Eu ma intreb de mult de ce pe Solenta au pus motor de 1.9 si pe Logan, dublu ca marime doar 1.5. Care-i logica? Oricum la cat cresc preturile la carbunati o sa vrem motoare mai mici.
Cati Dintre Noi Ar Cumpara Un Logan Cu Motor Mai Mare?
Collapse
X
-
@tiger_eye: logica e simpla: 1.9 de pe solenza era diesel aspirat. 1.5dci il mananca pe paine. Ala de 1.9 avea 65cp, asta de 1.5, are 85cp. Si consuma mai putin. Si e euro 4, ala de 1.9 era africa -2.Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.
Comment
-
La ce iti trebuie motor mai mare pe o masina relativ usoara ? E o masina de familie, se presupune ca mergi in siguranta, calm, etc. . Chiar si asa 1.6 16v atinge 100km/h in 10.2 secunde, ceea ce e destul de bine daca ma intrebati. Orice sub 11 secunde deja e bine. Consumul ramane redus.
Ceea ce ar fi inteligent ar fi tehnologia care mai multi o adopta. Temporizarea variabila a supapelor -> consum redus ( Honda de 2.0 si consuma 10/100 in oras, va dati seama ce face cu un 1.6).Logan Prestige 1.6 16v 105cp stock - 23000km
Honda 2.0 Accord Executive M/T - 21000KM
Comment
-
Cred ca e unul din putinele topicuri in care se vorbeste mult si la obiect ... Ma mir ... Respect ... Cat despre motor mai mare ... Cu 1.6 16v s-au riscat cei de la dacia ... Cu unul mai mare nu cred ... Poate pe ph2 dar mai tarziu cum a zis cineva ... Si ... Bobo77 .. 1.4 16v ti-a placut pe clio care e mai mica si mai usoara ... Pe logan e alta treabasigpicMy ride
Comment
-
Visam noi cam mult. Din pacate Dacia este un brand low cost , pe asta se bazeaza , probabil cand va deveni un brand renumit precum Opel , Ford , Renault si altii se va trece si la motoare mai mari . Mai intai trebuie facut un renume nu neaparat mondial dar cel putin european pentru a aduce modificari majore . Totusi nu putem compara numele Dacia cu altele . Si nu vor introduce motoare mai mari doar in Romania pt ca noi avem cea mai mare incredere in brand .
Pt mine unul , 1.6 16v este arhisuficient . Ca si eu mi-as dori ceva mai mare sa ma mute in portbagaj cand accelerez e alta socoteala .B -X X - DDF x 2
:sofer1: :kissroadkill: :sofer5:
Comment
-
Discutabil daca as vrea un motor mai mare am un kiss cu 1.5dci 85cai dar daca ar fi sa aleg ceva la masina asta ce ma irita nu ar fi motorul.Primu lucru de care m-as lega sunt fetele de la usi is dea dreptul jenante probabil ca o le arunc la gunoi cand apar de vanzare ceva gen sadero si plasticul ala din bord ar putea fi putin cauciucat.Dupaia ar fi interesant un motor mai eficient nu neaparat mai mare.
Comment
-
Eu personal nu as cumpara un logan cu motor mai mare, orice dar nu logan.
Deci votul meu merge catre nu :P
Comment
-
Am votat nu (asta pt ca oricum nu am avut bani sa iau alta motorizare).
1.5 dci 85 cp si 1.6 16V sunt cred eu ok pt Logan, pt ce ofera si pret si tot.
Cum spuneau si restu colegilor, motor mai mare fara alte modificari nu prea mai merge, sare rau la pret.
Comment
Comment