Poate Loganul Gpl Sa Tracteze O Rulota Dupa El? Ce Ziceti?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Eu am o SuperNova de 75 cp si am achizitionat o rulota , pe cartea ei este trecut 630 kg(destul de usoara) cand am fost la inmatriculare pe cantarul de la RAR arata 730 KG.Referitor la intrebare daca o poate trage un logan raspunsul este DA, fara prea mare efort la drum intins eu mergand cu ea si cu viteza de 80 KM /h, mai mult nu am incercat .Problema este atunci cand urci pt ca mersul masini se schimba nu o mai poate trage asa de usor eu neputand sa merg cu ea mai mult de vit 2 , daca incercam sa demarez si sa trec in vit 3 deja murea motorul si trebuia sa revin la vit 2.Nu mai spun ca daca ai de urcat mai mult faci coada in spatele tau , de parca ai fi OMIDA. In privinta consumului creste considerabil cam cu 50%. Deja ma gandesc la achizitionarea unei masini SH mai puternica, sa aiba macar 90 CP (cred ca se va descurca mai bine) , dar depinde si de cuplul motor cred pt ca o cunostinta cu un astra 1,7 tdi 83 CP a zis ca sa descurcat bine cu rulota lui care este de 830 kg .

Comment

Un diesel se descurca mai bine in orice situatie cand e vorba de incarcatura sau tractare datorita cuplului mai mare...spre exemplu un Logan diesel de 65 sau 70 de cai ar trage mai bine rulota decat un Logan 1.4 sau 1.6
      In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

mi-am achizitionat si eu o rulota de curind,si pot sa spun ca se simte destul de bine la mersul masinii...mai ales daca vrei sa mergi cu viteza mai mare de 90/h.Parca ai avea o parasuta deschisa dupa masina.Cu toate astea,daca mergi mai ponderat cu ea,sa o lasi sa-si ia demaraj in timp,fara sa fortezi acceleratia din prima,nu se simte motorul foarte fortat.La pante cu inclinatie mai mare,am fost obligat sa ii dau tr.3...dar in rest,a mers neasteptat de bine cu a 4a.La curbe nu se simte foarte tare,pentru ca mergi cu viteza mica...iar la frinare, trebuie actionata mai din timp,ca sa frineze si rulota,sa nu fortezi frinele masinii.Ca o concluzie,sunt multumit de puterea motorasului de pe Logan...chiar daca are duar 65 cp.

Comment

Ce sa zic...eu am un logan de 1.4 si trage dupa el 750 de kg(masa rulotei goala cum a iesit din fabrica) dar are vreo 900 de kg incarcata cu tot ce imi trebuie cand plec cu ea.
          Deci se simte bine ca trage dar pe drumul brasov-sibiu pana la balea am avut viteza medie de 45 km pe ora..Am mers constant cu 75.80 la drum drept si curbe usoare...in panta cam cu viteza a 2 sau 3 mai mult nu poate....Cat despre franre majoritatea au dispozitive de franre prin inertie si ca sa franeze si ea odata cu masina nu trebie decat sa apesi mai tare pedala si apoi cand simti ca a inceput si rulota sa franeze mai ridici piciorul de pe pedala.

Comment

Originally posted by lexy View Post
            Daca Loganul poate sa tracteze 1100 kg cu frinare atunci poate sa traga fara mari probleme o rulota care are MMA 900-950 kg. Adica o rulota echipata cu absolut tot ce are nevoie.

Cele bune,
            SAL
            eu am tras cu 1.4 MPI o remorca ( slep +masina) de aprox 2000 de kg....
            adevarat ca deabii ma urneam dar asta e

Comment

Originally posted by Lukas View Post
              Rulotele au sistem de franare inertiala, care actioneaza la apropierea acesteia de masina, deci se incadreaza la "remorcabil cu sistem de franare".
              Loganul poate tracta legal o rulota cu masa max. admisa de 1.100kg.
              asae si vb din propie experienta am 1.4 trag rulota kip 730 kg propiu 1000 kg maxim,merge cu 90-100 fara bai urca la munte cu 1si 2 ,la drum drept la 110 km/h a inceput sa traga stanga dreapta adica balans,oricum nu e indicat apoi la franare ma tin si franele rulotei....merge

Comment

eu cred ca daca este la vale sigur poate.
                Duster 4X4 1.5 dci 110 magarusisigpic

Comment

Eu am un logan 1,6 16v si rulota Avento mma1000kg,la drum intins nu depasesc 70-75km/ora in treapta a 4-a,consumul este undeva la 10%.Pentru mai multe informatii intra pe www.clubrv.ro in sectiunea forum.

