiu sigur, era tot asa presurizat ca si gpl-ul dar pistolul de alimentare era diferit - oprise un tip cu un Volvo daca bine tin minte si a facut plinul si atunci am observat ca difera si pompa fata de gpl). In ungaria e foarte scump si daca nu aveti forinti mai bine platiti cu un card fie si cu lei pe el, va schimba la cel mai bun curs. Daca platiti cu euro va ard ungurii la curs de nu-i adevarat, mai bine faceti plinul si la gpl si la benzina in tara si treceti ungaria fara sa alimentati la ei. In Italia si Slovenia se gaseste gaz usor.
      Repet eu pe unde am circulat n-am avut nevoie de niciun adaptor special (inafara de cel pe care il am pt alimentarea de la noi - vezi poza adaugata). Poate la englezoi e nevoie ca ei se cred mai destepti...
      Attached Files

Comment

Multumesc! cred ca sistemul baioneta e cel ce-mi va fi necesar...

Comment

Originally posted by cezarcovataru View Post
          Multumesc! cred ca sistemul baioneta e cel ce-mi va fi necesar...
          In uk iti va trebui unul de asta. Cel mai ieftin gaz il gasesti la magazine mari gen ASDA sau Morrison ( 1l-0.68 p) in rest cam la toate statiile au gpl, de la 0.7 p/l pana la 0.75pl, benzina este 1.28 litrul. poti calatori numai cu ferry, pe eurotunel nu te lasa cu gpl. Si la ferry intreaba inainte sa iti cumperi bilet.
          Attached Files
          Last edited by i860; 22 January 2014, 21:14.

Comment

adaptorul din poza ta nu este bun (adica este doar pe jumatate bun) partea de sus (tip baioneta) este ok pentru alimentare in uk, dar partea de jos nu se potriveste cu priza din romania (priza de alimentare din romania are filetul mult mai subtire de obicei M10x1)
            pentru asta iti trebuie acest tip de adaptor

Comment

O poza informativa cu ce tip de adaptoare ne trebuie pentru tarile din Europa:
              Attached Files
              sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.

Comment

Working...
              X
              Anulare DPF
              Politica de Securitate Google