4 Ani Garantie Sau Nu?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• 4 Ani Garantie Sau Nu?

Salutare tuturor!

Imi pare rau ca incep sa scriu pe forum dupa o experienta putin nefericita cu Dacia...

Am fost astazi sa dau comanda (si sa achit avansul) pentru un Logam MCV 7 locuri. Dupa ce mi se spusese si ieri, si azi (initial) de la dealer ca mi se va oferi garantia de 4 ani si o reducere de 600 de Euro (iau pe firma masina, cu banii jos), dupa ce mi s-au facut (estimativ) toate calculele, in momentul cand asteptam avizul de plata pe e-mail (acasa), sunt sunat de dealer si anuntat ca nu mai este valabila promotia cu garantia in plus si reducerea de 600 de Euro, caci masina pe care o doresc eu (culoare + optionale) nu este pe stoc si ca trebuie fabricata... caz in care nu se mai beneficiez de promotie.

Am achitat pana la urma avansul, nu inainte de:
    - a deschide siteul Dacia si citi aici: http://www.dacia.ro/#/oferte-special...logan-mcv.html ca a intrat de astazi (31 martie) o noua oferta (dar eu nu vad nimic deosebit/diferit de cea anterioara)
    - a vorbi la Vocea Clientului: prima persoana mi-a spus intr-adevar ca promotia se aplica in continuare, insa doar daca as cumpara un MCV din 2008 sau ian+feb 2009 (asta nu era reducerea de "destocare"?), iar a doua mi-a zis ca inca e valabila promotia si in cazul meu, insa dupa 2 minute de asteptat in telefon mi-a spus si aceasta ca s-a modificat promotia.

Dealerul justifica scoaterea promotiei prin faptul ca a primit o "circulara" de la Dacia chiar astazi, unde doar la MCV apare aceasta noua clauza (reducerea de 600 de Euro + 1 an bonus garantie se acorda doar daca iei o masina fabricata pana la finele lui februarie 2008).

Ce parere aveti? Lipsa de comunicare intre departamente (si eu am fost prins la mijloc)? Rea-credinta?

Eu masina tot o cumpar, asta e, ghinionul meu ca nu am intrat in perioada promotionala. Nu ziceam nimic daca mi se spuneau conditiile clar, de la bun inceput, balbaiala asta a dealerului chiar m-a deranjat/deprimat...

PS Iar pe siteul Dacia de ce nu pun o steluta acum cu un comentariu jos, de unde sa reiasa, cel putin in cazul bonusului de garantie, ca nu este valabila in orice caz, ci doar pentru o masina deja fabricata?

Eu am fost la un dealer Dacia din Galati si am intrebat de oferte, iar la simularea facuta nu mi-a impus sa fie masina pe stoc pt a putea sa imi dea reducerea.
    Astra J 1.4T 140cp Enjoy Power Red

Comment

Uite eu chiar am o oferta de la Dacia in care scrie asa (acu iti zic numa la MCV): "Dacia Logan MCV incepand de la 8100 Euro cu TVA plus 4 ani garantie sau 120.000 km credit auto avans 0 si o rata de 115 euro/luna plus un an de Casco gratuit". Mai jos scrie: "Oferta supusa unor conditii, valabila pana in 30.04.2009". Sincer nu stiu ce sa zic ar trebui sa iti faca aceste asa zise reduceri la orice MCV din moment ce zice si la inceput incepand cu 8100 euro deci poti sa iei si variante mai scumpe.

Comment

"PROMOTIA" despre care vorbesti e valabila si dupa 31 MARTIE pana pe 4 MAI si specifica :
        Dacia Avantaj

Pentru Noua Dacia berlină comandata în perioada
        31 martie 2009 – 4 mai 2009, Dacia îţi ofera un Avantaj client de până la 3800 RON****, 4 ani garanţie sau 120.000 km**

ANULEAZA COMANDA ca o sa-i doara ! Cere-ti banii de avans inapoi si asteapta sa fie pe bune oferta , pe motiv ca ai fost informat gresit .Daca Nu-ti dau banii inapoi apeleaza la OPC (deja sunt cu ochii pe ei s-au mai intamplat cazuri) . Succes
        1.6 MPi Icy White

