If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
fa poze la lacuri din alea de 75KV per milimetru. la 75KV ai nevoie de multa ceramica, nu un milimetru de... lac. povesti scrise pe zece pagini, degeaba. bobina de 1.4/1.6 are ceramica in ea. transformatoarele de cativa KV au sarmele din bobinaj cu lac. la 75KV nu mai e lac ca s-ar strapunge instant.
Exista asemenea lacuri; si nu sunt speciale, pur si simplu sunt lacuri de impregnare, nu povesti cum ai spus tu;
Daca te-am convins astept sa-ti nuantezi un pic postul tau cam...rautacios.
Ce ai vrea sa vezi din poza, proprietatile?
@kti.
Se pot rezolva aceste defecte de izolatie; cu lac.
Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.
Se pot rezolva aceste defecte de izolatie; cu lac.
Defectele de izolatie la inalta tensiune sunt de 2 feluri: defecte de suprafata(conturnari) si defecte prin material(strapungeri).in cazul bobinelor de inductie avem,de regula,defecte prin strapungeri,ceea ce le face sa fie greu remediabile,ca sa nu spun imposibile.O bobina cu o izolatie precara,cedeaza intr-un mediu cu umiditate crescuta(ploaie,ceata,etc).
lasa-l ca el crede ca merge cu un milimetru de lac cum a zis si seba, daca mergea izolatia cu lac, toata bobina aia nu avea mai mult de 0.3 mm de lac pe ea. culmea, are dita mai bucata de ceramica izolatoare. de aia mai toti ajung sa schimbe bobinele cand se fisureaza...
iancule, macar de citeai ce mi-ai dat. uite ce scriu aia in documentatie:
Rigiditate dielectrică, kV / mm, minim: 75 (20ºC)
.....
Clasa de izolaţie F (155ºC) determinată prin:
- pierdere în greutate, % max.30 SR EN ISO 60216-2003
- tensiunea de străpungere, kV min. 2
deci la minim 2KV se strapunge acel lac. eu asa inteleg din specificatiile date de tine.
daca ar izola astia caile ferate sau liniile de inalta tensiune de pe langa transformatoare, doar cu lac din asta magic, cu siguranta ar fi pline orasele de entitati carbonizate. un decor nu prea placut... mirositor.
Fiecare intelege ce vrea; se poate regla vascozitatea lacului, grosimea stratului, in fine am inteles cu cine stau de vorba. Va scapa un lucru insa; intensitatea, care insoteste acea tensiune produsa de bobina, nu e capabila sa faca praf si pulbere orice izolatie(departati electrodul de masa fata de cel central al bujiei si vedeti ce se intampla)
Eu am dat un exemplu de reparatie, pana la varianta capitala cu inlocuirea bobinei; nu e bun, nu-l urmati.
unii dintre voi credeti ca intre fiecare spira din bobina aia exista diferenta de potential de 75KV? de aia se izoleaza cu lac spirele din bobinele de inductie sau trafurile de linie din tv-uri, sau magento-uri, pt ca au mii de spire iar 25000V/2500spire=20V/spira. deci 20V de volti intre doua spire adiacente. ei, ce ziceti acum, rezista lacul? chiar cu brio
problema semnalata de voi la marginea bobinei de inductie e un pic diferita. daca vorbim de capatul liber al bobinei, care "vede" masa masinii prin fisura (aer) si care scapa pe-acolo cate o scanteie, o face pt ca rezistenta aerului la strapungere e mai mica de mii de ori, oricum decat a oricarui nenorocit de lac de pe lumea asta (considerati lac de unghii, daca va convine exemplul). ei, daca reusiti sa astupati totusi fisura aia cu lac (de unghii...) si mai lipiti in zona aia niscaiva bucati de textolit foarte probabil ca scanteia nu va mai scapa inspre motor. curentul electric are o proprietate "interesanta": alege calea de minima rezistenta. asta ce inseamna? ca decat sa se chinuie sa sparga prin 5mm de lac si textolit, scanteia se duce dracu catre electrozi, care stau la 1mm disanta unul de altul, in aer/fum/amestec carburant. pe lanag proprietatea asta, curentul mai are 3 mari proprietati, de fapt astea sunt de baza, iar daca le stiti si le si aplicati, traiti mult si bine in armonie cu el: 1 - nu se vede; 2 - nu se aude; 3 - nu-l iarta pe prost
Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.
Un comentariu corect profesionist, pe care ar trebui sa-l inteleaga si cei ce nu lucreaza neaparat in bransa.
As adauga, pana la urma e vorba de o reparatie a unei cai de curent creata accidental si amplificata de diferite conditii de mediu,nu de o punere evidenta la masa.
transformatoarele de cativa KV au sarmele din bobinaj cu lac. la 75KV nu mai e lac ca s-ar strapunge instant.
ce-am zis si eu cu cateva posturi mai sus. sarma din bobinajul unui transformator prin care trec cativa KV e izolata cu lac. daca ar trece 75KV prin sarma/spira, s-ar duce la naiba. nu am pomenit eu ideea de 75KV si nu s-a zis ca e vorba de tensiunea finala, ci doar de izolat 75KV cu lac.
Bujiile care le-ai schimbat sa le pastrezi,am impresia ca nu aveau nimic.Daca zona unde face scanteia este maronie inseamna ca fac scanteie bine,in schimb daca este neagra afumata inseamna ca nu mai este buna.
Si lucrul asta se poate datora mai multor lucruri,ai mers subturat,benzina proasta,bobina
Last edited by john Q; 7 June 2012, 08:39.
Reason: Automerged Doublepost
We process personal data about users of our site, through the use of cookies and other technologies, to deliver our services, personalize advertising, and to analyze site activity. We may share certain information about our users with our advertising and analytics partners. For additional details, refer to our Privacy Policy.
By clicking "I AGREE" below, you agree to our Privacy Policy and our personal data processing and cookie practices as described therein. You also acknowledge that this forum may be hosted outside your country and you consent to the collection, storage, and processing of your data in the country where this forum is hosted.
Comment