Comment

Eu tractez cu Logan MCV 1,6 gpl o rulota comerciala de 1300 kg + in jur de 800 kg incarcatura pe rulota ,bere suc lada frigorifica ,etc
                    Merg in tr a 4 fara probleme cu 90 km/h dar daca o ''calc'' mai tare de 100 km/h consumul sare de 14 % gpl
                    La 80-90 km/h consumul pe gpl se duce usor la 10%.
                    Oricum va sfatuiesc daca tractati o rulota pe distante lungi sa mergeti pe benzina max 10% consum ,putere mai mare de tractiune si avantajul ca masina nu simte rulota.
                    "Dacă planul A nu merge, stai calm! Alfabetul mai are încă 25 de litere."

Comment

Originally posted by Seba View Post
                      Cum dracu sa nu poata tracta o rulota de 900kg cu mai mult de 50km/h, daca poate tracta alt logan cu 90-100km/h? Voi va dati seama ca topgear-istii ori manaca rahat, ori is idioti de-a dreptul?

Fratilor io am un fiat doblo,1.4 benzina,77 cai.Tractez o rulota care are 650 proprie,900 maxiama.Nu pot spune ca nu s simte ca e rulota agatata d masina dar nu sunt deloc probleme.Cel mai lung drum l am facut din bucuresti pana in timisoara.consumul mi a crescut cu max 2 %.Am fost d 1 mai la mare si mi a consumat cu 1,2 % mai mult.Iar viteza constanta a fost d 85/h.Singurul lucru p care trebuie sa l faci inaintea achizitionarii unei rulote e sa t uiti in talon si sa vezi care e mma-ul cu sistem d franare al masinii.

Comment

Salutare , eu am rulota de 1000 kg si Logan 1.4 resoftat , si se misca destul de bine ansamblul mai greu la deal dar merge , tot timpul trebuie sa stai in turatie sa poti avea rezerva de putere la deal (care rezerva ?) . Pana acum 3 luni am tras cu Subaru Forester 2.0 158 cp 200 Nm . si tragea destul de bine dar consuma nene, ba da consuma , vedeti dc m-am reprofilat si am revenit la Logan .
                        Aaa,, pe logan am si GPL sa stiti ca se simte diferenta in sarcina intre GPL si Benzina , asa ca cine vrea rulota poate sa-si ia linistit , dar trebuie mult vant din spate .

Bafta colegii

Comment

Si eu am o rulota cu MMA de 1000 kg si o trag cu logan 1.6...sunt multumit si de consum tinand cont ca esti cu casa si familia dupa tine cand pleci

Comment

DA

Am fost weekendul trecut la mare cu rulota si Loganul meu 1.4MPI GPL.
                            De la Bucuresti la Mamaia am mers constant cu 80 km/h.
                            A consumat 10% pe GPL, verificat din plin in plin. Im mod normal imi ia in afara cam 8,5%.
                            Deci la mare se poate. A fost prima mea calatorie cu Loganul si rulota.
                            Urmeaza sa vad cum ma descurc cu ele la munte.
                            Attached Files
                            Dacia Logan 1.4 MPI Laureate

Comment

Frumos .

Comment

cre ca a fost misto, pacat ca nu se investe si la noi cum am vazut in alte tari EUROPENEEEE cum lumea venea cu masina parca rulota si pt o taxa modica numai stiu exact cat era ca am vazut acum 10 ani si se racordau la curent electric la apa aveau toate conditiile, era super tare, stateai si cate 2 saptamani mancare sa fi avut, chiar misto bravo pt curaj, sunt curios cum sa comportat ambreiaju dupa o astfel de excursie cu rulota in spinare

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google