Viteza Maxima 1.4 MPI

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Aproape aceeasi chestie, tocmai chestia aia care face diferenta cine ia 170 si cine ia 165/h )
    O masina condusa in stil puturos, iti trebuie o perioada sa o ''desfunzi''( setare ECU, bujii, ...)
    Am doi cunoscuti carora le-am dat barca mea sa se care (unul e fratello) si ca prima impresie a fost ca urca mai usor in turatii, trage mai bine la deal, toate astea inainte de remap (oricum de diferente nu mai imi dau seama, numai cand ma dau cu una stock, IMEDIAT simt diferenta )

Si ca particularitate: la mine tzava de esapament e lacrima, abia daca-ti ramane ceva murdar pe deget. La altii am vazut ca e afumata rau.

Comment

• UCE injectie se seteaza o singura data. Deci motivul asta nu e bun. Da-mi tu alt motiv, viabil, pentru care o masina cu care s-a mers la turatii ridicate mult timp ar avea o viteza maxima mai mare.
      Cel mai nou proiect auto din România!
      Foarte curând şi teste cu modele Dacia.

Comment

• Pai cred ca poti sa faci si un poll daca vrei.

Uite ce spun eu: o masina care preponderent a mers subturata, nu va avea ''brusca'' aceeasi viteza maxima cu una care a mers in conditii normale, spre regim sportiv.

PS: stii ca multe dintre masinile de politie (1.4) NU mai urca mai mult de 150? Asta iti spun din ce mi-au spus cativa Gracea cu care ma mai inteleg bine. ))

Comment

• Intradevar daca nu ai mers cu masina mai mult de 140 sa zicem o sa iti urce foarte greu peste 140 sti cum era la a mea se simtea motoru ca stange nu era elastic deloc.
          Putem face testu numai trebuie sa gasim un nene care nu am mers mai tare de 120-130 si faci o tura cu schimb de soferi si il lasi sa zica impresia.
          Sunt moatoare de 1.6 care nu vor sa urce mai sus de 170 dc oare????

Comment

• Update la viteza
            Ieri pe A1, vant moderat spre puternic (coafura rezista) loganul a mers cu 170 km/h pe ceas si 163 pe gps (sau 155 nu mai stiu exact, dar maxima inregistrata de GPS a fost de 163). Dupa ce am reglat geasurile (schimbat leduri in bord) eroarea este de FIX 7 km/h si fata de GPS si fata de ECU (piuitul de viteza excesiva care intra la 120 se aude cand am un pic sub 130 pe bord).
            Numai de bine si... Loganul e masina de 140 maxim (la 160 consum instant de 13 - 15% >4000 rpm, stabilitate... Redusa).
            Numai de bine
            sigpic

Comment

• @Octavian___30: Masina care merge subturat, sa zicem ca nu va avea din prima aceeasi viteza maxima cu una care merge normal, dar dupa o "curatare" a esapamentului si a sistemului de injectie, adica mers normal (nici subturat, nici supraturat) nu vad nici un motiv sa nu aiba acelasi "top speed".

Comment

• Ecu au logica fuzzy, adica se adapteaza pe stilul de condus al soferului. Ca sa eliminati chestia asta, trebuie scoasa borna de plus a bateriei, lasat asa vreo 5-10 minute, apoi rebransata. Ecu va functiona apoi cu setarile default, fara corectiile "de sofer". In acest caz, doua masini 1.4mpi cu aprox acelasi nr de km la bord, ar trebui sa scoata acelasi topspeed.
                Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

Comment

• Inseamna ca nu mai scot borna veci sa am masina mai tare ca vecinu ))
                  toata lumea mi se mira cum trage "asa de bine" un motor de 1.4 pe golan
                  Its just a car ...

Comment

• Originally posted by Octavian___30 View Post
                    Pai cred ca poti sa faci si un poll daca vrei.

Uite ce spun eu: o masina care preponderent a mers subturata, nu va avea ''brusca'' aceeasi viteza maxima cu una care a mers in conditii normale, spre regim sportiv.

PS: stii ca multe dintre masinile de politie (1.4) NU mai urca mai mult de 150? Asta iti spun din ce mi-au spus cativa Gracea cu care ma mai inteleg bine. ))
                    Salut.
                    Hai ca dezleg eu misterul: pt ca au girofar pe plafon. Asta este motivul.
                    Nu ca merg cu ele subturate si etc.

Comment

• Si daca au girofar nu merg mai mult de 150 ? Chiar asa tare sa influenteze ala ?
                      stati .. 150 pe ceas sau viteza reala ?

A da .. Uitasem sa zic .. Ieri am fost pana in ungaria tin sa precizez ca ajungeam la 140 "usor" .. La 3500 de ture .. Asa ceva.. Pana la 170-180 zic eu se duce (pe ceas) asta fiind @ 5500 rot/min
                      Last edited by andrei; 3 August 2008, 20:58.
                      Its just a car ...

Comment

• 150 nu e o valoare fixa. Poate fi mai mica, sau mai mare.
                        Cert este ca viteza maxima este mult diminuata datorita rezistentei pe care o opune girofarul respectiv.
                        LE: la 140 ai aprox 4000 rpm, mai exact 3800-3900.
                        - am fost eu la unguri (autostrada M5) si mai mult de 170 pe ceas, nu a mers. Benzina 99+ petrom.
                        Last edited by Cezar; 3 August 2008, 15:14.

Comment

• Da, ala e motivul. Girofarul scade aerodinamica masinii, cu mult.

Comment

• sa le puna girofaruri si mai mari atunci...

Comment

• Viteza maxima scade si daca se pun bare de pavilion, se poate testa asta.

Comment

• Stiu asta de la vechea Dacie 1310...Fluiera portbagajul sus si nu dadeam mai mult de 70km/h...

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google