Comment

Originally posted by ingerulol View Post
          "PROMOTIA" despre care vorbesti e valabila si dupa Daca Nu-ti dau banii inapoi apeleaza la OPC (deja sunt cu ochii pe ei s-au mai intamplat cazuri) . Succes
          As fi facut-o imediat, dar masina e comandata pe firma... in cazul asta, OPC nu ma poate ajuta (OPC apara drepturile consumatorilor persoana fizica). Am trimis o sesizare prin fax la Dacia (directorului de vanzari) in care am expus civilizat problema. Astept raspuns (desi nu stiu cand/daca voi primi unul). Avansul l-am platit. Masina teoretic trebuie sa soseasca in mai.

Comment

Parerea mea

Uite, eu am beneficiat de oferta Dacia Avantaj pentru luna martie (600 Euro+1 an garantie). Pe scurt, am comandat un Laureate 1.6 16v pe 12 martie si pe 25 l-am avut, fabricatie 2009. Am platit tot cash, integral.

Din cate stiam, conditia ca sa ti se aplice intreaga valoare a reducerii (3800 Ron) era sa comanzi un Laureate sau un Prestige. Acuma nu stiu daca ai comandat tot ceva spre varful de gama, dar sfatul meu este sa anulezi comanda si sa faci alta din nou, mai ales ca promotia s-a prelungit pana pe 4 mai.

Mai exista posibilitatea ca tu sa fi comandat masina pe 31 martie, fix "intre oferte" ca sa zic asa...adica dupa finalul uneia si inainte de startul celei de-a doua.

Acuma sa nu crezi ca eu neg cretinismul dealer-ului: am vrut initial chiar si un Logan alfat pe stoc, la inceputul lunii martie, iar raspunsul dat de cei din Iasi a fost ca Dacia nu mai are masini pe stoc din 2008 (sigur, vezi sa nu, nu degeaba dupa inca 1 luna inca au oferta 'destocare') si nici nu au vreo oferta de reducere de 600 euro sau altceva. Abia dupa ce s-au uitat pe site, au dat cateva telefoane, s-au lasat convinsi ca totusi exista o promotie la Dacia.

Oricum, mult succes in continuare si iti admir rabdarea, eu cred ca as fi renuntat sa mai cumpar masina momentan!

Comment

Am fost din nou la dealer azi. Mi-a aratat directiva Dacia din data de 31 martie 2009, care specifica in mod clar:
              Pentru MCV-uri nu se mai acorda promotia cu 4 ani garantie (in loc de 3) si reducerea "Avantaj client" decat in cazul in care cumperi un model fabricat in 2008 sau in ianuarie + februarie 2009!

Asta cel putin in perioada 31 martie - 4 mai 2009. Nu m-au lasat sa fac o copie la respectiva directiva, mi s-a spus ca e doar ceva intern, transmis de Marketingul Dacia (pe care si dadea voalat vina (dealerul) pentru diferitele schimbari de promotii).

La intrebarea "care ar fi cauza?" mi s-a raspuns ca exista o cerere foarte mare pentru MCV-uri la... export...

Eu inca astept raspunsul de la Dacia, saptamana viitoare daca nu primesc niciunul, voi scrie si la Renault... Mi se pare insuficienta informarea de pe site vizavi de aceasta promotie (practic ei au schimbat printr-o directiva interna conditiile acordarii promotiei, dar pe site apare fix la fel ca la promotia anterioara - cand nu se conditiona acordarea promotiei de existenta modelului dorit pe stoc, fabricat inainte de martie 2009)...

Comment

Incearcă şi la alt dealar. Vezi ce spune , fie si numai la o discutie despre oferta la telefon.Este posibil ca dealarul sa traga ceva bani dar e posibil si dacia sa faca figura , suntem români.

Comment

Am platit deja avansul... cam greu sa incerc la alt dealer.

