Avertisment îngrozitor. Dacia ar putea pleca din România.

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Originally posted by Seba View Post
    ...unii parca ar fi copii si mai cred basmele astea cu "sa consumam ce-i al nostru". chestia e sa vinzi altora ce produci, nu sa ti-l consumi singur, ca ne intoarcem inainte de '89...
    Aici trebuie sa ai in vedere ca inainte de '89 consumam ce produceam si de asemenea si exportam ce produceam... (asa ca afirmatia ta nu reflecta realitatea)

    Noi azi nu traim intr-o piata libera, de vreme ce multe intreprinderi romanesti cu capital de stat sau "privatizate" - au fost inchise/dezmembrate/falimentate la ordin sau din ratiuni financiare externe.

    De asemenea si preluarile mai negociate sau mai fortate ale unor companii private romanesti, ne arata ca nu vorbim de o concurenta "la nivel tehnic" - cat de bine poti face un serviciu sau produs, respectiv raportul pret/calitate --- ci simplul fapt ca unii cu capital vin si "curata locul" ca sa se extinda ei intr-o "piata virgina". (asta dupa ce-au inchis toate mijloacele de productie din proprietatea statului Roman)

    Hai sa vedem realitatea, cu toate bunele si relele ei (stim de asemenea problemele de calitate ale produselor romanesti - dar nici cu multe chinezarii in ambalaj nemtesc nu-i foarte ok)
    Last edited by ion_R5; 11 July 2012, 22:24.

    Comment


    • una peste alta, sa consumi ce produci inseamna 1989, sa consumi ce produc altii inseamna 2012. nicicum ne e bine. mai ramane doar sa produci ce consuma altii, ca sa-ti mearga bine.
      Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

      Comment


      • 1989 insemna sa produci destul de mult, incat sa ai si pentru consum si sa si exporti.

        Din ce scrii tu se intelege ca e bine sa produci ce consuma altii (ca si cum noi nu consumam... adica facem foamea)

        Daca in perioada 1970 - 1989 Romania nu exporta din ce in ce mai mult, nu am fi avut cum sa ne platim datoria externa a tarii - asa ca exportam destul de mult. Azi stam mai rau, and datoriile cresc si tot cresc... iar de produs, nu mai producem nici pentru propriul consum - sau in cazul agriculturii productia proprie si taranii sunt lasati de izbeliste, ca sa prospere importatorii - respectiv agricultorii din afara tarii.

        Comment


        • tu nu vrei sa intelegi un lucru: ai produs minuni tehnologice pt tari din epoca bronzului. aia nu plateau calumea. la aia care plateau bine, nu erai in stare sa faci ceva calitativ, si vindeai sub costul d eproductie, doar ca sa-ti acoperi datoriile. si da, ai facut foamea, ca prostu', din cauza unor retardati de conducatori. acum nu faci foamea, dar te vinzi, din cauza unor hoti de conducatori. in tot acest rastimp, 1989-2012, de exemplu nemtii, au vandut la tine in tara aproape orice. si bune si rele, dar in principiu lucruri mai bune decat ale tale. si tu te-ai indatorat, ca sa le cumperi. ei, lor le-a mers bine, tie oricum nu. si-atunci ce mama dracului de gheseft e ala in care cumperi sampanie scumpa frantuzeasca si-o tii a otetit, ca s-o vinzi ieftin celor din sudan? idea e ori sa faci sampanie mai buna si mai ieftina si s-o vinzi, ori sa le vnzi rahat la pret de cocaina, altfel, nu e bine. economic, iar viata a demonstrat asta, e bine cand exporturile depasesc importurile si cand pret.vanzare-cost.productie>pret.cumparare. ce e asa greu? noi in '89 n-am rezolvat inecuatia simpla de mai sus.
          Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

          Comment


          • Originally posted by zeegermans View Post
            wtf did i just saw???

            reactii adverse la lipsa de etnobotanice?

            tu esti ala din film?
            NU dar mi-a placut tipul.

            Comment


            • Seba, nu tin sa polemizez cu tine. Sigur, fiecare din noi are o anumita parere, in functie de modul in care ne raportam la realitate.

              Sigur ca poate si eu scap unele aspecte din vedere.

              Insa vad ca foarte multi scapa din vedere un aspect esential: Romania nu a avut o "pozitie statica" ( iar ceea ce spui tu: produse invechite tehnologic vandute la preturi de dumping) - nu reprezinta "o prostie a romanilor".

              Trebuie sa tii cont de faptul ca in intervalul 1960 si 1989 - TOATA TARA A FOST UN SANTIER - cu cea mai mare dinamica de dezvoltare in intervalul 1960 - 1978, dupa care economia a intrat intr-o zona de restrictii cand au fost blocata finantarea pentru modernizari si lucrari de intretinere necesare... care s-au facut cu bani putini (adica lucru facut pe genunchi).

