Bioetanol, E 85

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Uite atasamentul.
    Sper sa se poata citi.
    Attached Files
    The future is already here - it's just not very evenly distributed. - W. Gibson

Comment

Interesant.
      Deci, ca si omu', masina "stranuta" ca sa isi curate instalatia.
      benzina nu se aditiveaza direct cu alcool etilic, ci cu eteri de alcool etilic, ETBE, adica etanol esterificat cu izobutilena, care este mai ieftina decat alcoolul in sine, dar mai putin agresiva. (sursa aici, aici). Totusi , ETBE nu este considerat un aditiv BIO!
      Aflam noutati, D-le Ewing!
      Last edited by loosh; 30 October 2010, 07:45. Reason: BIO sau NEBIO?
      Politics wasn't about the right or left side, was about have or have not.
      sigpic

Comment

Am facut testul. La 15 l benzina am bagat 1 l alcool etilic tehnic 98%. Am repetat de 3 ori: benzina-benzina cu alcool-benzina-.... Masina trage un pic mai bine, dar... creste consumul, urban de la 9.2 la 9.8 %, afara de la 6 la 6.8 %. Gata, nu mai incerc ca , deocamdata nu se merita.
        sigpic

Comment

In primu rand cat costa litrul de bioetanol ? daca e 5lei/litru plus consumul crescut unde mai e afacerea? imi goleste buzunarele mai rau decat benzina...Ce sa-l folosesc numa sa ma dau mare ecologist? Masinile noastre sunt masini electrice pe langa camioanele alea care cand trec lasa un nor de fum de abia mai poti respira... Macar Gpl-ul e mai ieftin asa ar trebui sa fie si in cazul bioetanolului. Deci asta intrebati-va prima data cat costa litrul? si dupa batai de cap cum sa faceti sa mearga.

Comment

Originally posted by loosh View Post
            Am facut testul. La 15 l benzina am bagat 1 l alcool etilic tehnic 98%. Am repetat de 3 ori: benzina-benzina cu alcool-benzina-.... Masina trage un pic mai bine, dar... creste consumul, urban de la 9.2 la 9.8 %, afara de la 6 la 6.8 %. Gata, nu mai incerc ca , deocamdata nu se merita.
            posibil sa trebuiasca un pic optimizat din soft,totusi este destul de sesizabila cresterea de consum ,destul de aiurea .
            Pentru a evita imposibilitatea resetarii parolei pe forum, userii cu adresa de @yahoo.com sunt rugati sa activeze o alta adresa de mail, diferita de @yahoo.com.

Comment

Avantajul la alcool ar fi ca s-a terminat problema cu apa ))
              Dizolva orice picatura din rezervor.

Comment

Pentru sa scapi de apa din rezervor poti pune si asa jumate de litru de spirt in rezervor si gata...nu e nevoie de bioetanol .

Comment

Nu va recomand sa puneti spirt in rezervor. Daca nu folositi masina pe distante lungi si spirtul ajunge pe furtune, acestea imbatranesc mai repede si crapa.
                  Poate sa-mi spuna cineva daca acest calculator de injectie calculeaza si cata benzina sa intre in pistoane? Adicatelea in afara de pedala de acceleratie, poate si el influenta consumul, independent?
                  sigpic

Comment

care calculator ? ala al masinii ? pai io cred ca aia e principala lui treaba
                    el spune timpii de injectie ,cat se tin injectoarele deschise , cand sa se dea scantaie .
                    Pentru a evita imposibilitatea resetarii parolei pe forum, userii cu adresa de @yahoo.com sunt rugati sa activeze o alta adresa de mail, diferita de @yahoo.com.

Comment

Originally posted by Adi16v View Post
                      Pentru sa scapi de apa din rezervor poti pune si asa jumate de litru de spirt in rezervor si gata...nu e nevoie de bioetanol .
                      Am bagat spirt (Mona d-ala, cu bucata aia buna pe eticheta) in vechea Dacie...dar s-a combinat cu apa si cam atat.
                      Mai degraba alcool dublu rafinat.
                      Bietanol nu-i cam tot aia..? (alcool dublu rafinat).

Comment

Alcoolul dublurafinat ce pret are?Te apuca tremuratul.La noi nu cred ca e rentabil ,ca Romania nu e tara bananiera(deocamdata),in care sa facem alcool din trestie sau alta balarie precum fac astia prin America de Sud.

Comment

In magazina, alcoolul etilic tehnic se vinde la 7 lei litru. Cel mai mare producator de alcool etilic pentru aditivat benzina este INTERAGRO Zimnicea, si detine monopolul la nivel national. Materia prima folosita este porumbul, mai rar alte cereale.
                          La poarta fabricii, pretul este undeva la 4-4.2 lei/l. Atunci cand pretul benzinei v-a sari de 5 lei, o sa fie mai rentabil sa fabrici, sa vinzi si sa cumperi E 85 decat benzina din petrol.
                          Pretul de productie al alcoolului etilic de 98 % ar putea scade la 2,5 lei /l daca s-ar putea contracta si prelucra cantitati masive de melasa importata direct din Brazilia. Problema e cu transportul si cu instalatiile rudimentare de incarcare in portul de provenienta, ceea ce poate duce la pierderi in substanta utila de pana la 40 % datorita dezvoltarii unor bacterii nitrice.
                          Sa mergi sa produci acolo alcool? Ar fi si asta o solutie, dar trebuie sa lupti cu mafia locala.
                          Last edited by loosh; 23 November 2010, 18:24. Reason: Alcoolul salveaza soferul.
                          sigpic

Comment

Aia e ,ca la noi cand e vorba de ceva care scoate bani ,e preluat rapid de baietii destepti.Bineinteles ca tot noi o sa avem la pompa cel mai mare pret din UE la bioetanol.

Comment

am vazut la dacia pe site consum la 1.6 16v
                              Ciclu complet (l/100km) 6,8 / 9,3
                              Ciclu urban (l/100km) 9,5 / 13
                              Ciclu extra-urban (l/100km) 5,5 / 7,5
                              Emisie CO2 (g/km) 158 / 153

primul consum e benzina fara plumb iar al doilea e E85. deci daca etanolul nu este undeva la jumatate de pret fata de benzina nu e nicio sfârâială.
                              sa nu mai vorbim de emisiile de CO2 e aproape nimic.... si pt ce sa fim ecologici cu benzina? cand vad pe sosele dieselu cand accelereaza si nu te mai vezi de fum si eu am platit 3300 lei taxa de poluare imi vine turbez!!
                              Last edited by reloo29; 23 November 2010, 19:16. Reason: mai era ceva de adaugat

Comment

Nu prea cred ca e diferenta asa mica la CO2. Dar de ce ma intereseaza co2-ul? Gandestete ca prin ardere nu rezulta compusi organici volatili (COV), f. putin CO, lipsa compusi aromatici, etc.
                                De fapt E85 o sa fie foarte rentabil atunci cand pretul benzinei v-a creste peste 1,2 din pret de desfacere alcool.
                                sigpic

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google