De curiozitate insa, am sunat astazi la altul (cu titlu informativ), din Bucuresti, si surpriza: imi prezenta oferta pentru MCV cu reducerea de 600 de Euro + bonusul la garantie... este exact ce mi s-a intamplat si mie la Mavexim Targoviste (pe 31 martie) - de unde am comandat. Promotia la MCV-uri a suferit modificarea amintita mai sus, dar daca dealerul nu a vandut vreun MCV in perioada asta, probabil nu a aflat de modificare... Pana cand nu s-au introdus toate "datele" in calculator, pentru a se scoate avizele pe baza carora platesti, si eu "beneficiam" de oferta (la Mavexim)... dupa, probabil s-a vazut ca nu corespunde pretul final cu ce imi spusesera ei si s-au informat mai serios si au aflat/au citit "modificarea" de la Dacia.

Daca mai da cineva comanda de MCV in perioada asta... il rog sa posteze si aici, indicand daca a beneficiat sau nu de promotie in cazul in care comanda un MCV care nu a fost fabricat inainte de martie 2009.

Eu nu contest plata realizata sau pretul in sine (am platit in cunostinta de cauza), insa este ca si cum ti se promite ceva (o promotie/reducere la un produs), iti pregatesti banii necesari (o anumita suma) si chiar inainte cu o ora de plata esti informat ca nu mai este valabila acea promotie... dupa ce totul era stabilit (modalitatea de plata, suma, configuratia completa, data livrarii etc.)...

De aceea, consider ca am fost indus in eroare initial de informatiile prezentate pe siteul Dacia si la dealer. Inclusiv la Vocea Clientului mi s-au dat ambele variante (cea finala fiind ca nu mai beneficiez de promotie).

Mi s-ar parea corect sa faca o informare detaliata chiar pe site cu privire la aceasta modificare. Nu stiu cati din doritorii de MCV isi vor gasi modelul dorit (echipare, motor, nr de locuri etc.) in cele fabricate in 2008 + ian 2009 + feb 2009 si aflate inca pe stoc...
                  Last edited by log0811; 3 April 2009, 22:36.

Comment

Pentru 600 de euro eu zic ca se merita sa cumperi o masina din februarie.Conteaza cumva ca are o luna in plus sau in minus??Oricum o sa iti para rau k ti-ai cumparat Dacie mai devreme sau mai tarziu macar cumperi o dacie mai ieftina.Si faza cu garantia este o mare teapa dai 3 milioane sa schimbi uleiul cand il schimbi singur cu 1.5 care este avantajul?

Comment

Am platit pana la urma si restul (pana la suma finala) si se pare ca am prins oferta cu 600 de Euro reducere si anul bonus la garantie. Se pare ca ar conta promotia din momentul in care se face plata finala si nu promotia din momentul achitarii avansului... ma rog, sunt treburi interne Dacia, eu tot consider ca au o politica defectuoasa de informare a clientilor (cu privire la promotii/reduceri), dar pana la urma sunt multumit ca am obtinut ceea ce mi se promisese initial. Masina trebuie sa soseasca saptamana asta!

Comment

multa bafta si sa ai grija de ia

Comment

eu am comandat masina de pe 27febr...si am primit-o pe 24 aprilie...si am avut 600 E discount ..+1an garantie in plus(adik 4 in total)

Comment

Originally posted by cata29 View Post
                            multa bafta si sa ai grija de ia

Originally posted by claudyubz View Post
                            eu am comandat masina de pe 27febr...si am primit-o pe 24 aprilie...si am avut 600 E discount ..+1an garantie in plus(adik 4 in total)
                            Perioada cu promotia "retrasa" a fost intre 31 martie - 13 aprilie 2009 si doar in cazul MCV-urilor comandate pentru fabricare (deci care nu erau deja pe stoc, fabricate inainte de februarie 2009). Probabil foarte putini s-au incadrat in situatia asta. Eu am dat comanda/avansul pe 31 martie... si astept sa soseasca zilele astea masina.

PS Eu am luat masina pe firma si ma bucur ca am avut intelegere la dealer sa achit restul de plata inainte de sosirea masinii, in luna aprilie, deoarece, incepand cu 1 mai 2009, s-au introdus acele noi reguli cu privire la deducerea TVA-ului din achizitia de masini si nu eram 100% sigur ca mai imi puteam deduce TVA-ul daca achitam dupa 1 mai...

Comment

Working...
                            X
                            Anulare DPF
                            Politica de Securitate Google