              Tara s-a dezvoltat, s-au construit peste tot intreprinderi, drumuri, infrastructura, electrificarea satelor (ma refer in special la intervalul 1960 - 1978) --- totusi nu poti sterge totul cu buretele.

              Nu poti compara Romania cu Franta sau Germania. Trebuie sa ai in vedere ca modernizarea SUA s-a facut in mod deosebit in cele 2 razboaie mondiale. Nu mai comparati Romania cu Germania sau Japonia - fiindca sunt exemple pe glob - de acum 200 de ani si pana azi. De ce nu a intrecut nimeni Germania sau Japonia pana azi? (Nu vorbim aici de Rusia, SUA, China - care sunt niste tari-continent cu resurse extraordinare)

              Trebuie sa intelegem ca in 1989 Romania reusise cu eforturi mari sa isi achite integral datoria financiara externa. Abia acum putea incepe dezvoltarea si modernizarea economiei si industriei Romanesti.

              (e ca si cum abia reusesti sa iti iei o casa cu credit de la banca - si cineva te critica ca nu iti modernizezi casa, ca nu o zugravesti in fiecare an, ca nu ti-o mobilezi cu cea mai moderna mobila si aparatura de pe piata. Hai sa revenim cu picioarele pamant si sa intelegem care era starea economiei/industriei Romaniei in 1960 si unde eram in 1978, respectiv 1989) Din pacate, foarte multi abordeaza situatia Romaniei in registrul "ce prosti eram noi si ce tari sunt nemtii". Noi nemti nu suntem si n-am fost niciodata si nici in Romania nu s-a pompat cat a pompat SUA dupa 1945. Sa nu uitam ca la noi din 1945 si pana in 1960 URSS a carat petrol, gaze, minereuri, cherestea si alte bogatii, drept compensatii de razboi. Eu cred ca nu intelegeti, mai ales fiindca nu cunoasteti realitatea istorica.
              Last edited by ion_R5; 12 July 2012, 21:34. Reason: Automerged Doublepost

              Comment


              • cand n-ai bani sa te caci in centru, sigur nu-ti permiti sa modernizezi ce ai construit. ai dreptate, in romania s-a construit mult, insa la noi, in 1960, tehnologia era aia din 1800 din elvetia sau marea britanie. nemtii cum mama dracu' au reusit in 1930 s afaca autostrazi pe care mai circula si azi, mai bune decat ale noastre facute intre 1970 si 2457?
                Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

                Comment


                • @ Seba - cu "discursul" asta de "mahalagioaica sculata cu fata la cearsaf" - nu vei putea niciodata avea o intelegere corecta a lucrurilor. Atitudinea asta de "permanent revoltat" - nu intelegi ca nu aduce nimic bun? "Spiritul carcotas" a fost special indus ca sa ne dezbine si sa ne dam singuri la temelie.

                  Ce tot nu pricepi? Tehnologia despre care vorbesti fost cam 25% cumparata din occident, inca vreo 25% furata tot din vest, la care s-a adaugat inca 50% de adaptari/moderniari si replicari la alta scara a tehnologiei invechite occidentale la care am avut acces pe diverse cai.

                  La inceputul anilor '70 Romania a avut un ritm de dezvoltare economica cu mult peste Europa occidentala (fiindca porneam de foarte jos) - dar este de apreciat ceea ce s-a construit in perioada respetiva. Din pacate incepand cu 1982, din lipsa de fonduri, multe facilitati industriale au intrat intr-o decadere (griul care ne sufoca) in lipsa fondurilor de intretinere si modernizare. (spatii devenite insalubre, conditii de munca precare - care au si condus la demoralizarea populatiei, scaderea calitatii si furtisaguri care au devenit usor-usor obisnuinta)

                  Din ce spui tu, ar fi trebuit sa ramanem in bordeele de la 1907, ca tara agrara si sa vindem cate un tren de cereale pentru un automobil german.

                  Hai sa vedem de unde am plecat in 1945 si unde am ajuns in 1989. (cu bune si cu rele, si sa avem in vedere ca pana prin 1960 am tot platit catre URSS tot felul de despagubiri - ca sa nu mai vorbim de sovietizarea Romaniei cu toate crimele ei)

                  "Occidentalizarea" Romaniei (colonizarea Romaniei de catre Occident) - incepand cu 1990 a insemnat un proces de dezindustrializare rapida, somaj si instrainarea resurselor tarii (sectorul comercial in primul rand, dezagregarea corpului ingineresc si de specialisti - foarte multi plecand din tara sau fiind obligati de conjunctura dezagregarii industriei si institutelor de proiectare sa se ocupe de alte activitati) -- sigur, toate astea cu concursul unor tradatori de tara... foarte multi din esalonul 2 al PCR, impreuna cu alti "prieteni" de peste hotare.

