intrebare burduf planetara universal Triscan

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• intrebare burduf planetara universal Triscan

Am planetara aceasta stg cu capul de planetara nedemontabil la Dacia Logan .
    Am atasat o fotografie.
    Am cumparat un burduf universal Triscan de la epiesa, cel care se lipeste la mijloc cu o solutie neagra gen superglue.​
    Adauga in cos TRISCAN 854022, Ansamblu burduf articulatie planetara rapid si usor si poti plati in 6 rate fara dobanda, ridica-l din unul din cele peste 60 de magazine raspandite la nivel national fara cost de transport. Primesti factura si garantie, retur in 14 zile.

Problema este ca are joc mare intre burduf unde vine prins la capul de planetara cam 1cm la ochi si este joc pe axul care intra burduful, cam 60mm.
    De aceea nu merge prins cu colierele din set sau cu soricei din plastic.

Daca s-a mai lovit cineva de problema, cum ati rezolvat?​
    You do not have permission to view this gallery.
    This gallery has 1 photos.

Nu prea ai ce-i face. Să zicem că la partea care vine pe lalea mai tai un cerc. Dar la partea care vine pe ax, dacă și acolo e larg, tot rămâi cu problema.
    Ai mai putea să-l tai cu foarfecele de-a lungul. Dar bănuiesc că ai niște suprafețe de ghidaj și de îmbinare pe care le vei pierde. Plus riscul de a nu lipi ca lumea și a pierde vaselină. Care risc, după părerea mea, oricum există la acest tip de burduf.
    În fine, ar mai fi varianta 3: să suprapui marginile în speranța că va ține lipiciul. Că dacă nu stă fix burduful sau un pic strâns, nu va etanșa ca lumea.

Eu folosesc burdufe elastice. https://selectauto.ro/cardan-si-plan...034517057.html
    Ce-i drept, am și sculă pneumatică cu care le crăcănez ca să le instalez. Dar am înțeles că unii, cu puțin efort, reușesc să le bage și făcând o pâlnie dintr-un bidon de grosimea capului planetarei.

Indiferent ce soluție alegi, pentru a nu munci degeaba, să NU folosești șoricei ci coliere pentru planetare. Costă vreo 2 lei / bucata. Asta pentru că plasticul ăla în timp se întinde și nu mai strânge cum trebuie făcând vaselina să supure.
    Last edited by alex_z; 19 hours ago.

Comment

Working...
    X
    Anulare DPF
    Politica de Securitate Google