Diesel Vs Benzina Vs Gaz

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Motorina actuala e prea "uscata" pentru motoarele diesel cu norme sub euro 5. Totusi, nu asta e explicatia pentru numarul mare de turbine si injectoare picate. Pur si simplu calitatea motorinei pe ansamblu e jalnica. In continuare, se vinde motorina amestecata cu CLU (combustibil lichid usor) deoarece acesta fiind pentru uz casnic, suporta taxe mai mici, fiind mai ieftin ca motorina.

Idem, si benzina, dar motoarele sunt mai rezistente prin modul de functionare.
    Cine crede ca alimenteaza cu CO de 95, 98, 99 sa mai scada 2-3-4-5 puncte din cifra aia octanica.

Comment

• La diesel e cunoscut remediul. Se adauga 250 ml ulei 2T la un plin de motorina si se atenueaza lipsa efectului de lubrifiere al motorinei. (uleiul 2T trebuie sa fie din cel care emite prin ardere cat mai putina funingine - pentru a nu depune calamina in cilindrii, pe supape si injectoare si pe filtrul de particule - daca masina are asa ceva)

Comment

• Prin natura sa, uleiul 2T nu emite fum la ardere.
        Daca prostii ar zbura, ar fi intuneric.

Comment

• De aia platesti 5.5 lei /l, ca sa mai pui diverse leacuri in ea?
          Merge si cu ulei. Bine ca le nemti e buna motorina, ca aia nu-s asa inventivi ca romanii. Nemtii au inventat tot ce e pe lumea asta ca tehnica, de la cauciucul sintetic pana la avioanele cu reactie, bomba atomica, rachete, dar hey, romanii sunt mai priceputi la carpaceala.

PS: stiu ca la rafinaria Vega se producea un ulei, Vegasol cred ca ii spunea, verzui la culoare, mergea la motoare diesel, se vindea in draci ca semana cu motorina euro de prin 2003. Dupa un an de mers cu ala, niste motoare de Volvo FH12 erau varzaaaaaa. Masinile erau in leasing, urmatorul posesor cred ca si-a pus mainile in cap.
          Last edited by mr.K; 28 February 2011, 16:31.

Comment

• Io zic sa puneti niste bunica sau chiar floriol, in afara faptului ca miroase mai frumos ( a cartofi prajiti ) decat fumul dat de motorina , e si ecologic , singura problema ar fi ca strica motorul , dar nu`i bai , dci oricum se strica, mai devreme sau mai tarziu )
            Daca prostii ar zbura, ar fi intuneric.

Comment

• Originally posted by samy0388 View Post
              Prin natura sa, uleiul 2T nu emite fum la ardere.
              Alea scumpe poate scot mai putin.... si nu prin natura lui, ci prin chimie complexa. Insa in mod sigur nici un ulei 2T nu e facut pentru a merge cu catalizatoare.
              Nu contraziceti moderatorii, iti iei ban daca ai dreptate.

Comment

• Originally posted by mr.K View Post
                De aia platesti 5.5 lei /l, ca sa mai pui diverse leacuri in ea?
                Merge si cu ulei. Bine ca le nemti e buna motorina, ca aia nu-s asa inventivi ca romanii. Nemtii au inventat tot ce e pe lumea asta ca tehnica, de la cauciucul sintetic pana la avioanele cu reactie, bomba atomica, rachete, dar hey, romanii sunt mai priceputi la carpaceala.
                PS: stiu ca la rafinaria Vega se producea un ulei, Vegasol cred ca ii spunea, verzui la culoare, mergea la motoare diesel, se vindea in draci ca semana cu motorina euro de prin 2003. Dupa un an de mers cu ala, niste motoare de Volvo FH12 erau varzaaaaaa. Masinile erau in leasing, urmatorul posesor cred ca si-a pus mainile in cap.
                Ba uite ca nemtii pun ulei 2T in motorina, la masinile care circula la ei, inclusiv Audi, Mercedes-Benz si chiar Logan:

Vezi mesajul neamtului de pe forum:

2-Taktöl für Diesel

--------------------------------------------------------------------------------

Hallo Dacianer!

Bin Neuling hier und erhalte meinen Blackline Diesel voraussichtlich Ende Juni.
                Da ich mich für alles interessiere, bin ich zufällig auf Artikel zu diesem Thema von "Sterndocktor" und "Goldfinger" gestoßen. Aus diesen Berichten geht hervor, dass es für Dieselfahrer zur Schmierung der Einspritzanlage keinen besseren Schmierstoff als 2-Taktöl gibt (Mischung 1:250, also ca. 1/4 l auf 50 l Diesel). Ich habe auch euere Artikel dazu gelesen und möchte etwas "Stoff" dazu beitragen.
                Das Wesentliche aus diesen Berichten zusammengefasst:
                Dieselkraftstoff entspricht der DIN Norm. Durch die Entschwefelung werden auch i-Paraffine herausgefiltert, die für die Schmierung zuständig sind.
                2-Taktöl, das sich im Diesel vermischt bzw auflöst, verbrennt sauber.
                Kein 4-Taktöl verwenden, dieses enthält zuviele Zusätze im Gegensatz zum mineralischen oder teilsynthetischen 2-Taktöl.
                Also wer seiner Dacia CR Pumpe was "Gutes" tun will, kann sich dort erkundigen. Ich werde dies jedenfalls praktizieren, wie einige Dacianer auch.
                Googelt nach "Sterndocktor 2 Taktöl", da findet ihr einiges zum Lesen. Es sind auch interessante Artikel von diesem Schreiber zum Motoröl vorhanden.