                  Ca sa fie foarte clar - eu nu regret perioada 1945 - 1989, ci deplang modul barbar in care Romania a fost devalizata incepand cu Decembrie 1989 (sa nu uitam ca arhivele serviciilor secrete romanesti au inceput sa fie mutate de catre camioanele armatei inca din 21 Decembrie 1989, cand inca Ceausescu nu fusese alungat de pe scaun)

                  Seba, inteleg ca esti din Timisoara si esti cuprins de "spiritul revolutionar" - dar acolo trebuie vazut tot ce s-a intamplat.

                  Cam pe 20 decembrie 1989 stiu ca am ascultat "Europa Libera" unde era data caseta inregistrata in piata din Timisoara, unde se auzea o voce de femeie care striga "Romani, ventiti cu noi, Romani veniti cu noi" si mai apoi se auzeau niste focuri de arma. Vocea femeii respective avea un accent puternic maghiar si vorbea destul de prost romaneste.

                  Insasi chemarea "romani veniti cu noi" arata ca cei care erau stransi ca grup acolo in piata nu erau romani. Eu - care sunt roman - daca ies in piata as putea sa strig: hadeti cu noi, sau oameni buni, haideti cu noi, sau veniti cu noi --- dar nu romani veniti cu noi.

                  De altfel se stiu si incidentele de la granita cu Jugoslavia si Ungaria cand au fost omorati graniceri romani - oameni nevinovati - atunci in decembrie.

                  Ungaria a pregatit in tabere de pe teritoriul lor agenti agitatori pentru lovitura de stat din Romania, iar agentii sarbi de asemenea au intrat pe teritoriul romanesc - fiindca Milosevici primise promisiunea atat din est cat si din vest ca daca Ceausescu cade, se dezmembreaza Romania si ei vor primi Banatul.

                  Despre agentii KGB si GRU, ce sa mai vorbim, de vreme ce si legiunea straina si serviciile secrete franceze si germane erau in Ungaria la granita Romania, ca sa intervina rapid si sa-si faca mendrele aici (au intrat imediat, cu convoiul "medicin sans frontiere" si cu alte convoaie cu ajutoare)

                  In tara asta in decembrie 1989 au intrat tot felul de mercenari straini si agenti - si ne mai miram ca in 22 de ani intreprinderile Romanesti fie arata ca dupa bombardament,fie au fost rase de pe fata pamanutului ( un bun exemplu este Electroaparataj Bucuresti care a fost demolat din temelii - iar pe teren se preconizeaza constructia unui MALL )

                  Seba, la cat de "prapaditi" era noi in 1989, nu te intrebi de ce au navalit aici toate natiile din est si din vest sa roada cate un os dupa ce au "omorat" tot ce inseamna economia de stat Romaneasca?

                  Sa stii ca majoritatea vilelor care s-au facut in Romania incepand cu 1990 sunt facute pe spinarea industriei si intreprinderilor de comert dezmebrate si vandute la bucata.

                  Cand vom intelege asta - vom intelege ca nu a fost deloc putina "greaua mostenire" a regimului dinainte de 1990 - si ca din osanza respectiva s-a furat fantastic de mult (aproape incredibil - din pacate adevarat)
                  Last edited by ion_R5; 12 July 2012, 23:56. Reason: Automerged Doublepost

                  Comment


                  • oau! si loja masonica ce zicea? opiumul popoarelor se prizeaza doar in doze mici, ca altfel dauneaza grav.

                    Comment


                    • Eh, la Siderca calarasi au vandut la fier vechi utilaje de milioane de dolari, noi noute si competitive pentru vremea lor...
                      " un bun exemplu este Electroaparataj Bucuresti care a fost demolat din temelii - iar pe teren se preconizeaza constructia unui MALL )" Aici o avea ceva de a face si directiva UE care cere ca industria sa fie in afara oraselor, ceea ce nu e o idee chiar rea.
                      Nu contraziceti moderatorii, iti iei ban daca ai dreptate.

                      Comment


                      • Aici o avea ceva de a face si directiva UE care cere ca industria sa fie in afara oraselor, ceea ce nu e o idee chiar rea.
                        La Vaslui platforma industriala e in afara orasului. Directiva UE n-a contat, au pus-o in conservare. Mecanica Fina avea contracte cu exteriorul, ca sa dau doar un exemplu. Important era sa nu produca.

                        Comment


                        • Ioane ai initiat ditamai off-topicul despre balariile tale elucubrate.
                          Gata acum, hai on-topic, daca nu poti purta o discutie coerenta.

                          Comment


                          • decizie

                            totul tine de profit...

                            Comment


                            • Poate confirma cineva, zvonul conform caruia Uzina Dacia "concediaza" muncitori, urmand a acorda acestora salarii compensatorii?
                              If it ain't broke, don't fix it!

                              Comment


                              • Au multi angajati pe durata determinata, nu tre sa dea afara din altii....
                                Nu contraziceti moderatorii, iti iei ban daca ai dreptate.

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google