Prins e cam 9000 de lei, iar BRC nu cred sa mearga. Oricum, strica un telefon/mail la Progas Vernesti. Te lamuresc ei.
Recomandare Instalatie GPL
Collapse
X
-
Am gasit in Tg.ures o reprezentanta AGR Autogas Group cei care importa Tomaseto. Aici ar fi cateva variante dar trebuie sa aleg intre Rampa de injectoare Valtek 30 sau AC W01. De asemenea trebuie sa aleg intre calculator Stag Q Box sau Stag 4. Se poate o recomandare?
Masina mea este un Duster 4x4.
Comment
-
1. Montatorul de la AGR mi-a oferit in acelasi pret injectoare AC W01 sau Valtek 30 la alegere. Care sunt mai bune?
2. Ce diferenta este intre un Q Box si un Stag 4? Diferenta de pret e de 400 de lei care nu e un capat de tara daca masina ar merge mai bine sau mai eficient.
3. Landi R sau Tomaseto? Pretul ar fi acelasi.
Comment
-
1.
a.Eu as alege AC W01 pentru ca sunt fabricate de acelasi producator ca al controllerului Stag 4/qbox.
b.Doar cand citesc pe siteurile producatorilor despre specificatiile rampilor de injectoare imi fac o idee despre seriozitate:
Valtek: "Good performance even with dirty LPG and without fitting a protective filter". Cine ar face asa ceva ?! Cine ar merge cu instalatia fara filtru de stare gazoasa ?
AC: "Service life [km]
- in urban cycle 100 000
- in extra urban cycle 200 000"
Pe de o parte Valtek ne invata ca putem mergem in orice conditie cu injectoarele lor (ceea ce nu cred) si cu informatii tehnice foarte sumare, pe cand AC ne ofera informatii simple si la obiect.
2.Pe siteul AC, Stag-4 plus nu mai este recomandat pentru autoturismele mai noi de 2003. Eu am vazut urmatoarele diferente fata de stag-4 plus.
-stag 4 qbox basic -
a.are optiune pentru aditie de benzina cu corectii negative automate la GPL
b.are optiune 3d cu harta GPL si cu harta benzina care se completeaza in timp real,
c.are harta cu abaterile ale timpului de injectie la GPL fata de benzina in functie de MAP, descrisa in procente.
-stag 4 qbox plus -
d.se pot aplica corectii in functie de MAP (aceasta optiune completeaza punctul 2.c )
e. are obd reader, iti afiseaza LTFT si STFT si poti selecta marja in care sa lucreze.
3. Nu stiu, am auzit de bine de ambele. Subiectiv as alege Tomasetto pentru ca am avut 2 instalatii Tomasetto si nu am avut prbl cu ele.
* Tot ce am relatat mai sus e din mica mea experienta, informatiile pot fi gresite. Recomand sa intrebi montatorul pentru detalii complete si eventual sa citesti si alte pareri ale colegilor de pe forum.
Comment
-
Eu am stag 4 q-box cu injectoare normale pe Laguna 1.6 16v din 98. Am aproximativ 90000 km fara absolut nici o problema ! Mici probleme sa zic au fost martorul de gaz.
Instalatia fuctioneaza perfect pe 1.6 16v. Revizii la 20-25000 km. Instalatia si la -24 grade a functionat perfect ...doar ca injectoarele sunt mai zgomotoase pe timp de iarna/ger.
Comment
Comment