60 cry a fost cel mai sincer, parerea mea..160 km/h poti merge linistit cu ''basinosu''
Viteza Maxima 1.4 MPI
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Originally posted by Seba View Post@dj21rac (sau jac, nu mai retin) : cu o benzina de romania luata de la o statie serioasa, rezervoare curate, fara "botezuri" cu te miri ce zemuri, nu ar trebui sa fie diferente; altfel, se poate sa fie o diferenta de cativa cai, oricum sub 5 cp diferenta. sa nu-mi zici si tu ca unul de pe sandero ca daca pui benzina de 100, 1.4 face 16v-ul, ca ma impachetez si ma culc...
de la 180 la 200 iti trebuie mai mult decat aia 5 cai diferenta, sa zicem ca ar fi 5, desi ma indoiesc.
p.s Pentru mine Sandero nici nu exista... n-am vazut masina mai urata deci chiar nu ma intereseaza subiectul
Comment
-
Ei...diferenta aia de ~15 cp si cuplu (1.4 si 1.6 mpi), o simti fara discutii la demaraj, viteza maxima (cu 1.6 ajungi mai lejer la 160) si mai ales la reprize.
La 1.6 16V la 140 spre exemplu, daca bagi talpa, chiar mai are zvac (spre deosebire ce mpi).
La 1.4 la 140 daca dai talpa face ''fassssss'' si cam atat ))) se strofoaca din ultimele puteri sa mai urce un 20-25 km, e si normal (ti-ar trebui o rezerva de vreo 25-30 cp si ~40Nm ca sa nu faca asa).
Comment
-
viteza maxima data de producator e 162, 175 respectiv 183 pt 1.4, 1.6 si 1.6_16v.
intamplator am mers cu toate 3 in aceeasi zi, dar nu sa testez viteza maxima a fiecaruia. insa sa vii sa spui ca 1.4 merge 200 pe ceas, cand 1.6_16v scoate 10km/h in plus, e un pic deplasat. daca 1.4 face 200 pe ceas din cauza ca-l ajuta benzina, inseamna ca nu-ti mai trebuie chiptuning si castigi 20-25 de cai numa din benzina. total aiurea...de la 75 la 105 e cale lunga, nicidecum 10km/h. cu 1.6 am mers maxim 190 pe autostrada, iar cu 16v am dat vitezometrul peste cap. stiu cat am tras de prestige, iar tu vii si-mi spui foarte senin ca 1.4 merge 200...da-mi voie sa nu te cred ca doar din cauza benzinei. ai uitat poate sa mentionezi vantul din spate, panta...eu am incercat 16v pe o bucata de drum cu o foarte usoara inclinatie si in ambele sensuri, se simtea "dealul" de numa'... diferenta de viteza de 10km/h intre sensurile de parcurgere. pe drum drept, 16v nu a trecut de 210, deci chiar nu cred ca benzina face 30 de cai la un motor de 75.Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.
Comment
-
Originally posted by Seba View Postviteza maxima data de producator e 162, 175 respectiv 183 pt 1.4, 1.6 si 1.6_16v.
intamplator am mers cu toate 3 in aceeasi zi, dar nu sa testez viteza maxima a fiecaruia. insa sa vii sa spui ca 1.4 merge 200 pe ceas, cand 1.6_16v scoate 10km/h in plus, e un pic deplasat. daca 1.4 face 200 pe ceas din cauza ca-l ajuta benzina, inseamna ca nu-ti mai trebuie chiptuning si castigi 20-25 de cai numa din benzina. total aiurea...de la 75 la 105 e cale lunga, nicidecum 10km/h. cu 1.6 am mers maxim 190 pe autostrada, iar cu 16v am dat vitezometrul peste cap. stiu cat am tras de prestige, iar tu vii si-mi spui foarte senin ca 1.4 merge 200...da-mi voie sa nu te cred ca doar din cauza benzinei. ai uitat poate sa mentionezi vantul din spate, panta...eu am incercat 16v pe o bucata de drum cu o foarte usoara inclinatie si in ambele sensuri, se simtea "dealul" de numa'... diferenta de viteza de 10km/h intre sensurile de parcurgere. pe drum drept, 16v nu a trecut de 210, deci chiar nu cred ca benzina face 30 de cai la un motor de 75.
E greu? cititi threadu de la inceput ;)
Comment
-
@tavi, 200-205 iei si cu gume stock (am incercat si asta, cu kormoranele lui lau-swat, care le-am avut pana sa primesc bfgoodrich-urile, in drum spre pista de la sannicolau). iar cand am luat 210 cu gumele mici, aveam acele date inapoi viteza cam tot aia a fost.
@dj21rac: acum e clar, mea culpa postase cineva de 200 cu 1.4mpi si mi s-a parut ca ai confirmat acelasi lucru caz in care, postul meu nu te vizeaza pe tine, ci pe cei care cred sau incearca sa ne faca sa credem ca 1.4mpi merge tot vitezometrul doar schimban benzinaDemocratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.
Comment
Comment