If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
diesel forever.
prima masina a fost o lada 1200, a doua actualul logan diesel, a treia vw jetta diesel. imi place mult mai mult cum se comporta disel fata de benzina. mai ales ca nu sunt genul care sa mestece prea mult in viteze.
Zilele petrecute la pescuit nu se pun la anii vietii
diesel forever.
imi place mult mai mult cum se comporta disel fata de benzina. mai ales ca nu sunt genul care sa mestece prea mult in viteze.
ooooaaaaaaa....dieselul are doar 2 viteze? inainte si inapoi?
ce te face sa spui ca la un benzinar schimbi vitezele mai des ca la diesel? nu luam in considerare cutia automata.
si nu in ultimul rand...traiasca gazu.n-am mai bagat benzina de 2 luni. deja incepe sa fie mai rentabil pe gaz decat pe diesel....si nu in ultimul rand cel putin la mine nu se simte nici o difreenta intre gaz si benzina la mersul motorului
daca esti putin atent, pe gaz poti subtura mai mult decat cu benzina, are oleaca mai mult cuplu pe 1000-2000 de ture comparativ cu benzina. nu stiu sa explic fenomenul dar eu asa simt. e adevarat, dupa 4000 e mai lenesa pe gaz. ma rog, dieselu'dupa 4500 se termina, deci nu-i problema
Eu totusi nu inteleg de ce e musai a tura un diesel peste 4500 rpm...?Doar din obisnuinta de condus benzinar? Din placerea unui sunet anume? Explica-mi! Nu imi spune ca in Bucuresti schimbi in acea aglomeratie la peste 5000, ca mi-e greu a crede.
Am condus si benzina, am diesel. Fiecare isi are nevoile si regimurile sale...
Logan Ambition-dCi, 70 CP (+25); C.V.-JR5, A.H.; barza sosita in 2007, iulie
77sky, sa stii ca uneori e nevoie si de turatiile alea. daca te grabesti si trebuie sa crosetezi printre masini, dieselu' nu e suficient de agil. benzina o tin in 4000-5000 si zvacneste imediat. Cat despre passat-ul ala, e mult mai lung si mai lat decat Logan. cu cat exact nu stiu, dar parcate una langa alta, diferenta e suficienta cat sa nu incapa pe unde parchez eu de obicei.
Astia spun ca ar avea 385, insa nu asta este problema.
Interesant este cum se spune ca acei 300 + nu se simt, iar un pseudocuplu dat de un filtru da. Long live placebo si preconceptiile.
Daca tot dai ca exemple site-uri de ***** poate ne spui si daca vorba de cuplu motor (volanta ) sau la roata...
L.E. Mi-a zis o pasarica ca la Audi e mai bine.
Ai vazut tu producator sa-ti dea 2 valori pentru cuplu, asa, de bunavoie? Intotdeauna cuplul la roata trebuie sa sapi ca sa il gasesti.
Eu nu inteleg un lucru: de ce discutia a luat-o spre performante diesel/benzina/GPL, cand singura performanta care conteaza acum pe criza e costul pe km, si aici GPL e sef.
Ca performante de top (desi Loganul nu e masina construita pentru asa ceva), daca o luam pe aratura, ganditi-va ca majoritatea masinilor de curse sunt pe benzina, cele la Indy pe etanol, si diesel doar un Seat in WTCC, respectiv un Peugeot si un Audi in GP/Le Mans. (ma refer la competitii profesioniste, nu de amatori).
Razvane, dar de ce sa crosetezi printre masini ? unde suntem noi aici ? oricat ai zice ca tii benzinarul in 4,5 mii de ture , daca se sinchiseste un pic passatu ala te afuma ca pe cascaval , ideea e de obisnuinta si de cum iti cunosti masina , iar in oras intradevar pierzi la spatiu de manevra, la parcare , dar ma repet ca obisnuinta conteaza mult, atunci aia cu q7 , x5 si chayenne ce mai fac ?
Probleme tehnice Logan : probleme motor,probleme cutie viteze ,probleme ambreiaj ,probleme frana ,probleme bord
Pana la urma s-a vandut masina.
Imi cer scuze celor ce iubesc dieselul si le doresc sa nu aiba probleme asemanatoare. Dar cred ca Renault isi bate un pic joc de motoarele astea. Ar trebui sa dea garantie la motor si accesorii pana la 200k. Sa castige increderea cumparatorilor. Sa vedem daca ii tine punga.
Mr k, a spus careva ca dieselul ar fi mai rapid? Sau poate asta ai dedus?
Dieselul in sine e un motor lenes, care ofera sprinturi pe durate scurte. ASta in viata reala, nu vb de competitii si alte bazaconii.
Vb de costuri vs comoditatea in a conduce, unde dieselul chiar daca e mai scump, e suveran.
Probleme tehnice Logan : probleme motor,probleme cutie viteze ,probleme ambreiaj ,probleme frana ,probleme bord
Pana la urma s-a vandut masina.
Imi cer scuze celor ce iubesc dieselul si le doresc sa nu aiba probleme asemanatoare. Dar cred ca Renault isi bate un pic joc de motoarele astea. Ar trebui sa dea garantie la motor si accesorii pana la 200k. Sa castige increderea cumparatorilor. Sa vedem daca ii tine punga.
Laguna 3 are garantie primii 2 ani fara limita de kilometri. Si poate fi echipata si cu K9K. Dar daca vrei si masina mai ieftina decat concurenta, si cu dotari mai multe, si garantie mai mare.... nah, undeva trebuie facute economii.
Ca doar nu cumpara nimeni renault sau Dacia pentru tehnica inovatoare sau pentru calitate, ci pentru pret.
Nu contraziceti moderatorii, iti iei ban daca ai dreptate.
La Laguna 3 am facut o configurare si cu minimum dorit de mine, sarea bine de 20 de mii de euro. La banii astia..........nu as tusi nici la un Golf 7 diesel cand va apare.
Cu toate ca un motor de 1.4 TSI de 122 CP suna mai bine, decat 2.0 tdi.
Totusi, degeaba da Renault garantie primii 2 ani fara limita de km, nu ajungi la 200k in 2 ani cu masina personala. Nici la munca nu ajung la 100k pe an, chiar cand stau putin pe la birou, media e cam 5k pe luna.
We process personal data about users of our site, through the use of cookies and other technologies, to deliver our services, personalize advertising, and to analyze site activity. We may share certain information about our users with our advertising and analytics partners. For additional details, refer to our Privacy Policy.
By clicking "I AGREE" below, you agree to our Privacy Policy and our personal data processing and cookie practices as described therein. You also acknowledge that this forum may be hosted outside your country and you consent to the collection, storage, and processing of your data in the country where this forum is hosted.
Comment