Teapa Gaz

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Originally posted by einstein1984 View Post
    Mai insisti mult cu tampenia asta? Da si tu un mail la Landi renzo sau la BRC si intreaba cu ce presiune sunt facute sa lucreze polivanele lor.
    Lasa-ma cu tampeniile tale. Vrei sa-ti dau toate detalii legate de butan, propan si autogaz aici, de fata cu toti?
    Crede-ma ca am lucrat in Petrom si stiu ce vorbesc, dar nagh, unii trebuie sa comenteze.
    cro84, nu iti declanseaza neaparat mai repede pentru ca baga mai slab, acum depinde de mai multi factori dar zici bine: Presiune mica = Mai mult gaz, Presiune Mare = Mai mult lichid, si tie asta iti trebuie sa ai mult ;)

Originally posted by vyalli
    cu cat presiunea este mai mare baga mai mult aer compresorul ala
    Gresit. nu are cum sa bage aer, din moment ce teava care vine in pompa pleaca din partea de jos a vracului.

Comment

pe acele manometre sunt doua scale una cu rosu si alta cu negru
      cand una arata 8-10 presiune cealalta arata 15-20 , ceva aproximativ depinde pe care te uiti
      eu de obicei bag numai de la petrom buzau si la presine variaza intre 8-10 cel putin la monometrul si la scara unde ma uit eu .
      iar daca butelia este goala intra 39-40-max 41 litri depinde cat de mult fortez sa merg pe gaz ca daca bag picioru incepe sa beep si trece in benzina daca merg usor merge pana la epuizare .

Comment

@ Razvy

De ce nu ne explici ? Fara nici o ironie, explica-ne modul de functionare al pompelor si cum sta treaba cu GPL-ul, presiunea optima. Ca sa nu ne mai dam cu parerea dupa observatii facute de noi.

Comment

Originally posted by tirum76 View Post
          pe acele manometre sunt doua scale una cu rosu si alta cu negru
          cand una arata 8-10 presiune cealalta arata 15-20 , ceva aproximativ depinde pe care te uiti.
          Unul din ace arata presiunea din butelie si al 2-lea presiunea de alimentare daca retin eu bine. Eu stiam ca sunt 2 manometre diferite,or fi schimbat astia ceva in ultimii 5 ani de cand nu mai lucrez la ei
          Bodanel am incercat, dar e mereu un gica-contra, care sa spuna ca eu sunt prost si ce stie el din auzite e bine.
          Anyway, o sa incerc maine daca am timp sa fac un post cu mai multe detalii.

Comment

Intr-adevar sunt 2 manometre. Insa pe unul presiunea nu se schimba iar pe celalalt presiunea se modifica cand se da drumul la alimentare. La unii creste pana la 9-10 la altii pana la 17-18.

Comment

Jetul de lichid la 17 bari lovind flotorul polivanei o sa tina flotorul jos, umpland in rezervor mai mult decat aia 80% cat zice producatorul (asta au patit deja multi forumisti, sa li se bage mai mult decat ar trebui, si mereu la statiile cu presiune mare ). Ceea ce e minunat pentru Razvy si baietii de la Petrom (ca iei mai mult gaz deci platesti mai mult)+ ca se umple mai repede si servesc mai multi clienti. Ce nu e asa bine pentru tine e ca te poti trezi cu rezervorul plin cu lichid si fara perna de gaz care sa-l impinga in teava nu mai mere masina (va trebui sa eliberezi niste gaz pe la busonul de umplere).
              Deh, meseriasii lu peste de la petrom stiu cum sa fure si unii chiar cum merg sculele lor, dar habar nu au cum merg polivanele de pe masina de exemplu.
              http://www.lpgforum.co.uk/viewtopic....&view=previous uite si aici unu care zice ca pompa merge la 8 bari chestie care o stiu inclusiv de la un director de la Landi Renzo, oleaca mai educat decat pompagii de la petrom.
              Last edited by einstein1984; 15 December 2011, 12:34.
              Nu contraziceti moderatorii, iti iei ban daca ai dreptate.

