Taxa Auto 2011, Ce Prevede ?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Taxa Auto 2011, Ce Prevede ?

Fratilor eu tot n-am inteles care e treaba cu noua taxa auto. Stiu ca nu a iesit ceva negru pe alb care sa spuna concret ce se calculeaza si cum se calculeaza o taxa auto de "prima inmatriculare", dar din cate am inteles, capetele de creta s-au gandit ei cum ca ar fi excelent daca s-ar plati si taxa de inscriere dupa revanzare pentru masinile deja inmatriculate. Adica daca ai un logan luat din 2006 si-l vinzi, cumparatorul plateste taxa "de prima inmatriculare" .
    Sper sa fi inteles eu gresit, pentru ca altfel nu scapam din asta decat printr-o alta revolutie ...
    Daca prostii ar zbura, ar fi intuneric.

asta am inteles si eu , la noi dintr-o lege proasta fac astia una si mai proasta, adica astia din UE ii obliga sa restituie banii pe fosta taxa ca e ilegala si astia acuma vor sa isi scoata banii pe alta parte dand o lege si mai ilegala decat cealalta, o sa asjunge-m sa avem in tara noastra doar masini cu numere straine, inmatriculate la "vecini" platind o singura taxa si aia de 10 ori mai mica ca si toate taxele noastre

Comment

Taxa veche era discriminatorie pentru masinile sh din UE, noul text de lege va cuprinde si masinile importate in romania inainte de 2007 (pe atunci se platea acciza de 2,5% din valoare masini), mai exact la vanzare noul propietar plateste taxa de imatriculare.
      Practic guvernu fenteaza decizia Curtii de Justitie a UE in acelasi mod in care fentam noi taxa de prima imatriculare , imatriculand masinile la bulgari.
      Nu e de speriat pentru propietari de masini importate inainte de 2007 pentru ca acestia vor rezolva problema cu o procura pentru cedarea dreptului de folosinta.

Comment

oare mai exista in vreo tara din lumea asta o taxa auto ca la noi? , la viitoarele alegeri mai merge-ti si votati ( oricum ori ca votam ori nu , jocurile sunt facute demult ;) ), mai au putin si pun taxa de prima inmatriculare pe scutere si biciclete, asa rau am ajuns

Comment

Deci sa inteleg ca de autoturismele autohtone nu se leaga ?
          cum am zis, daca vinzi loganu cumparat in 2008 de exemplu, se plateste din nou taxa auto ? de cumparator ... ?
          Daca prostii ar zbura, ar fi intuneric.

Comment

Nu se plateste pentru loganu din 2008.

Pana acum taxa auto afecta direct masinile sh din UE, si a fost considerata discriminatorie.
            Astfel guvernu va adauga in noul text de lege o referire la masinile importate in Romania pe timpul cand noi nu eram in UE, iar acestea la a doua vanzare se vor supune taxei auto la imatriculare.
            Concret , daca ai inmatriculat in 2005 un opel adus din Germania pe care ai platit la vremea aia acciza, si inca esti primul propietar din romania, cumparatorul ca sa o inmatriculeze pe numele lui va trebui sa achite taxa auto. Daca masina este deja la al 2 lea propietar in Romnaia , aceasta nu va mai fi afectata de taxa auto.

Comment

Working...
            X
            Anulare DPF
            Politica de Securitate Google