salut cum sa fac sa nu pierd garantia la masina deoarece am cumparat un logan acu 2 ani si mi s-a zis sa ii fac schimbul de ulei la 15000km momentan am 9000 si am 2 ani oare e posibil daca ma duc la service-ul dacia sa imi zica ca am pierdut garantia ce sfaturi imi recomandati multumesc anticipat
Ce Imi Recomandati?
Collapse
X
-
-
Incearca totusi sa te duci la service-ul Dacia cat mai repede. Eu fac schimbul de ulei la un an de zile si totul e in regula.Ma joc in fiecare zi jocuri cu masini
Comment
-
am un logan berlina, 1.4. am o pereche de cauciucuri noi 195/65/15. As putea sa le pun pe masina? nu sunt cam mari.Pana acum am avut 195/60/15, am geanta de aliaj pe marimea asta. Imi este frica sa nu atinga de bara sau mai stiu eu ce. Astept raspunsuri
schimbul de ulei se face de regula la 10000km.acuma depinde si cat si cum mergi cu masina.dar eu zik sa il schimbi la 10000 daca ti la masina ta
Comment
-
Eu am prima revizie obligatorie conform carnetului de intretinere la 20.000 km/1 an (motor DCI).
Am fost la 10.000 de am schimbat ulei si filtru ca am vrut eu si mi-a trecut pe carnet urmatoarea revizie la 20.000 km sau un an notat cu zi, luna si an. Deci pot sa schimb eu uleiul din 1000 in 10000 km daca nu ma duc la 20.000km sa fac revizia e de rau.
La depasire nr de kilometrii sau a perioadei se scoate din garantie (nu toata masina) ci subansamblurile afectate de neefectuarea reviziei la timp.
@abu_bb88 din 4 decembrie isi incepe activitatea ISCTR - Inspectoratul de Stat pentru Controlul in Transportul Rutier.
ISCTR va controla:
•conditiile de efectuare a transporturilor rutiere, a activitatilor conexe transportului rutier si a activitatii de pregatire a persoanelor in vederea obtinerii permisului de conducere;
•conditiile de siguranta a transporturilor rutiere si de protectie a mediului;
•starea tehnica a vehiculelor rutiere;
•masele si/sau dimensiunile maxime admise pe drumurile publice si masele totale maxime autorizate;
•tariful de utilizare si tariful de trecere pe reteaua de drumuri nationale din Romania.
Printre altele, inspectorii ISCTR vor avea dreptul ca, la efectuarea controlului in trafic, sa:
•sa imobilizeze vehiculul rutier in conditii de siguranta si securitate ale transportului si, daca este cazul, sa procedeze la ridicarea placutelor de inmatriculare pana la indeplinirea conditiilor legale pentru continuarea efectuarii transportului;
•sa suspende dreptul de utilizare a vehiculului prin retinerea placutelor de inmatriculare si a certificatului de inmatriculare;
Anul acesta au in plan sa efectueze un control amanuntit pe anvelope(datorita ordonantei cu anvelopele de iarna) ei estimeaza ca vor reusii sa verifica circa 250.000 de masini. Verificarea unei masini va dura 15 min. Eu nu iti recomand sa le montezi deoarece acea dimensiune nu este omologata pe Logan deoarece iti vor ridica certificatul de inmatriculare.
Mai nou legea prevede ca in cazul ridicarii certificatului de inmatriculare(pentru anumite abateri - unde intra si dimensiunea anvelopelor/jentilor) se anuleaza si ITP deci va trebui sa mergi cu masina la RAR sa iti faca ITP sa il iei inapoi.Last edited by proteinman; 8 November 2011, 18:15.
Comment
Comment