Comment

eu bag de la agip cu aproximativ 10 bar la pompa, de fiecare data mi s-a parut realist cati litri au intrat in rezervor bazanduma pe cati km am facut
                Daca prostii ar zbura, ar fi intuneric.

Comment

Originally posted by Razvy View Post
                  Unul din ace arata presiunea din butelie si al 2-lea presiunea de alimentare daca retin eu bine. Eu stiam ca sunt 2 manometre diferite,or fi schimbat astia ceva in ultimii 5 ani de cand nu mai lucrez la ei
                  Bodanel am incercat, dar e mereu un gica-contra, care sa spuna ca eu sunt prost si ce stie el din auzite e bine.
                  Anyway, o sa incerc maine daca am timp sa fac un post cu mai multe detalii.
                  Mai bine incercai sa te asculti singur, ca argumente decat "Eu stiu mai bine" ti-au lipsit.
                  Originally posted by Razvy View Post
                  Nu te lua dupa ala care a spus ca lucreaza in benzinarie ca vorbeste prostii.

Uite si datele tehnice de la o multivalva tomasetto (cum e montata pe multe instalatii Landi renzo si STAG), ca e facuta sa se umple la 10 bar, nu la 17!
                  Attached Files
                  Last edited by einstein1984; 15 December 2011, 16:18.
                  Nu contraziceti moderatorii, iti iei ban daca ai dreptate.

Comment

@Einstein

Nu merge link-ul de pe lpgforum.

@samy

La Mol-ul de pe Fundeni imi intra aproximat aceasi cantitate de fiecare data. Variaza doar ultima zecimala 42.3x. SI cam se pupa consumul. Si de la agip am bagat de vreo cateva ori si mi s-a parut ok.

Comment

care statii GPL vi s-au parut mai bune in bucuresti ?

Comment

In ordine: Mol fundeni, Agip fundeni, Lukoil fundeni.
                        @ Razvy Ne mai ajuti si pe noi cu explicatiile alea? Multam

Comment

iti multumesc frumos "Bodanel"sunt mai nou cu instalatia si cer si eu o parere la voi am alimentat de la rompetrolul de pe fundeni ,si nu stiam daca pot incerca si de la celelalte statii care leai enumerat tu

Comment

Rompetrolul ala de pe fundeni e un pic de teapa insa nu prea mare. Se termina repede gazul si parca nu trage asa bine ca atunci cand pun de la celelalte insa nu e japca pe fata ca in alte locuri.

Comment

pentru cel care spune ca dai drumul la gaz pe la busonul de umplere:
                              multivalva are sistem astfel incat daca rupi teava spre buson , nu iese gaz din butelie. Ce elimini tu din busonul de umplere e cee pe pe acea conducta. Personal mi-au demonstrat-o montatorii de gaz la o masina in parcare (nu a mea).

Comment

einstein1984 te pomeni ca esti prieten cu vreun director de la LAndi Renzo si noi nu stim. Hai scuteste-ma cu vrajelile astea de prescolar cu multi prieteni. Si pentru cunostinta ta generala, nu eram pompagiu, nici macar nu aveam treaba cu benzinariile, dar nagh.
                                Si ca sa-ti sparg putin "inteligenta" iti spun un singur lucru: nu ai cum sa umpli 100% rezervorul decat daca bagi cu presiune foarte mare. Hai sa-ti spun si de ce. In momentul in care GPL-ul este agitat, se transforma in gaz. Deci clar nu ai cum sa-l umpli 100. Si nu perna de gaz il impinge in teava, ci presiunea din butelie. Iar de eliberat gaz-ul pe la alimentare.... citeste ce ti-a spus colegu' de mai sus, nu de-alta, dar ne arati iara cat de bun prieten esti cu producatorii instalatiilor de ATG
                                Legat de pdf-ul ala, invata sa citesti inainte sa vorbesti. Acolo scrie clar ca se alimenteaza cu 17-18l/min daca alimentezi la 10 bari, nu scrie niciunde ca nu functioneaza altfel.

Bodanel, explicatiile sunt pe vine, pana vineri sper sa strang toata documentatia si pozele si sa le uploadez
                                Last edited by Razvy; 19 December 2011, 14:13.

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google