If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
In Ce Reprezentanta Se Poate Monta GPL cu Garantie?
In Ce Reprezentanta Se Poate Monta GPL cu Garantie?
Cu scuzele de a ma repeta ...intreb pe cei de pe forum, adica daca cineva si-a montat instalatie gpl cu pastrarea garantiei, adica in reprezentanta. Specific ca cei de DACIA au specificat, ca sunt reprezentante in tara in care se monteaza instalatie GPL cu tot cu garantie, adica nu afecteaza modificarile asupra garantie ...nu toate reprezentatele din tara au preluat contractele !
Din cate stiu eu singurele versiuni oferite cu GPL din fabrica sunt cele cu motor de 1.2 16v. Deci implicit acelea sunt singurele cu garantie.
La montarea instalatiei GPL aftermarket se pierde garantia la motor si posibil la partea electrica a masinii.
Daca as avea masina noua, as astepta primii 2 ani sau macar primul an ca sa fiu sigur ca nu are vre-un defect de fabricatie la motor si deabia apoi i-as pune GPL.
Eu am montat in reprezentanta la Arad, Verbita. In octombrie sau noiembrie 2012. N-am pierdut nicio garantie, si am intrebat de mai multe ori inainte sa montez si mi-au spus ca nu pierd garantia, drept e ca nici n-am avut nevoie de ea... Am pus Tomasetto Stag 4, aveau si LR dar era mai scumpa.
Cu scuzele de a ma repeta ...intreb pe cei de pe forum, adica daca cineva si-a montat instalatie gpl cu pastrarea garantiei, adica in reprezentanta. Specific ca cei de DACIA au specificat, ca sunt reprezentante in tara in care se monteaza instalatie GPL cu tot cu garantie, adica nu afecteaza modificarile asupra garantie ...nu toate reprezentatele din tara au preluat contractele !
stima!
Vreau sa vad si eu un document semnat de Dacia sau de un service montator in care se atesta ca inclusiv motorul si instalatia electrica raman in garantie (sau expresia ca montajul nu afecteaza garantie in nici un fel), daca se monteaza gpl pe un logan neprevazut din fabrica cu asa ceva.
E complicat deoarece Dacia a afirmat ca doar pt GPL a ranforsat chiulasa (in realitate marketing - am gasit ph 2 gpl oem si cu role si fara role cu culbutorii lasati la 40-50 mii km). Apoi service-urile trebuiesc autorizate pe licenta Dacia, altfel orice atelier gpl o poate considera concurenta neloiala. Iar sistemul trebuie sa fie cam identic cu cel din fabrica, acum integrat pe banda, ceea ce din pacate implica faptul ca produsul sa fie deja omologat asa, deci de fapt la service ii trebuie licenta de fabricatie logan gpl.
Dupa cum se poate vedea, licenta in linkuri este de la l.r. ro si este maxim e4, acum se monteaza e5 de catre dacia, nu exista licenta dacia pt aftermarket (de fapt nici pentru oem nu a fost dacia).
Stiu ca sunt multe service-uri care verbal dau garantii, in speranta ca nu va fi nevoie, poate unii respecta aceste promisiuni fara ca dacia-renault sa afle, dar in realitate raman doar niste vorbe ce nu pot fi dovedite la o adica.
Eu la 8000 km am pus instalatie lr in reprezentanta la targu jiu, dar e cam departe de tine
Nu am pierdut garantia, am si apelat de vreo 3 ori la ea. Bafta
Daca e sa facem glume, in realitate te poti duce sa santajezi dealerul ca iei de la el logan daca promite ca pastreaza garantia dupa ce pui gpl. De fapt vrei sa spui ca ai apelat la garantie la cel ce a montat gpl, dar povesteste si ce s-a stricat si ce garantie ai avut in km...
Din 13.09.2014 cea mai puternica masina cu sistem GPL BRC (571CP) din Ro este Bentley Continental GT. Asteptam replica concurentei...
De fapt nu cred ca ai inteles mai nimic.
In fine... de aici http://www.lazarservice.ro/dacia (asta e reprezentanta Dacia, sa nu crezi ca glumesc!) am luat Golanu', dupa aprox 8000 km parcursi cu el am hotarat sa ii pun gpl. I-am intrebat, domne' pierd garantia la masina pe parte electrica sau altceva? Raspunsul a fost negativ. Dupa ce am pus instalatia la vreo luna sa zic asa am inceput sa am probleme cu usa dreapta fata(nu se mai inchidea), pana la urma s-a schimbat actuatorul de la inchiderea centralizata si nu mai stiu ce mufe si fire, deci o problema pe parte electrica rezolvata pe garantie.Normal ar fi sa pierd garantia si la tabla, deoarece prin montarea instalatiei se fac niste gauri in caroserie. Nu am pierdut-o, cand am timp trebuie sa fac programarea la vopsirea aripii dreapta-spate deoarece mi s-a exfoliat vopseaua.Am mai schimbat garnitura capacului de chiuloasa tot pe garantie...in fine scuze colegilor care o sa citeasca romanul asta .
E complicat deoarece Dacia a afirmat ca doar pt GPL a ranforsat chiulasa (in realitate marketing - am gasit ph 2 gpl oem si cu role si fara role cu culbutorii lasati la 40-50 mii km).
Coduri de piesa diferite la chiulase, deci ceva e modificat. dacia cere totusi reglaj culbtori la revizie pentru GPL din fabrica.
vdmihai, daca aveai vreo problema la un ansamblmu afectat de montajul GPL, Uzina cerea poze. vedeau poze cu GPL nemontat de ei, nu platea Dacia. Poate platea serviceul, dar nu Dacia. Daca vii cu rugina langa gura de umplere gpl, cablaj motor oxidat unde au pus instalatia de gpl sau asa ceva, atunci sa vedem cine plateste.
Parerea mea doar.
Nu contraziceti moderatorii, iti iei ban daca ai dreptate.
Hei m-ati prins, v-am mintit, voi stiti mai bine cum sta treaba aici...
ozenel, in usiile fata am buteliile, am optat pentru ele sa imi ramana portbagajul liber, in rest ma bucur pentru tine.
We process personal data about users of our site, through the use of cookies and other technologies, to deliver our services, personalize advertising, and to analyze site activity. We may share certain information about our users with our advertising and analytics partners. For additional details, refer to our Privacy Policy.
By clicking "I AGREE" below, you agree to our Privacy Policy and our personal data processing and cookie practices as described therein. You also acknowledge that this forum may be hosted outside your country and you consent to the collection, storage, and processing of your data in the country where this forum is hosted.
Comment