If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Poate Loganul Gpl Sa Tracteze O Rulota Dupa El? Ce Ziceti?
Salutare si scz ca nu am mai intrat pana acum am avut ceva problene cu netul si calc
inca nu mi-am luat rulota ca au aparut ceva probleme de alta natura, dar imi pare bine ca mi-ati dat niste sfaturi bune ms
mult
O sa mai revin cat de repede pot sa va spun ce si cum
eu sunt de parere ca un Loganel gpl poate sa tracteze o rulota...cu ce viteza nu pot sa ma pronunt...!am ramas uimit anul trecut cand un sibian cu o dacie 1310+o rulota super mare urca la balea lac....
Atit timp cit respectati indicatiile fabricantului si prevederile legale, nu aveti de ce sa va temeti.
PS
Cind ma referea la prevederi legale ma gindeam la viteza legala.
Si in Europa, pe autostrazi, tandemul auto-rulota nu are voie sa depaseasca 80 km/h
Cele bune,
Chiar daca nu am Dacia Logan, consider ca informatiile de pe orice forum auto sunt folositoare si utile.
bravo, dom'le, multumim de ajutor...cand mergeau cu dacia 1300 cu gpl nu-si mai puneau asa intrebari...
domnilor loganisti gepelisti, acum, ca v-a raspuns cineva cu dizal de 90 de cai, cel putin, sunteti multumiti?
Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.
ar trebui deschis o discutie cu recomandari de rulote .posesorii de rulote sa ne spuna din experientele lor.scuze nu vreau sa fiu rautacios dar in excursi mergi relaxat nu mergi la concurs
Cu un Logan de 1,4 MPI de 75cp poti tracta linistit o rulota cu masa maxim admisa de pana la 1000kg. Afirm asta in cunostinta de cauza pentru ca din toti cei care am scris pana acum eu sunt singurul care tractez rulota cu un astfel de Logan. Anul trecut am plimbat-o prin toata tara, la mare, la munte si nu am avut nici o problema. Cei drept, din cauza cuplului mic nu esti foarte vitezist, dar sa nu uitam ca rulotismul este asociat cu concediu, cu zilele libere, cu placerea de a te odihni in natura si nu are treaba cu goana pe sosele. Am citit multe pareri eronate date de forumisti care nu au nici o legatura cu rulotele:
-rulotele au franare inertiala, prin apropiere de masina asa cu nu are nici o legatura modificarea franelor;
-greutatea rulotei nu este repartizata pe carligul de tractare, rulotele fiind foarte bine echilibrate, oricum carligele suporta max.50-75 kg.;
-in Romania legea prevede doar in afara localitatilor ca viteza ansamblului auto tragator-rulota sa fie mai mica cu 10km/h. In localitati legea nu prevede nimic. Oricum in afara limita este de 80km/h chiar si pe autostrada.
@Lexy daca ai rulota poate ne vedem pe drumurile patriei;
@Theodor 1975 daca imi lasi un nr de tel pe pm te pot lamuri si cu alte probleme privind rulotele;
Dragi colegi conform codului rutier din romania orice autovehicul care tracteaza o remorca fie ea si cu o singura osie viteza trebuie sa fie cu 10 km\h mai mica decat limita de viteza si nu in ultimul rand ar trebui stiut ca vad ca se discuta pe aici in ne cunastinta de cauza pentru a tracta o remorca fie ea si rulota in cazul nostru aceasta nu trebuie sa aiba mai mult de 750 kg pt a fi condusa cu categoria B dar in cazul in care aceasta depaseste limita mai sus amintita conducatorul auto va trebui sa posede categoria E si remorca sa aiba un sistem independent de franare ,acum ce sa spun mai ganditi-va !
@ Gelica75
Treaba cu - 10 km/ h este valabila numai in afara localitatilor iar cu cat. B poti conduce un ansamblu autovehicul tragator-remorca avand max. admis 3.500kg cu conditia ca max admis a remorcii sa mu depaseasca max admis a auto tragator.
Nu te cunosc si nu vreau sa intru in polemica cu tine dar te rog sa ma crezi ca legislatia privind circulatia rutiera a rulotelor imi este foarte familiara.
da lukas m-am exprimat eu gresit si chiar am vrut sa vad daca sunt si oameni care cunosc regulamentul ,da este adevarat restrictia este pt. viteza este in afara localitatilor si este valabil si pt. incepatori dar acolo am uitat sa spun ca aceasta remorca rulota sa nu depaseasca impreuna cu autovehicolul tragator 3500 kg.Felicitari chiar cunosti codul rutier in comparatie cu cele mai multe cunostinte de ale mele.
We process personal data about users of our site, through the use of cookies and other technologies, to deliver our services, personalize advertising, and to analyze site activity. We may share certain information about our users with our advertising and analytics partners. For additional details, refer to our Privacy Policy.
By clicking "I AGREE" below, you agree to our Privacy Policy and our personal data processing and cookie practices as described therein. You also acknowledge that this forum may be hosted outside your country and you consent to the collection, storage, and processing of your data in the country where this forum is hosted.
Comment