Willy

OMU' SPUNE CLAR 250 mililitrii ulei 2T la un plin de motorina ( 50 - 60 litrii)

Prea cred unii dintre noi ca romanii sunt tampiti si altii ... grozavi

Comment

• eu nu prea vad mare diferenta intre pret la benzina vs motorina
                  dar vas m-ai intreba ceva pe cei cu benzina:
                  cat aveti voi garantie la masina?
                  sau cat ati avut?
                  sigpic
                  http://www.loganclub.ro/forum/nt_16_mic-t38412.html

Comment

• Eu sunt de parere ca au si nemtii "desteptii" lor, ca totusi se vinde loganul in draci acolo in loc sa-si ia golf SH iar citatul de mai sus vine sa-mi intareasca convingerea
                    P.S. Glumeam, sper sa nu o ia nimeni personal.
                    Nu contraziceti moderatorii, iti iei ban daca ai dreptate.

Comment

• einstain1984... neamtul este cel mai
                      ''prost om de pe fata pamantului'')
                      ca isi da bmw , vw sau mertu (cu tot cu cisterna dupa el)
                      si isi cumpara dacia
                      AU ROMANII BANI DE INTRETINUT ASTFEL DE MASINI
                      si ma refer la toate motorizarile loganului
                      Last edited by NT16MIC; 28 February 2011, 22:38. Reason: ps
                      sigpic
                      http://www.loganclub.ro/forum/nt_16_mic-t38412.html

Comment

Motoarele Renault diesel de clindree mica sunt penalizate de faptul ca doar Delphi a dorit sa faca injectoare pentru ele. Si le-a facut. Proaste.
                        Nu mai vorbi prostii.

Comment

• Nu ma contrazici cu lucruri destepte?
                          Un bun prieten lucreaza la Renault, daca publicului nu i se spun diverse, nu inseamna ca totul e perfect.
                          De fapt, poate te va convinge statistica la 1.5dci 65CP, la numarul de defectiuni.
                          Deci prietene, iti urez sa te bucuri cat mai multi km de motorul tau dci.

PS: am vrut sa-mi iau Megane 1.5 dci, am renuntat la sfatul tipului amintit. Vrei motor diesel Renault? Ia unul de 2.0.
                          Last edited by mr.K; 1 March 2011, 10:05.

Comment

• Dci 65 nu cred ca se mai fabrica de ani buni...iar cele mai noi chiar sunt f ok .

Comment

• Cati mai platesc rate pe motoarele alea de 65CP?
                              @ion_R5, neamtul ala a avut angajati romani cred, de stie de uleiul adaugat in motorina.

Motoarele diesel cand functioneaza in Germania nu au probleme pentru simplul fapt ca motorina e de calitate, respecta specificatiile (spre deosebire de Romania). As vrea sa vad ca un neamt la costum pune ulei 2T in rezervorul unei S-Klasse.
                              Last edited by mr.K; 1 March 2011, 10:21.

Comment

Cati mai platesc rate pe motoarele alea de 65CP?
                                @ion_R5, neamtul ala a avut angajati romani cred, de stie de uleiul adaugat in motorina.

Motoarele diesel cand functioneaza in Germania nu au probleme pentru simplul fapt ca motorina e de calitate, respecta specificatiile (spre deosebire de Romania). As vrea sa vad ca un neamt la costum pune ulei 2T in rezervorul unei S-Klasse.
                                Nu tin sa polemizez cu nimeni. Daca intrii pe forumul respectiv o sa vezi ca mai sunt si altii care povestesc ca puneau ulei 2T la VW Passat si la alte masini. Mai ales ca acolo motorina e de mai buna calitate - ar trebui sa-ti dea niste idei... Treaba e simpla: motorina euro4 si 5 au proprietati de ungere mult mai reduse decat cele precedente. Asta e motivul pentru care unii baga ulei 2T.

De la chestia asta - pur tehnica - si pana la spune ca romanii sunt "nu stiu cum" e o mare porcarie.

Citeam un articol in ziar, cu Aurel Vlaicu, care lucra la uzinele Opel in Germania si cand a zis ca vrea sa construiasca un avion, i-au pus la dispozitie tot ce ii trebuie, cu conditia sa lase avionul in Germania - patent al firmei Opel. Si a venit Aurel Vlaicu inapoi in Romania si a construit avionul cu piese comandate in Franta - dar l-a lasat ROMANIEI.

Unde sunt ROMANII de alta data, care nu manjeau cu rahat nici numele tarii si nici poporul ROMAN???

Un alt exemplu este Anghel Saligny - cu studii facute tot in Germania - care dupa terminarea stagiului s-a intors in Romania, desi statul German ii oferise un post la o regie a statului German care construia poduri in toata Germania - cu salarizare foarte buna si conditii mult peste ceea ce a trait in Romania.

Prea facem pe noi. Incep sa ii dau dreptate lui Ceausescu... Ar trebui sa mergem cu ce suntem in stare sa producem.

Inainte de 1989 toate institutiile de stat (toate erau de stat) aveau Dacia si Aro. Doar primul secretar pe judet avea Renault 18. In Bucuresti - unde da si acum pe dinafara smecheria, neamprostismul si parvenitismul - erau si alte masini mai de soi.

In privinta celor cu S-Klasse - stai linistit ca nu-i intereseaza prea tare masina in sine... Mai mult imaginea pe care o ofera. La nivelul ala, are respectivul bani sa o repare. Noi vorbim aici despre oameni normali, care isi iau o masina din munca de zi cu zi.
                                Last edited by ion_R5; 1 March 2011, 13:30.

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google