Recomandare Instalatie GPL

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• razvy
    ai uitat sa ne spui pe ce masina vrei sa montezi gazul.
    eu unul am un landi renzo after market de aproximativ 6 luni si sunt multumit.
    atunci cand mi-am montat gazul baietii de la service mi-au spus ca landi after market nu se compara cu cea de fabrica fiind superioara acesteia din urma.
    oricum la cati km faci tu ar trebui ca in jumatate de an sa iti amortizezi costul

Comment

• Originally posted by cosmin1978 View Post
      @kissfm
      parca si tu ai tot un landi renzo nu?
      unde ziceai ca ti-ai montat gazul?
      Asa e, la buzau am montat-o

Comment

• Originally posted by radu2008 View Post
        Cand intra masina in atelier prima data cei care lucreaz acolo sunt obligati sa iti lipeasca in geam simbolul GPL ca asa zice leagea spun ei,dar eu nu i-am lasat sa imi lipeasca nimica in geam iar cel de acolo mi-a zis cum vret dar eu am obligatia sa le lipesc si mi le-a dat in mana .
        Iti multumesc pt raspuns.Nu stiu daca ma lasa sa stau langa masina.Ma gandesc,ca aia la RAR ar putea avea obiectii daca vad ca lipseste sticker-ul din geam...Ma rog,asta sa fie marea problema.
        Forum neinteresant. Delogat definitiv.

Comment

• Originally posted by radu2008 View Post
          Cand intra masina in atelier prima data cei care lucreaz acolo sunt obligati sa iti lipeasca in geam simbolul GPL ca asa zice leagea spun ei,dar eu nu i-am lasat sa imi lipeasca nimica in geam iar cel de acolo mi-a zis cum vret dar eu am obligatia sa le lipesc si mi le-a dat in mana .
          Mie nu mi-ai zis nimic de nici o lege cu asa ceva, mi-a dat actibildele si eu i-am intrebat daca trebuiesa le lipesc sau nu, iar ei mi-ai raspuns ca daca vreau le lipesc daca nu nu. Stau ele foarte bine in torpedou...

Legat de instalatie, eu am ales tomasetto Stag 4 cu vaporizator at09 si injectoare valtek. Inainte de montaj m-am documentat si am vazut ca intertinerea este ieftina, piese ieftine si instalatia este fiabila. La montator mi-a aratat un tabel cu instalatii montate iar majoritatea erau tomasetto si nici una nu s-a intors cu probleme. Montatorul mi-a oferit si varianta LR (mi-a spus ca astea le monteaza pe Dustere) dar era si ceva mai scumpa decat prima si am hotarat sa merg pe tomasetto. Din noiembrie si pana acum am 10k km, sapt viitoare merg la revizie. Am alimentat preponderent de la Lukoil tot de la aceeasi statie pe cat posibil, sunt curios cum arata filtrele de gaz. Masina merge bine, acum ca s-a mai incalzit afara trece mai rapid pe gpl. Pana acum nu am ce sa bag de vina.

Comment

• Este obligatoriu...cand te duci la omologare o sa verifice, la fel si la ITP...
            SA nu mai zic ca e spre binele tau...in caz de accident de exemplu e bine sa se stie ca ai GPL pe masina...cazuri rare dar cine stie...
            Apropo de instalatii ...nici una nu este ANTIPROST...
            Daca nu SCHIMBI filtrele la timp, pui gpl de la toate bombele de pe drum, te c...i pe ea instalatie...in special pe injectoare, vaporizator, electrovalve etc...
            Diagnoza-reparatii-montaj instalatii GPL
            Contact pe site-ul din Profil- infotehnic

Comment

• Originally posted by moog View Post
              Este obligatoriu...cand te duci la omologare o sa verifice, la fel si la ITP...
              SA nu mai zic ca e spre binele tau...in caz de accident de exemplu e bine sa se stie ca ai GPL pe masina...cazuri rare dar cine stie...
              Apropo de instalatii ...nici una nu este ANTIPROST...
              Daca nu SCHIMBI filtrele la timp, pui gpl de la toate bombele de pe drum, te c...i pe ea instalatie...in special pe injectoare, vaporizator, electrovalve etc...
              Foarte adevarat moog !

Comment

• Da, corect cu acțibildele să le ai lipite pe mașină. Dar să-mi spună și mie cineva dacă s-a spart luneta, cum mi s-a întâmplat mie din cauza unui drac de copil, de unde mai iau eu acel acțibild?! Am facut miercuri ITP-ul și nu m-au întrebat de acțibild.
                sigpic

Comment

• nici la mine nu era lipit nimic in geam cand am trecut instalatia in carte si certificat si la itpeuri si nu a zis nimeni nimic. acum miam pus un abtibild pe luneta

Comment

• referitor la abtipilduri mie mi le-au montat baietii din service
                    mi-au spus ca asa prevede legistlatia si sincer nu ma deranjeaza

Comment

• am abtibild (nu actipild, abtipild, atibild, actibild sau mai stiu eu cum) doar pe luneta.
                      fost 1.4 MPI / GPL
                      actual 1.0 SCE

Comment

• Originally posted by einstein1984 View Post
                        Oricine are un Dialogys poate vedea ca chiulasa pentru GPL are alt cod decat cea pentru benzina.
                        de identificare a motorului
                        k7j, k7m
                        (a) gpl dacia j714, m718, m818
                        (b) ethanol dacia m714, m732

(c) cng

gpl1.jpg

gpl2.jpg

d4f
                        (B) gpl dacia 734
                        (A) ethanol

gpl3.jpg

k4m

(a) gpl dacia 616
                        (b) ethanol dacia 694, 695, 696
                        (c) cng dacia 698

gpl4.jpg
                        Last edited by crististreulea; 27 April 2013, 12:15.

Comment

• Exista ceva diferente intre a fi posibil sa fie alta chiulasa si a fi sigur alta chiulasa. Daca judec prin prisma faptului ca trebuie sau nu sa se regleze culbutorii mai des, am intalnit Logan ph2 GPL OEM care la 50 000 km avea 3 evacuari stranse, culbutorii erau cu role - cine nu crede, il poate vedea ca-i din zona. Se spune ca e alta chiulasa de 5 ani. Pana acum nu am dovada palpabila, atata timp cat toate montate cu GPL OEM necesita si schimb de injectoare si reglaje de culbutori, probabil difera doar la pret. Ar mai fi de spus ca supernovele si solenzele nu au avut astfel de probleme, oricat de prost reglat a fost gazul si nu au avut nimic special.
                          Dar poate cine stie, astea montate direct pe banda, vor avea ceva in plus, ca minusuri au avut destule.
                          Last edited by alexys; 27 April 2013, 14:55.
                          Din 13.09.2014 cea mai puternica masina cu sistem GPL BRC (571CP) din Ro este Bentley Continental GT. Asteptam replica concurentei...

Comment

• Ce service din Bucuresti recomandati pentru instalarea unei instalatii gpl ? M-am cam oprit la un Tomassoto . ce instalatie tomassoto recomandati ?
                            sigpic

Comment

• pentru bucuresti iti recomand Vernesti(langa BZ), sau Agrom (acolo am montat si eu, dar cei de la vernesti sunt mai buni si mai ieftini)

Comment

• la Vernesti am auzit ca sunt destul de buni baietii
                                despre agrom nu stiu ce sa zic

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google