Problema Dubioasa...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

@kti
    Nu se pune problema ca nu accept un tester si nici de suparare nu poate fi vorba. Aceasta varianta nu e chiar la indemana oricui si oricum trebuie sa scoti banul. Ideea era, daca bine m-am facut inteles., ca mai intai incerci sa verifici sistemul de aprindere(asta iti spune si diagnoza); uneori scapi mai usor.
    Da, sunt lacuri care au rigiditate dielectrica de minim 75kv, asa ca pot fi folosite la remedierea problemelor de izolatie la bobinele de inductie.
    Last edited by IancuMIC; 31 May 2012, 17:45.
    Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.

Comment

este oarecum delicata problema, cand vad ca ploua parca imi este si aiurea sa plec cu masina

Comment

@masterpiece89 Incearca sa faci o proba cu bujiile unui prieten si vezi rezultatul,parerea mea este ca la bujii e problema

Comment

@iancumic: 75KV rigiditate, ok, dar la ce grosime a stratului ?
          @kti: paradoxal, la delcoul de la dacia 1300, cand pierdea scanteia printr-o fisura din capac, se practica o gaura in fisura, apoi se astupa cu rasina epoxidica. mergea ca un capac nou-nout.
          Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

Comment

NU poate fi din bujii din moment ce sunt noi
            "light up the darkness" Bob Marley

Comment

Originally posted by Seba View Post
              @iancumic: 75KV rigiditate, ok, dar la ce grosime a stratului ?
              E vorba de 75kv/mm.
              Last edited by IancuMIC; 1 June 2012, 08:58.

Comment

da seba dar lla dacie era simpla ,,smecheria,,.....delcou ,bobina......
                aici avem o bobina desteapta la un calculator si mai destept decat ea
                (personal il cunosc ca pe...)
                adevarat
                la aceasta tensiune este nevoie de un strat fffff gros
                eu zic ca pierdem timpul ...
                bafta

,,DE_TOATE,,

Comment

Originally posted by ionut.stavar View Post
                  NU poate fi din bujii din moment ce sunt noi
                  Nu este obligatoriu.
                  Nu stiu daca este cazul aici, dar chiar daca sunt noi pot fi nepotrivite pentru motor sau eventual pot fi defecte din fabricatie

Comment

@kti: bobina aia e la fel de "desteapta" ca orice rahat de bobina. singurul lucru ce "stie" sa-l faca e sa ridice tensiunea. exact acelasi principiu si acelasi mod de functionare ca la ford t din 1908, doar ca platina a fost inlocuita cu un tranzistor MOS. nu stratul gros rezolva problema, ci eliminarea fisurii foarte subtiri, unde se poate aduna apa, care conduce mai bine decat aerul. deci la aceeasi problema, aceeasi rezolvare. singurul dezavantaj la bobina de la logan e ca e pusa destul de aproape de o mare masa metalica.
                    Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

Comment

desteapta m-am referit ca stie sa separe scanteia pe cilindru individual ,
                      nu ca are ,,facultate,,
                      o tensiune inalta are nevoie de un strat (distanta) minima de izolare obligatorie.
                      corect
                      trebuie eliminate fisurile care ,,adapostesc,, praf,umezeala....si conturneaza fata de masa
                      bafta

,,DE_TOATE,,

Comment

Originally posted by kti View Post
                        la aceasta tensiune este nevoie de un strat fffff gros
                        eu zic ca pierdem timpul ...
                        bafta
                        Nu e nevioe de un strat gros; e nevoie de un material izolant, lac zic eu, care sa asigure o izolatie contra tensiunii de strapungere; grosimea dupa cerinte.
                        Am spus ca sunt lacuri care asigura un dielectric de peste 75kv/mm; acum revin dupa ce m-am uitat in fisa tehnica a lacului pe care il utilizam ca atare; asigura un dielectric mult mai ridicat; deci se poate rezolva cu succes deficiente de izolatie la bobinele de indictie de pe Logan.

Comment

fa poze la lacuri din alea de 75KV per milimetru. la 75KV ai nevoie de multa ceramica, nu un milimetru de... lac. povesti scrise pe zece pagini, degeaba. bobina de 1.4/1.6 are ceramica in ea. transformatoarele de cativa KV au sarmele din bobinaj cu lac. la 75KV nu mai e lac ca s-ar strapunge instant.
                          internal combustionizer

Comment

bobina nu ridica la 75kV, ci doar la vreo 25KV. deci un strat de 0.3mm ar fi suficient, in ideea ca exista asemenea lac. revenind la desteptaciunea bobinei de la logan, de fapt vorbim de 2 bobine, care dau mereu o scanteie buna si una aiurea. de aici rezulta indubitabil ce destept a fost ala de-a proiectat sistemul

Comment

@ionut le am de nici un an, . :-?? oricum o sa incerc sa le schimb si sa iau alte fise
                              Last edited by Masterpiece89; 3 June 2012, 03:53.

Comment

cam astea sunt zonele expuse fisurilor
                                Attached Files

,,DE_TOATE,,

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google