If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
am si eu o intrebare. la o liniuta dintre un 1.4mpi si un 1.5 dci 70cp , care iese victorios?
Vreau cazuri reale ca din datele tehnice rezulta ca benzina ar fi mai rapida la demaraj.
Last edited by darksid3; 12 February 2009, 14:50.
Reason: Automerged Doublepost
@ Crysty2011
dintre alea doua, vine eu cu emceveul cu K4M si va fac pe amandoi in timp ce merg doar pe doua roti si cu mana stanga tin pedala de acceleratie scoasa pe geam....
compari mamaliga cu merele....amandoua merg la fel de moale...
poate ne "luminezi" si pe noi astialalti...de cate masini cu gaz ai auzit sa faca explozie din cauza buteliei? si zi-mi te rog care-i plaja de turatie unde ai tu cuplul ala mare si mult laudat. vreo 1500 de ture, de la 2000 la 3500, dupa care ai cuplu mai mic decat un 1.4empei nu zic ca nu-i bun dizalu', dar nu-l mai laudati atata ca nu-i avion, da-o dracu, e totusi un motor de utilaje agricole. iar polizoarele benzinare de 1.4-1.6...tot un drac cu tractoarele 1.5.
Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.
au fost cazuri de accidente cu masini gpl dar a fost vina exclusiva a proprietarilor care au umblat aiurea la masina si nu au facut reviziile .foarte putine la numar .banuiesc ca in cazul unui accident instalatia gpl de pe logan e destul de bine protejata.rezervorul gpl care e in portbagaj ca la vechea berlina ar pune ceva probleme la inpactul din spate.
instalatia are 2-3 supape de siguranta. iar butelia in sine e foarte rezistenta...daca-ti bagi nasul, pocneste si centrala termica de apartament, care nu are butelie. unde nu te pricepi, nu e bine sa umblii . mai multe masini cu combustibili lichid am vazut/auzit sa fi luat foc la accidente decat alea pe gaz.
Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.
Sincer desi toata lumea spune contrariul mie la gaz mai mult imi este teama de defectiuni la motor (chestia cu supapele) decat de pericol de explozie. De altfel stau si ma gandesc ca in caz de accident gazul se evapora in atmosfera rapid fata de benzina.
Parerea este amator si este extra subiectiva . Nu judec pe nimeni orice motorizare ar fi.
De multe ori argumentele subiective au prioritate in fata argumentelor logice.
daca vrei sa faci economie pui gpl...dar omori niste caluti degeaba, si eu zic ca ai nevoie de ei si la 1.4 si la 1.6.nu stiu cum e la logan gpl, dar de ex la dacia 1410 a unchiului meu cand eram cu ea in depasirea unui loganel mi s taiat alimentarea la gaz din cauza unui reductor am inteles care e reglabil pe ce consum vrei sa ai. Si in plina depasire,fiind paralel cu loganul,acceleratie podea,motorul la 1000rpm ...dai nene cu frana sa revin pe banda..nu as dorii nimanui sa i se intample.poate stie cineva daca exista reductor (sau cum i se spune) si la logan.
tu cu dacia 1400 faceai depasiri pe gaz cu motorul la 1000rpm? pai nici biciclete nu depasesti asa daca biciclistul nu vrea sa te lase... lasand gluma la o parte, uita-te pe site-ul dacia si-o sa vezi ca puterea motorului pe gpl e mai mica cu 2 cai decat pe benzina. nu se compara cu vechea dacie, care pierdea serios caluti pe drum.
acum depinde ce faci cu tigaia .daca mergi in regim taxi sau numai in oras nu ai nevoie de toata puterea motorului se merge fain pe gpl.afara ca sa ai nitel vigoare in acceleratii se poate merge bine cu benzina.
Pe benzina e cel mai bine apoi pe GAZ (pentru ca e mai economic) iesi mai bine in timp . Dupa 40.000 km e gata amortizata investitia . Dizelul nu-si face banii decat la peste 30.000 km / an . Eu nu fac atat si oricum as iesi mai bine pe gaz. E 1.7 lei GPL
We process personal data about users of our site, through the use of cookies and other technologies, to deliver our services, personalize advertising, and to analyze site activity. We may share certain information about our users with our advertising and analytics partners. For additional details, refer to our Privacy Policy.
By clicking "I AGREE" below, you agree to our Privacy Policy and our personal data processing and cookie practices as described therein. You also acknowledge that this forum may be hosted outside your country and you consent to the collection, storage, and processing of your data in the country where this forum is hosted.
Comment